Tizenöt éve adják-veszik, de lesz-e bármi a győri Vaskakas-ház felújításából? – Befejezetlen Győr #5

Pintér Bence 2022-10-10 06:28:00
Három éve Borkai Zsolt bizalmasa, Rákosfalvy Zoltán szerezte meg a Bécsi kapu tér legérdekesebb épületét, de egyelőre csak egy kozmetikai fóliázásra futotta.

Befejezetlen Győrrel a TikTokon mutatunk meg félbehagyott, elfeledett győri projekteket, épületeket, utakat és ötleteket. Kövess be minket!

A Bécsi kapu tér Győr egyik legszebb tere – lehetne, ha valami átgondolt stratégia mentén kitalálná a város, hogy mihez kezdjen vele.

Például a XVI. században épült, de évek óta romos Vaskakas-házzal, 

ami az Arrabona Városvédő Egyesület szerint a maga módján az egész megmaradt győri vár kulcsa és kapuja lehetne. Itt forgattuk a Befejezetlen Győr ötödik epizódját:

@befejezetlengyor Tizenöt éve adják-veszik, de lesz-e valaha valami a győri Vaskakas-házból? #győr #győripolgármester #urbanizmus #befejezetlengyőr #bécsikaputér #vaskakas #pintérbence ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

A már akkor is romos épületet, ami egykor étteremként szolgált, még 2007-ben adta a város magánkézbe 197 millió forintért – azzal a reménnyel, hogy a kész tervekkel rendelkező vállalkozó hamar fel is újítja. Az építkezésből azonban nem lett semmi, hiába készült később is több terv rá. A Vaskakas-házat nemsokára árulni kezdték, de

csak 2019-ben akadt vevője a Borkai-ügyben elhíresült Rákosfalvy Zoltán ügyvéd személyében,

aki a hírek szerint közel 300 millióért vásárolta meg az épületet, és megígérte, hogy most már tényleg kezdenek vele valamit. A Vaskakas-házzal viszont azóta sem történt semmi azon kívül, hogy elé került egy, a falak valódi állapotát elfedő fóliréteg.

A pletykák szerint Dézsi Csaba András polgármester múzeumi negyedet akarna építeni ezen a területen, belevéve ebbe a Vaskakas-házat is de jelen pillanatban nem úgy tűnik, hogy bármilyen ilyen projekthez meglenne a forrás.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! A Befejezetlen Győr korábbi részeit itt lehet elolvasni, TikTok-oldala pedig itt található.

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.