M1 híradó a diáktüntetésről: ellenzéki politikusok, Gulyás Gergely, fizetésemelés, Brüsszel

Farkas Bazsi 2022-10-06 11:19:35
Egyetlen demonstrálót sem sikerült megszólaltatni a híradós anyagban, ellenben a 3 perces tudósításból 1 percben a minisztert idézték.

Ahogy arról korábban írtunk 40 ezres tüntetést szerveztek tegnap a diákok, a tanárok és azok, akik elégedetlenek az oktatás jelenlegi helyzetével. A pedagógusok régóta elégedetlenkednek, azt mondják alulfizetettek, ráadásul a túlzott adminisztráció is leterheli őket.

Tanárok sztrájkoltak és diákokkal tüntetnek

Ezekben a percekben is tart a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által szervezett tüntetés a Kossuth téren. Az ott készült képeket láthatják. Reggel élőlánccal és sztrájkkal, délután pedig hídfoglalással is demonstráltak a jobb munkakörülményekért és a pedagógus bérek emeléséért. A kormány korábban már bejelentette a következő évekre tervezett bérrendezést.

Tegnap reggel, az oktatás megkezdése előtt, az ország több iskolájában is élőláncot alkottak a tanárok és a diákok. Erről és az esti tüntetésről egy riportban számolt be a közszolgálati tévé híradója. A 2 perc 52 másodperces anyagban egyetlen tanárt, vagy diákot sem sikerült megszólaltatni, azt viszont kiemelték, hogy a tüntetők között mely ellenzéki politikusok voltak ott.

A kisfilm 3 percének harmadában pedig Gulyás Gergely, kancelláriaminisztert idézték, aki azzal nyugtatott, hogy nálunk lehet tüntetni illetve felhívta a figyelmet, hogy a tanárok béremelésének legnagyobb gátjai a baloldali politikusok, akik megakadályozzák, hogy az eu-s források Magyarországra jöjjenek, ugyanis - szerinte - ez lenne a fedezet a pedagógusok béremelésének.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.