Fizetéséből ajánl fel Szombathely vezetése 400 ezer forintot a LORIGO TSE-nek

Pintér Bence 2022-09-01 16:20:00
Korábban eddig tisztázatlan okból kigyulladt a csapat MMIK-ban bérelt próbaterme.

Lovas Henriettet, a LORIGO TSE vezetőjét és Gombás Endre egyesületi elnököt fogadta Dr. László Győző sportért és Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester a városházán egy személyes egyeztetésre, hogy Szombathely városvezetése a korábbiakon túl még milyen módon tud segíteni a sajnálatos módon nehéz helyzetbe került táncegyesületen – derült ki a szombathelyi önkormányzat posztjából.

Mint ismeretes, augusztus végén eddig tisztázatlan okból kigyulladt a csapat MMIK-ban bérelt próbaterme, ezzel pedig nemcsak anyagi káruk keletkezett, hanem hirtelen a teremproblémát is meg kellett oldani. Bár az állam által átvett MMIK a közösségi oldalán arról tájékoztatott augusztus 24-én, hogy a LORIGO táncosai számára az épület további tánctermeiben biztosítanak gyakorlási lehetőséget, az önkormányzat kérésére az AGORA Savaria NKft. felvette a kapcsolatot az érintett egyesülettel az azonnali segítségnyújtás érdekében.

Ennek eredményeképp az AGORA Művelődési és Sportházban lehetőséget kapott az egyesület szeptember hónapban heti két nap az edzésekre, így a szülőknek legalább akkor sem kell másik településre utazniuk gyermekeikért.

Mint ismeretes, Szombathely városvezetése korábbi ígéretének megfelelően a parlament által elfogadott kötelező béremelés összegét minden hónapban jótékony célra ajánlja fel, szeptember hónapban pedig 400 ezer forinttal támogatja a LORIGO TSE-t.

Mindemellett bízunk benne, hogy az egy éve az államnak átadott MMIK épületének biztosítása fedezni fogja a LORIGO vagyonában keletkezett károkat is – zárul a poszt.

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.