Fizetéséből ajánl fel Szombathely vezetése 400 ezer forintot a LORIGO TSE-nek

Pintér Bence 2022-09-01 16:20:00
Korábban eddig tisztázatlan okból kigyulladt a csapat MMIK-ban bérelt próbaterme.

Lovas Henriettet, a LORIGO TSE vezetőjét és Gombás Endre egyesületi elnököt fogadta Dr. László Győző sportért és Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester a városházán egy személyes egyeztetésre, hogy Szombathely városvezetése a korábbiakon túl még milyen módon tud segíteni a sajnálatos módon nehéz helyzetbe került táncegyesületen – derült ki a szombathelyi önkormányzat posztjából.

Mint ismeretes, augusztus végén eddig tisztázatlan okból kigyulladt a csapat MMIK-ban bérelt próbaterme, ezzel pedig nemcsak anyagi káruk keletkezett, hanem hirtelen a teremproblémát is meg kellett oldani. Bár az állam által átvett MMIK a közösségi oldalán arról tájékoztatott augusztus 24-én, hogy a LORIGO táncosai számára az épület további tánctermeiben biztosítanak gyakorlási lehetőséget, az önkormányzat kérésére az AGORA Savaria NKft. felvette a kapcsolatot az érintett egyesülettel az azonnali segítségnyújtás érdekében.

Ennek eredményeképp az AGORA Művelődési és Sportházban lehetőséget kapott az egyesület szeptember hónapban heti két nap az edzésekre, így a szülőknek legalább akkor sem kell másik településre utazniuk gyermekeikért.

Mint ismeretes, Szombathely városvezetése korábbi ígéretének megfelelően a parlament által elfogadott kötelező béremelés összegét minden hónapban jótékony célra ajánlja fel, szeptember hónapban pedig 400 ezer forinttal támogatja a LORIGO TSE-t.

Mindemellett bízunk benne, hogy az egy éve az államnak átadott MMIK épületének biztosítása fedezni fogja a LORIGO vagyonában keletkezett károkat is – zárul a poszt.

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.