Gátlástalan testvérpárról írt könyvet a szombathelyi írónő, Mira Sabo

ugytudjuk.hu 2022-08-21 14:54:00
A regénytrilógiából megtudhatjuk, hogyan fonódott össze az alvilág a politikával, és mindezt a hírhedt, ámbár sármos nőfaló Tamássy fivérek szemszögéből.

Akármekkora is legyen a zűrzavar körülöttünk a világban, a könyvek univerzuma minden korban menedéket jelent az olvasó számára, egy olyan másik dimenziót, ahol feltöltődhet és elfelejtheti a mindennapi gondokat. Ebben segítenek a hatszoros bestsellerszerző, a szombathelyi Mira Sabo könyvei is, amelyek izgalmas történeteikkel, a valóságot leplezni nem kívánó, szembesítő erejű hatásukkal, egyre nagyobb számú olvasóközönséget vonzanak bűvkörükbe.

Mi kell a jó sztorihoz? Egy dúsgazdag család, alvilági kapcsolatokkal. Egy milliárdos pénzember karakterébe csepegtessünk a Keresztapából, dobjunk be a történetbe néhány gyönyörű nőt, és tűzdeljük tele titkokkal az életüket. Egyszóval keverjük össze az Utódlást az Aranyélettel, ne hagyjuk ki a szenvedélyt sem, majd helyezzük el mindezt mesés helyszíneken.

Fotó: Mira Sabo,

Az írónő 2015-ben robbant be első regényével, az Amíg kinyílik a szemünk című pszichológiai thriller óriási sikert aratott, és egyszerre két kiadó is megjelentette, néhány hónapon belül. A szakma javaslatára további részei is készültek, és megszületett a Birtoklás-trilógia, ami azóta óriási rajongótábort gyűjtött maga köré. Az érdeklődés az évek alatt sem lankadt. Olvasói nyomásra a szerző úgy döntött, egy új sorozatban tovább boncolgatja a hírhedt Tamássy család életét. A szinte mindenkit foglalkoztató milliárdosok világát, a luxuséletet, a fehérgalléros bűnözés elegyét veszi górcső alá, nagyon erős karakterekkel, egy cseppet sem szokványos család történetébe ágyazva.

„Így született meg a Fehér Gallér-sorozat, beszédes címekkel. Előjog, Játékszerek, Hatalom. Az Előjogban a vagyonos, Amerikából hazatelepült Tamássy család »őstörténetét« ismerhetjük meg. Szemtanúi lehetünk, miként használták ki a rendszerváltás után ébredező Magyarországot, hogyan fonódott össze az alvilág a politikával, és mindezt a hírhedt, ámbár sármos nőfaló Tamássy fivérek szemszögéből. A Játékszerek a fiúk gondtalan, de magas elvárásokkal terhelt gyermekkorába ad betekintést, amikor a nem és a nincs a szótárban is csak egy üres hely. A Hatalom című kötet pedig egészen napjainkig kísér bennünket. Érinti a vakcinabizniszt, a családon belüli erőszak témakörét és a milliárdosok korántsem könnyű életét. A Tamássy fivérek képesek bármire. Manipulációval megszerezni egy nőt, akár erőszakkal maguk mellett tartani, számukra még a XXI. században sem akadály. Vagy nemzetközi szinten beleavatkozni a gazdasági folyamatokba, esetleg beköltözni egy lakatlan luxusszigetre. Ezektől működik a történet. Sokszínű és polgárpukkasztó” – adott rövid betekintést műveibe Mira Sabo bestsellerszerző.

Nem normális az erőszak. Senkitől!

Az erőszak nagymértékben jelen van a mindennapjainkban, sokszor észre sem vesszük, hogy mi tartozik már ebbe a kategóriába. Azt gondoljuk, hogy ami velünk történik, az természetes, az rendben van, pedig ez koránt sincs így!

„Óriási felismerés volt, amikor azt tapasztaltam, hogy Tamássy Áron, a főszereplő férfi milyen érzelmeket vált ki az olvasókból, elsősorban a hölgyekből. Megbocsátva neki a leggátlástalanabb módszereit: az erőszakot, a pofonokat. Hogy miért? Valószínűleg azért, mert él egy kép a férfiakról a nőkben, mely szerint az igazi férfi okos, férfias, erős, döntésképes, sármos és határozott. Aki rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, bármit megtehet. És sajnos ez nem fikció, ez a valóság. Ebben élünk. Ideje felébredni, észrevenni, hogy mi zajlik, és leszállni a semmibe száguldó vonatról” – mondta a bestsellerszerző.

A valóságra is szükség van, torzítás nélkül

Az írónő azt vallja, mindamellett, hogy egy történet célja az, hogy a fantázia segítségével egy másik világba repítsen, az is fontos, hogy tükröt tartson, szembesítsen, vagy akár felébresszen. Könyveiben lerántja az olvasót a rózsaszín ködből, és megmutatja azt is, milyen kellemetlen, félelmetes következménye is lehet egy ennyire pénzközpontú világnak. A szakma támadta a rendhagyó stílus miatt, ugyanakkor a könyvek kimagasló, harmincezres olvasótábora őt igazolta.

„A Fehér Gallér-sorozatomat egyesek Frei Tamás könyveihez, mások a Szürke ötven árnyalatához hasonlítják. Mindkettő megtisztelő, de fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy én elsősorban a valóság hiteles bemutatására törekszem, aminek részét képezik a pikáns jelenetek is, de ezen túlmenően sokkal lényegesebbnek tartom arra felhívni a figyelmet, hogy a neveltetés, a pénz, a hatalom milyen személyiségtorzulásokhoz vezethet, mit élhet át, aki egy ilyen ember hálójába kerül, és próbálom a lehetséges kiutakra is rávezetni a témában érintett olvasót” – tudtuk meg Mira Sabótól.

Képernyőre kívánkoznak a történetek

Azt még homály fedi, hogy lesz-e folytatás, és ha igen, miként alakul a jövőben a Tamássy család sorsa.

„Nagyon közel áll a szívemhez ez a sztori. Hálás vagyok, hiszen az olvasók szeretete és figyelme mellett a filmipar érdeklődését is felkeltették a könyveim. Különböző ötleteken már eddig is elgondolkodtunk, de még várjuk a kedvező, testhezálló lehetőséget. Dolgozom a forgatókönyv vázlatain, és a legjobbtól, dr. Köbli Norbert érdemes művésztől, Balázs Béla-díjas forgatókönyvírótól tanultam és kértem segítséget a forgatókönyvírás kapcsán. Fel van adva a lecke, az olvasók óriási elvárásokat támasztanak. Elsősorban HBO vagy Netflix produkcióként tudom elképzelni a Fehér Gallér-sorozat és a Birtoklás-trilógia elegyét” – jegyezte meg Mira Sabo, aki lelki szemei előtt a népszerű Utódlás és Aranyélet sorozatok egyvelegeként látja saját műveit a képernyőn megelevenedni.

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.