DK: várhatóan ősszel tetőzik az "orbáni infláció"

Farkas Bazsi 2022-08-18 15:20:45
Fidesz: Gyurcsányék újra tönkre tennék az országot.

Egyre több dologról kénytelenek lemondani a családok, szakértők szerint várhatóan ősszel fog tetőzni az "orbáni infláció" - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs azt mondta: amíg Orbán Viktor marad a kormány élén, marad az "orbáni infláció is". Úgy fogalmazott: a "törvénytelen kormány" és a "zsarnoki miniszterelnök" szabadította az országra az "orbáni megszorításokat", adóemeléseket, inflációt és rezsiemelést, mert az "ő tolvajtempójukat velünk fizettetik meg".

Azok a magyar családok járnak rosszul, akik bíztak benne, hogy a 21. században Európában békében, nyugalomban, demokráciában, kiszámíthatóan élhetnek. Ugyanis ha azt kell számolgatni, hogy valaki fűtsön vagy a családot etesse, az messze van a felhőtlen élettől - jegyezte meg Barkóczi Balázs.

A DK szóvivője nettó hazugságnak nevezte, hogy a kizárólag a szomszédban dúló háború okozza a drágulást. Már 2021-ben is az OECD-országok közül Magyarországon volt a harmadik legmagasabb az infláció - hívta fel a figyelmet.

Kiemelte: Magyarországon idén júliusban a fogyasztói árak átlagosan 13,7 százalékkal emelkedtek az előző évihez képest, az élelmiszerek ára pedig majd harminc százalékkal kerül többe.

Gyurcsányék újra tönkre tennék az országot - közölte a Fidesz a DK-s Barkóczi Balázs nyilatkozatára reagálva csütörtökön az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták: Gyurcsányékkal semmiféle védelem nem lenne az egész Európát sújtó háborús infláció és energiaválság ellen, mert ők végig támadták a rezsicsökkentést és az árstopokat.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően egy átlagos fogyasztású család ezután is a valós piaci ár hetedéért kapja az áramot, a gázt pedig a tizedéért. Emellett érvényben van a benzin- és az élelmiszerárstop, "a baloldalt azonban mindez nem érdekli" - tették hozzá.

"Gyurcsány, ha tehetné újra megvágná a családtámogatásokat, elvenné a 13. havi nyugdíjat és Európa legdrágább rezsijét fizettetné a magyar családokkal" - fogalmaztak.

Hozzáfűzték: a "baloldalon most is erre készülnek, rezsi- és adóemelő politikával újra tönkre tennék az országot, pont mint amikor kormányon voltak, csak akkor se háború, se energiaválság nem volt".

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.