Szombathely megtelt!

Farkas Bazsi 2022-08-16 14:08:02
Egyetlen szabad szálláshely sincs már a Karnevál hétvégéjére a megyeszékhelyen. Az agglomerációban azonban bőven van még szállás. Külön bérlettel készülnek a helyi járatos buszokra!

Szombathely megtelt, nincs már szabad szálláshely - mondta el a Savaria Karnevál ügyvezetője Grünwald Stefánia az Ugytudjuk.hu kédésére, a karnevál előtti utolsó nagy tájékoztatón. A szervező kiemelte, hogy az agglomerációban bőven van még szálláshely, erről a messzíről érkezők leginkább a Tourinform Irodában tájékozódhatnak.

Szintén sajtóérdeklődésre hangzott el, hogy a Fő téren mintegy 100 kézművessel lehet majd találkozni, itt még túljelentkezés is volt. A Borok utcájában azonban a borászatok szokásos létszámának csak mintegy 80% lesz megtalálható. Így is 24 borászat, 60 borát lehet majd kóstolni.

Az ügyvezető kitért arra is, hogy leginkább a vendéglátósok helyzetét látja átrendeződni. Sok esetben ugyanis a személyzet hiányával küzdenek a területen.

Az idei Savaria Karnevált augusztus 25 és 28 között rendezik meg. 

Közép-Európa legnagyobb historikus játékának programját a hagyományőrzőkön kívül olyan fellépők gazdagítják, mint a Savaria Szimfonikus Zenekar és Radics Gigi, az Elefánt zenekar, a Vad Fruttik, a Bohamian Betyars, a Parno Graszt, a Mágikus Mintha vagy éppen a Mokka.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) Szombathely tömegközlekedéséért is felelős alpolgármestere kiemelte, hogy idén a Karneválra külön bérletet dolgoztak ki a helyijáratos buszközlekedést működtető Blaguss-szal. A karneváli hétvége mint a 4 napjára érvényes bérlet 1500 forintba kerül, míg egy 4 fős család részére ugyanez 3000 forintot tesz ki.

Az alpolgármester azt mondta, félóránként mennek majd a buszok, ezzel is azt szeretnék elérni, hogy az autókat mindenki hagyja otthon, így tehermentesítenék a belvárost. 

Augusztus 21-től, már számítani lehet útlezárásokra. Ekkor a Thököly utcát a Mátyás király és a Hunyadi út között már lezárják. 29-ig nem lehet majd autózni a város fő közlekedési ütőerén.

Kitelepül az ELTE. Magyarország első számú egyeteme szombathelyi jelenlétét erősít az Iseum előtt felállított standjával. Itt a természettudományos ismeretterjesztést helyezik előtérbe. Itt mobilos kincskeresési lehetőség és mentális egészség szűrés is lesz.

Kiegészítő helyszín lesz a Szily János Látogatóközpont. 9 és 19 óra között bővített nyitvatartással várják az érdeklődőket, a Székesegyház tornyába fél óránként indul majd túra. A helyszín felelőse kiemelte, hogy Szily János püspök annak idején beengedte a görög és római isteneket is. A szobrokkal ma is lehet találkozni a Püspöki palotában. 

Szólj hozzá!

Ungár: A külföldi nagyvállalatok helyett a tanárokat kéne támogatnia a kormánynak

Az LMP frakcióvezetője szerint a pedagógusok és úgy általában a közalkalmazottak fizetését jelentősen emelni kell, és ezt a nagyvállalatokkal kell megfizettetni.

Valami sumákolás van a Győrben kihelyezett drága padok körül

A Győr-Szol szerint nem ők vették, ezért nem tudják megmondani, kitől vették. Viszont ők kapták meg rájuk a pénzt: 216 ezer forintba került darabja.

Október 14-re sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete

A sztrájkot a jogszerűséghez október 7-én 16 óráig be kell jelenteni az intézményvezetőknek.

Egyet leszámítva minden világnapról megemlékezett a héten a győri polgármester

Tele volt a hét világnapokkal, de a pedagógusok világnapja pont kimaradt Dézsi Csaba András naptárából.

Sik: Úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban „bicskanyitogató” volt

Újabb beszélgetést szervezne a szentiváni fideszes képviselő a polgármesterrel, ezúttal családos fiatalokat meghívva.

Rongyos 612 milliárdba kerül az extranyugdíj

4,5 százaléknyi nyugdíjemelést hajt végre a kormány, januárig visszamenőleg.

Pénteken napsütésre számíthatunk

Itt a vénasszonyok nyara, 21, 22 fok körül alakul ma a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Több mint másfél milliárd forint adót csalt el egy szombathelyi szállal is rendelkező, biztonsági őröket foglalkoztató szervezet

Tizennyolc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, közülük hatot őrizetbe vettek.

Többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Így gyakorlatilag ők dönthetik el, mely cégek élik túl a válságot.

M1 híradó a diáktüntetésről: ellenzéki politikusok, Gulyás Gergely, fizetésemelés, Brüsszel

Egyetlen demonstrálót sem sikerült megszólaltatni a híradós anyagban, ellenben a 3 perces tudósításból 1 percben a minisztert idézték.

Visszamenőlegesen 4,5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Novemberben már az emelt összeg érkezik.

Eperjes Károly minden nap elmond egy tized rózsafüzért Gyurcsány Ferenc lelki üdvéért 

Legyünk büszkék a keresztény alaptörvényünkre - hangoztatta a színész.

Magyarország is megszavazta az új brüsszeli szankciókat

Ez a nyolcadik csomag, amelyben ársapkát vezetnek be az orosz olajra, újabb termékek behozatalát tiltják. Magyarország most is beállt a sorba.

Győrújbaráton is élőlánccal tiltakoztak a pedagógusokért

Iskolakezdés előtt tiltakoztak csendesen szülők, diákok és tanárok.