Szombathely megtelt!

Farkas Bazsi 2022-08-16 14:08:02
Egyetlen szabad szálláshely sincs már a Karnevál hétvégéjére a megyeszékhelyen. Az agglomerációban azonban bőven van még szállás. Külön bérlettel készülnek a helyi járatos buszokra!

Szombathely megtelt, nincs már szabad szálláshely - mondta el a Savaria Karnevál ügyvezetője Grünwald Stefánia az Ugytudjuk.hu kédésére, a karnevál előtti utolsó nagy tájékoztatón. A szervező kiemelte, hogy az agglomerációban bőven van még szálláshely, erről a messzíről érkezők leginkább a Tourinform Irodában tájékozódhatnak.

Szintén sajtóérdeklődésre hangzott el, hogy a Fő téren mintegy 100 kézművessel lehet majd találkozni, itt még túljelentkezés is volt. A Borok utcájában azonban a borászatok szokásos létszámának csak mintegy 80% lesz megtalálható. Így is 24 borászat, 60 borát lehet majd kóstolni.

Az ügyvezető kitért arra is, hogy leginkább a vendéglátósok helyzetét látja átrendeződni. Sok esetben ugyanis a személyzet hiányával küzdenek a területen.

Az idei Savaria Karnevált augusztus 25 és 28 között rendezik meg. 

Közép-Európa legnagyobb historikus játékának programját a hagyományőrzőkön kívül olyan fellépők gazdagítják, mint a Savaria Szimfonikus Zenekar és Radics Gigi, az Elefánt zenekar, a Vad Fruttik, a Bohamian Betyars, a Parno Graszt, a Mágikus Mintha vagy éppen a Mokka.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) Szombathely tömegközlekedéséért is felelős alpolgármestere kiemelte, hogy idén a Karneválra külön bérletet dolgoztak ki a helyijáratos buszközlekedést működtető Blaguss-szal. A karneváli hétvége mint a 4 napjára érvényes bérlet 1500 forintba kerül, míg egy 4 fős család részére ugyanez 3000 forintot tesz ki.

Az alpolgármester azt mondta, félóránként mennek majd a buszok, ezzel is azt szeretnék elérni, hogy az autókat mindenki hagyja otthon, így tehermentesítenék a belvárost. 

Augusztus 21-től, már számítani lehet útlezárásokra. Ekkor a Thököly utcát a Mátyás király és a Hunyadi út között már lezárják. 29-ig nem lehet majd autózni a város fő közlekedési ütőerén.

Kitelepül az ELTE. Magyarország első számú egyeteme szombathelyi jelenlétét erősít az Iseum előtt felállított standjával. Itt a természettudományos ismeretterjesztést helyezik előtérbe. Itt mobilos kincskeresési lehetőség és mentális egészség szűrés is lesz.

Kiegészítő helyszín lesz a Szily János Látogatóközpont. 9 és 19 óra között bővített nyitvatartással várják az érdeklődőket, a Székesegyház tornyába fél óránként indul majd túra. A helyszín felelőse kiemelte, hogy Szily János püspök annak idején beengedte a görög és római isteneket is. A szobrokkal ma is lehet találkozni a Püspöki palotában. 

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.