LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Farkas Bazsi 2022-08-10 12:41:12
Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Eredetileg a klímabérlet, vagyis az évi 5000 forintért igénybe vehető tömegközlekedés ötletét szerette volna népszerűsíteni az LMP Szombathelyen, ám az elmúlt napok kormányzati intézkedései másra terelték el a fókuszt.

Mégpedig arra, hogy rendelettel az erdők kivágását könnyebbé tevő kormányzati politika súlyos következményeket vonhat maga után. 

Bakos Bernadett a párt parlamenti képviselője arról beszélt, hogy azért is elhibázott lépés az erdőírtás, hiszen az idén kitermelt fát majd csak jövőre lehet eltüzelni, így látszik, hogy az esetleges tüzifa hiányt pótolni így nem lehet.

Németh Ákos (Éljen Szombathely!) szombathelyi zöld tanácsnok azt emelte ki, hogy a város eddig is sokat tett azért, hogy zöldítsék, fenntarthatóvá tegyék a környezetet. Példának említette az ezer fa programot és a favédelmi akciótervet. 

Szombathely közigazgatási területén 1000 hektár erdő van, aminek 2/3 -nak a magyar állam a tulajdonosa. Nemény András polgármesterrel közös levelet írtunk az erdészetnek, amelyben arra kértük őket, hogy ne éljenek ezzel a könnyítéssel - mondta Németh.

A politikusok arra biztattak, hogy írják alá az erdőírtás ellen létrehozott petíciójukat.

Kérdésünkre a tanácsnok azt is elmondta, hogy folyamatosan keresik a lehetőséget a szombathelyi belváros zöldítésére is. 

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.