Jenei Ferenc: a kisalföldi erdőgazdaság már a rendelet megjelenése előtt engedélyt kért fakivágásra a kormányhivataltól

Papp László Tamás 2022-08-10 10:25:00
Az LMP győri elnöke szerint fokozottan védett természetvédelmi területre, vegetációs időszakra szól a fakivágási engedély.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője, és Jenei Ferenc, a zöldpárt győri elnöke El a kezekkel a magyar erdőktől! címmel tartott sajtótájékoztatót a győri vasútállomásnál. 

Fotó: Papp László Tamás

Bakos Bernadett elmondta: eredetileg a klímabérletről akart volna beszélni, de a fakivágási kormányrendeletet nem hagyhatják szó nélkül. Az LMP képviselője egy, a fideszes fakivágást jelképező narancssárga baltát is hozott magával a sajtótájékoztatóra.

Jenei Ferenc azzal kezdte: ő már az erdészeti iskola első osztályában azt tanulta: aki vegetációs időszakban végez fakitermelést, az nem erdész, hanem barbár. 

Fotó: Papp László Tamás

Viszont a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Orbán Tibor már július 7-én, tehát jóval a rendelet megjelenése előtt engedélyt kért fokozottan védett természetvédelmi területen, vegetációs időszakban való fakitermelésre a kormányhivataltól. Amit a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal vezetője, Széles Sándor augusztus 5-én meg is adott.

Az LMP politikusa felszólítja a KAEG Zrt. vezérigazgatóját, adjon magyarázatot, hogy kérhetett erre engedélyt a rendelet megszületése előtt? S megkérdezte az erdőgazdaság vezetőjétől: erdésznek tartja magát vagy barbárnak?

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.