Nyert a Haladás a Nyíregyháza ellen

Farkas Bazsi 2022-08-07 19:31:00
1 góllal 3 pontot szereztek a zöld-fehérek.

Nyíregyháza Spartacus FC – Szombathelyi Haladás 0–1 (0–1)


Sényő, 700 néző. Vezeti: Lovas László (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel)
Nyíregyháza: Fejér – Farkas B. (Artner, 79.), Gengeliczki, Baki, Deutsch – Csősz (Vass P., 61.), Márkus (Szokol, 79.) – Kovács Á. (Sigér Á., 79.), Adamcsek, Szerető (Gresó, 61.) – Novák Cs. Megbízott edző: Balogh Zoltán.

Haladás: Verpecz – Lucas, Csató, Németh Milán, Bosnjak – Csernik, Hursán, Sipos Z. (Derekas, 65.), Doktorics (Horváth R., 55.) – Borvető (Devecseri, 90.), Molnár R. (Lencse, 90.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Gólszerző: Molnár (45+1.)

A szombathelyiek leghosszabb idegenbeli túrájukat teljesítették a hétvégén. A vasiak már szombat délelőtt útra keltek, kora este Tiszaújvárosban   edzettek. Az éjszakát Polgáron töltötték, innen buszoztak át a bajnokira. Szombathelytől egyébként a Nyíregyháza hazai mérkőzéseinek otthont adó – a nyírségiek stadionját ugyanis még építik – sényői pálya 495 kilométerre fekszik.  

Élénk iramban kezdtek a csapatok, mindkét együttes nagy lendülettel vetette magát a játékba. Viszont csak a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, helyzeteket nem tudtak kialakítani. A szombathelyi védők – élükön Németh Milánnal és Bosnjak Predraggal – hatástalanították a támadásokat. Az első komoly lehetőség a vasiak előtt adódott, Borvető lövését a gólvonalról vágták ki a hazaiak. Annak ellenére, hogy a piros-kékek voltak a pályaválasztók, a szombathelyiek kezdeményeztek jóval többet, a zöld-fehéreknél domináltak. Az ivószünet után kissé ellaposodott a játék, mindkét gárda sok hibával futballozott. Aztán az első félidő ráadásában egy szép akció végén Molnár Rajmund révén megszerezte a vezetést a Haladás.

Szünet után a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a félidő derekán három nagy helyzetet is elpuskáztak. A hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, a vendégek pedig gyors és olykor veszélyes kontrákkal próbálkoztak. Az idő múlásával egyre jobban beszorult a Haladás. Ám a vasiak hősiesen kivédekezték a hátralévő perceket és elhozták az értékes három pontot. A Hali az első félidőben jobban futballozott ellenfelénél, többet tett a győzelemért. Szünet után pedig szervezetten védekezett - összeségében rászolgált a három pontra - tudósított a Haladás hivatalos weboldala.

 

Szólj hozzá!

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.