Kiütötte a Gyirmót a Dorgot!

Farkas Bazsi 2022-08-07 19:50:00
Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés.

Dorogi FC – Gyirmót FC Győr 1- 4 (0-3)


Dorog, 500 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Márkus Péter)
Dorog: Borsos V. (Molnár Zs., a szünetben) – Szilágyi Sz. (Barna G., a szünetben), Berkó, Gyurácz, Papp M. – Rácz F. (Szerencsi, a szünetben), Tóth B., Lénárt, Albert Á. (Magyari, 68.), Szedlár – Paudits (Szalai J., 77.). Vezetőedző: Fenyvesi László

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi (Major M., 69.), Csörgő V. (Hudák D., 83.), Hajdú, Helembai – Vass Á. (Polgár, 83.) – Medgyes, Kovács M., Nagy P., Soltész (Herjeczki, 65.) – Pethő (Simon A., 65.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Tóth B. (80.), ill. Csörgő (5.), Nagy P. (20.), Helembai (45+1.), Herjeczki (76.)

Az elmúlt hétvégén elstartolt a Merkantil Bank liga 2022-2023-as küzdelemsorozata, aminek első fordulójában a Szentlőrinc gárdáját láttuk vendégül az ALCUFER Stadionban, de nem éppen udvarias vendéglátóként már a találkozó első félidejében jelezte csapatunk, hogy azon a napon nem lehet kérdéses a győztes kiléte, hiszen szűk félórai játék után már háromgólos előnyt mutatott a centerpálya eredményjelzője. Ezt az előnyt a második játékrészben még növelni is tudta együttesünk, így gól gazdag győzelemmel most az élről várhattuk a folytatást. A második fordulóban ahhoz a Dorogi FC.-hez utaztunk, ami egy hete Kazincbarcikán szenvedett kettő gólos vereséget, így a tabella alsó régiójában ragadva próbál felkapaszkodni.

Már a találkozó első perceiben próbálta magához ragadni a játék irányítását együttesünk, ami meglehetősen jól sikerült, hiszen már az ötödik percben megszereztük a vezetést, amikor Nagy Patrik jobb oldali szögletét követően Csörgő Viktor érkezett jó ütemben és megelőzve védőjét 7 méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1). Néhány eseménytelen perc után ismét mi örülhettünk, amikor Nagy Patrik lépett ki a jobb összekötő helyénél, majd 14 méterről higgadtan helyezett a kapu bal oldalába (0-2). A játékrész utolsó perceiben Szegi rosszul eltalált lövése után Kovács Milán elé pattant a labdda, aki ezt követően a kapu jobb oldalába lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Nem így a szünetet jelző sípszó előtt, amikor Soltész végezhetett el szabadrúgást a jobb összekötő helyénél 21 méterről, a sorfalról lepattant labda Helembai Márk elé került, ő pedig 20 méterről középről, ballal kapásból nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (3-0).

A második játékrész első helyzete a hazaiak előtt adódott, amikor Szerencsi lőtt ballal a jobb oldalról, 20 méterről, de a rövidsarokra tartó labdát Hársfalvi fogta magabiztosan. Egy perc múlva Albert veszélyeztetett bal oldali szabadrúgásból, de a léc alá tartó labdát kapusunk ismét bravúrral hárította. Az utolsó negyedóra kezdetén a friss emberként érkező Herjeczki Kristóf lendületes cselekkel tört kapura a bal oldalon, majd jobbal 14 méterről a kapu bal oldalába lőtt (0-4). Tíz perccel a vége előtt szépített a hazai gárda, amikor Vass Ádám labdavesztése után Tóth Barnabás tört kapura, majd két védőnk mellett 17 méterről ballal a kapu jobb felső sarkába lőtt (1-4). A rendes játékidő letelte pillanatában Barna Gergő lőtt nagy erővel 30 méterről, de a labda a bal felső saroknál a lécről pattant vissza a mezőnybe.

Csapatunk ismét remek első félidőt produkált, ami korai gólokban is megmutatkozott, így ezt követően kissé visszafogottabban is megérdemelt sikert aratott a csak felvillanásokra képes hazaiakkal szemben.

Fenyvesi László, a Dorog vezetőedzője:Óriási egyéni hibákat követtünk el a kapott gólok előtt, így nagy előnyt adtunk a vendégeknek. Szünet után rendeztük a sorokat, erre a teljesítményre lehet építeni.

Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője: Jól indult a találkozó, hiszen korán sikerült gólt szerezni, ami után több helyzetet is ki tudtunk alakítani, melyekből szerencsére növeltük előnyünket. Végig uraltuk a játékot, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

Forrás: gyirmotfc.hu

Szólj hozzá!

Ungár: A külföldi nagyvállalatok helyett a tanárokat kéne támogatnia a kormánynak

Az LMP frakcióvezetője szerint a pedagógusok és úgy általában a közalkalmazottak fizetését jelentősen emelni kell, és ezt a nagyvállalatokkal kell megfizettetni.

Valami sumákolás van a Győrben kihelyezett drága padok körül

A Győr-Szol szerint nem ők vették, ezért nem tudják megmondani, kitől vették. Viszont ők kapták meg rájuk a pénzt: 216 ezer forintba került darabja.

Október 14-re sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete

A sztrájkot a jogszerűséghez október 7-én 16 óráig be kell jelenteni az intézményvezetőknek.

Egyet leszámítva minden világnapról megemlékezett a héten a győri polgármester

Tele volt a hét világnapokkal, de a pedagógusok világnapja pont kimaradt Dézsi Csaba András naptárából.

Sik: Úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban „bicskanyitogató” volt

Újabb beszélgetést szervezne a szentiváni fideszes képviselő a polgármesterrel, ezúttal családos fiatalokat meghívva.

Rongyos 612 milliárdba kerül az extranyugdíj

4,5 százaléknyi nyugdíjemelést hajt végre a kormány, januárig visszamenőleg.

Pénteken napsütésre számíthatunk

Itt a vénasszonyok nyara, 21, 22 fok körül alakul ma a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Több mint másfél milliárd forint adót csalt el egy szombathelyi szállal is rendelkező, biztonsági őröket foglalkoztató szervezet

Tizennyolc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, közülük hatot őrizetbe vettek.

Többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Így gyakorlatilag ők dönthetik el, mely cégek élik túl a válságot.

M1 híradó a diáktüntetésről: ellenzéki politikusok, Gulyás Gergely, fizetésemelés, Brüsszel

Egyetlen demonstrálót sem sikerült megszólaltatni a híradós anyagban, ellenben a 3 perces tudósításból 1 percben a minisztert idézték.

Visszamenőlegesen 4,5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Novemberben már az emelt összeg érkezik.

Eperjes Károly minden nap elmond egy tized rózsafüzért Gyurcsány Ferenc lelki üdvéért 

Legyünk büszkék a keresztény alaptörvényünkre - hangoztatta a színész.

Magyarország is megszavazta az új brüsszeli szankciókat

Ez a nyolcadik csomag, amelyben ársapkát vezetnek be az orosz olajra, újabb termékek behozatalát tiltják. Magyarország most is beállt a sorba.

Győrújbaráton is élőlánccal tiltakoztak a pedagógusokért

Iskolakezdés előtt tiltakoztak csendesen szülők, diákok és tanárok.