Két év után ismét nyomulnak a Pinka-rockerek Bildeinben

KORG . 2022-08-07 17:37:00
Anti Flag, Wallis Bird, Subways a 20. születésnapi bulin.

Két év kényszerű kihagyás után ismét döngnek majd a hangfalak augusztus 12-13-án a 360 lakosú, két „beszédes nevű" vasi település, Pornóapáti és Szentpéterfa között elterülő Bildeinben (Beled). Az elhalasztott, ám most pótolandó 20. születésnapi bulira ismert sztárokat is felvonultatnak a szervezők.

Két napon át mintegy 30 együttes dönget majd a templomkerti nagyszínpadon, közte magyarok. Szabadfi Zoltán szervező lapunknak elmondta, hogy olyan nagy neveket is sikerült megnyerni, mint a a budapesti Szigetről jól ismert Subways, Anti-Flag, vagy Wallis Bird. 

De ott lesz a bulin Maria Glenn legendás amerikai soul énekesnő éppen úgy, mint a rock-őskövület New Model Army, vagy az indie-popos osztrák banda, a Buntspecht.

Fotó: David Bitzan

A már teltházas koncertekre összesen 3 ezren férnek be. Az együttesek és a szólisták két színpadon lépnek fel. A kisebbiket a családias hangulatú almáskertben építették, ahol több kulturális kísérő program is lesz. Mint megtudtuk, idén is láthatunk magyar bandákat, közte a szombathelyi kötődésű ZPZ-t.

„A picture on fesztiválon nemcsak a fellépők mixe ilyen tarka: a közönség soraiban is jól megférnek a negyvenes-hatvanas magyar rockrajongók, a burgenlandi romák, magyarországi és ausztriai horvátok, a holland motorosok, a bécsi tinik, és még számos szubkultúra tagjai. Akiket a szabadság, a minőségi zene és a családias beledi fesztivál szeretete köt össze"- fogalmazott a szervező.

A kétnapos fesztivál rendezője gyakorlatilag az egész falu. A sportpályán és környékén kempingtábort alakítanak ki, boltokkal, kiskocsmákkal, zuhanyzó terekkel, egészségügyi szolgálattal. Tapasztalatok szerint jóval többen érkeznek a településre, mint ahányan koncerteznek.

Bildein ugyanis vonzó turisztikai célponttá is vált szép természeti környezete, rendezettsége, de leginkább szabadtéri, a vasfüggöny történetét bemutató múzeuma miatt. 

Ez osztrák szemszögből láttatja az egykori határmenti történéseket, például a magyar disszidálási kísérleteket. A teret egy sajátos labirintussal is megfűszerezték, amely szintén sok látogatót vonz. 

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.