Rácz Zsófia dolga lesz megértetni a fiatalokkal, hogy maradjanak szépen a seggükön

Nagy Donát 2022-07-26 09:11:47
A területfejlesztés eszközeivel szeretné jobb belátásra bírni az elvágyódókat.

A nemrég miniszteri biztossá előléptetett Rácz Zsófia elmondta, hogy végül is milyen feladatokra kérte fel Navracsics Tibor, írja a 24.hu Rácz mandineres interjúja alapján.

Jó szívvel gondolok vissza az elmúlt két és fél évre, mert ahhoz képest, hogy a koronavírus-járvány 2020-ban mindnyájunknak megnehezítette az életét, sikerült olyan eredményeket elérni az ifjúságpolitika területén, amelyek kézzel foghatóak, szemmel jól láthatóak

– mondta Rácz Zsófia, majd hozzátette:

Nem kerülök nagyon messzire az ifjúságpolitikától, mivel Navracsics Tibor miniszter úrtól azt a felkérést kaptam, hogy miniszteri biztosként segítsem a munkáját. Kezdettől fogva tetszett neki az az országjárás, amit én a kinevezésem pillanatától csináltam, és ő a területfejlesztést is úgy képzeli el, hogy abban megjelenjenek a helyben élő fiatalok igényei.

A miniszteri biztos szerint Navracsics arra kérte őt, hogy járja az országot, gyűjtse be és csatornázza be a fiatalok véleményét, például arról, hogy milyen infrastrukturális beruházásokat látnának szívesen.

A vízióm az, hogy a területfejlesztés eszközein keresztül el tudjuk érni, hogy a magyar fiatalok azt érezzék: érdemes helyben maradniuk, éljenek akár egy megyeszékhelyen vagy éppen egy zsákfaluban

– mondta Rácz, aki azt szeretné, ha a fiatalok szempontjai is megjelennének a területfejlesztési stratégiák kidolgozásánál.

A lap emlékeztet, hogy Ráczot még 2019-ben, 22 évesen nevezték ki ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárnak Novák Katalin alá az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Emiatt törvényt is kellett módosítani, ugyanis addig jogász vagy közigazgatási diploma kellett a poszthoz, Rácz azonban akkor még csak egyetemista volt. Miután Novák a Miniszterelnökséghez került, Rácz is követte oda, majd a kormányátalakítást követően átkerült a Kulturális és Innovációs Minisztériumba, ahol június közepén felmentették állásából.

Nemrég viszont Navracsics Tibor miniszteri biztossá nevezte ki, és a többi között az lesz a feladata, hogy figyelemmel kísérje a hátrányos helyzetű térségek fejlesztési folyamatát és konzultáljon az agráriumban dolgozó fiatal gazdákkal.

Rácz Zsófia munkáját kétfős titkárság segíti, és helyettes államtitkári fizetést kap, ami havi 1,3-1,65 millió forintot jelent.

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.