A világ összes rettegnivalóját felsorolta Orbán, csak azt nem, ami épp előtte van

ugytudjuk.hu 2022-07-24 11:49:00
A miniszterelnök Magyarország történetének talán legmelegebb napján sem tartotta a legküzdendő akadályok között említeni a klímaválságot, szemben a fajilag tiszta Európával természetesen.

Fekő Ádám publicisztikája eredetileg társlapunkon, az Azonnali.hun jelent meg.

Nem szeretném túl sokat húzni a szót: Orbán Viktor szokása szerint most is kissé fasisztoid beszédet mondott, ezúttal Tusványosi közönségét elvarázsolva gondolataival a veszélyes fajkeveredésről, a határok jövőbeli megvédéséről a más fajúakkal szemben, a nyugati világ 2030-as megdőléséről, és persze az igazságtalan magyar sorsról, ami miatt hamarosan benyújtjuk a számlát.

Tényleg nehéz ezen mit elemezni, Orbán a negyedik kétharmaddal zsebében halad tovább a megkezdett úton, amiben lassan Magyarország a normalitás egyetlen szigete.

A miniszterelnök tisztán és világosan elmondta, milyen elképesztően égető problémákkal kell megküzdeni a következő években: a demográfiai válsággal, a nyugat hanyatlásával, a migrációval, a genderkérdéssel és persze a háborúval. Valamiféle terve mindenre van, kivéve a genderre, de azt ha jól értem, a magyar agy eleve nem veszi be szerinte (olyannyira, hogy ő sem magyarázta el most sem, mit ért gender alatt), a többiből ugye vagy ki kell maradni, vagy át kell venni a hatalmat, vagy ilyesmi.

Érdekes, hogy a sok-sok probléma mellett a világ dolgaira mindig gyorsan reagáló tábornok annyira belemerült az európai faj védelmébe a problémák sorolásakor, hogy nem vett észre egy apróságot, amit ha már a saját testszagától, a gyöngyödző homlokából, és az egyre ritkásabb levegőtől nem vesz észre, akkor legalább a környékén lévő valamelyik politikus okostelefonjáról láthatna.

Ez itt:

Szóval Magyarországon épp több településen vízhiány van, valószínűleg Orbán tusványosi beszédjének napja épp az ország történetének eddigi legmelegebb napja. Eltűnt gyakorlatilag   Vekeri-tó, a Velencei-tó centikre van attól, hogy minden idők legalacsonyabb vízszintjével dolgozzon. Az előrejelzések szerint ez a rekordhőség nem lesz sokáig rekordhőség, vagy legalább is gyakrabban jönnek olyan időszakok, mint az elmúlt napok.

A miniszterelnöknek sikerült akkora európai víziót kicsapnia az asztalra a következő négy, de inkább nyolc évre, amiben konkrétan csak arról nem beszélt, ami körülötte van. Ez sok dologra utalhat, de egyik sem jó: a legrosszabb az, ha Orbán Viktornak egyszerűen tényleg nem tűnik fel a már szemünk előtt zajló sivatagosodás.

Egy kicsit kevésbé rossz, ha feltűnik neki, de a változékony időjárással magyarázza. Talán az a legkevésbé rossz, ha tisztában van ezekkel, de egyszerűbb fajvédeni és a magyarok lecseréléséről beszélni.

Az első két esetben ugyanis a magyar miniszterelnök hülye, amivel azért nehéz vádolni a miniszterelnököt, úgyhogy marad a harmadik verzió. Ez is elég rossz, de legalább van mögötte logika: Orbán konteók ellen sokkal szívesebben harcol, mint ilyen hülye tudományos humbugokkal, ez jól látszott már a koronavírus-járvány alatt is, amiben akkor érezte magát először otthon, amikor az egészet le tudta egyszerűsíteni annyira, hogy a magyarok végre kiülhetnek sörözni.

A klímaválság viszont sajnos nem konteó.

Csak emögé nem lehet odarakni a kilincsorrú brüsszelieket, a háborún nyerészkedő Sorost, a Gonosz Háttérhatalmat, ami szerint túl sok fehér ember van Magyarországon.

A politika persze kommunikáció, és azt is megértem, hogy a saját nézőközönségét jobban zavarná, ha fekete férfival dugna a lánya, mintha minden nyáron hetekig teherautó hozná neki a vizet, de azért reméljük, hogy erre is létezik valami olyan stabil titkos terv, mint a 2030-as hatalomátvételre.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.