A világ összes rettegnivalóját felsorolta Orbán, csak azt nem, ami épp előtte van

ugytudjuk.hu 2022-07-24 11:49:00
A miniszterelnök Magyarország történetének talán legmelegebb napján sem tartotta a legküzdendő akadályok között említeni a klímaválságot, szemben a fajilag tiszta Európával természetesen.

Fekő Ádám publicisztikája eredetileg társlapunkon, az Azonnali.hun jelent meg.

Nem szeretném túl sokat húzni a szót: Orbán Viktor szokása szerint most is kissé fasisztoid beszédet mondott, ezúttal Tusványosi közönségét elvarázsolva gondolataival a veszélyes fajkeveredésről, a határok jövőbeli megvédéséről a más fajúakkal szemben, a nyugati világ 2030-as megdőléséről, és persze az igazságtalan magyar sorsról, ami miatt hamarosan benyújtjuk a számlát.

Tényleg nehéz ezen mit elemezni, Orbán a negyedik kétharmaddal zsebében halad tovább a megkezdett úton, amiben lassan Magyarország a normalitás egyetlen szigete.

A miniszterelnök tisztán és világosan elmondta, milyen elképesztően égető problémákkal kell megküzdeni a következő években: a demográfiai válsággal, a nyugat hanyatlásával, a migrációval, a genderkérdéssel és persze a háborúval. Valamiféle terve mindenre van, kivéve a genderre, de azt ha jól értem, a magyar agy eleve nem veszi be szerinte (olyannyira, hogy ő sem magyarázta el most sem, mit ért gender alatt), a többiből ugye vagy ki kell maradni, vagy át kell venni a hatalmat, vagy ilyesmi.

Érdekes, hogy a sok-sok probléma mellett a világ dolgaira mindig gyorsan reagáló tábornok annyira belemerült az európai faj védelmébe a problémák sorolásakor, hogy nem vett észre egy apróságot, amit ha már a saját testszagától, a gyöngyödző homlokából, és az egyre ritkásabb levegőtől nem vesz észre, akkor legalább a környékén lévő valamelyik politikus okostelefonjáról láthatna.

Ez itt:

Szóval Magyarországon épp több településen vízhiány van, valószínűleg Orbán tusványosi beszédjének napja épp az ország történetének eddigi legmelegebb napja. Eltűnt gyakorlatilag   Vekeri-tó, a Velencei-tó centikre van attól, hogy minden idők legalacsonyabb vízszintjével dolgozzon. Az előrejelzések szerint ez a rekordhőség nem lesz sokáig rekordhőség, vagy legalább is gyakrabban jönnek olyan időszakok, mint az elmúlt napok.

A miniszterelnöknek sikerült akkora európai víziót kicsapnia az asztalra a következő négy, de inkább nyolc évre, amiben konkrétan csak arról nem beszélt, ami körülötte van. Ez sok dologra utalhat, de egyik sem jó: a legrosszabb az, ha Orbán Viktornak egyszerűen tényleg nem tűnik fel a már szemünk előtt zajló sivatagosodás.

Egy kicsit kevésbé rossz, ha feltűnik neki, de a változékony időjárással magyarázza. Talán az a legkevésbé rossz, ha tisztában van ezekkel, de egyszerűbb fajvédeni és a magyarok lecseréléséről beszélni.

Az első két esetben ugyanis a magyar miniszterelnök hülye, amivel azért nehéz vádolni a miniszterelnököt, úgyhogy marad a harmadik verzió. Ez is elég rossz, de legalább van mögötte logika: Orbán konteók ellen sokkal szívesebben harcol, mint ilyen hülye tudományos humbugokkal, ez jól látszott már a koronavírus-járvány alatt is, amiben akkor érezte magát először otthon, amikor az egészet le tudta egyszerűsíteni annyira, hogy a magyarok végre kiülhetnek sörözni.

A klímaválság viszont sajnos nem konteó.

Csak emögé nem lehet odarakni a kilincsorrú brüsszelieket, a háborún nyerészkedő Sorost, a Gonosz Háttérhatalmat, ami szerint túl sok fehér ember van Magyarországon.

A politika persze kommunikáció, és azt is megértem, hogy a saját nézőközönségét jobban zavarná, ha fekete férfival dugna a lánya, mintha minden nyáron hetekig teherautó hozná neki a vizet, de azért reméljük, hogy erre is létezik valami olyan stabil titkos terv, mint a 2030-as hatalomátvételre.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.