Nem várhat tovább a közalkalmazottak béremelése az LMP szerint

Farkas Bazsi 2022-07-22 14:54:02
Az ügy érdekében petíciót is indítanak.

Csárdi Antal az LMP – Magyarország Zöld Pártjának országgyűlési képviselője pénteken tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ma a válságok korát éljük, legyen szó gazdasági, klíma, energia-, és szociális válságról. Eközben az infláció mértéke hónapról-hónapra dönt rekordokat, a Magyar Nemzeti Bank előrejelzése alapján akár a tizenhat százalékot is elérheti idén. Ráadásul a rezsiköltségek is emelkedni fognak a kormány új rendelete alapján, mindez pedig vélhetően az alacsony jövedelemmel rendelkező embereket fogja leginkább érinteni.

Például azokat, akik a közszférában dolgoznak, Csárdi szerint ők számítanak az egyik legrosszabbul fizetett munkavállalóknak, éppen ezért az állam a „legrosszabb munkáltató”, jelentette ki a zöldek képviselője. A pedagógusok példáját említette meg Csárdi, elmondta, hogy ők 2014 óta nem kaptam érdemleges béremelést, miközben nyolc év alatt az infláció a bérük reálértékének több, mint a felét elvitte.

-Mára kimondhatjuk, hogy a közalkalmazottak 12 hónapot dolgoznak 11 havi bérért, hiszen ennyire elinflálódott a fizetésük. – mondta Budapest egyes számú körzetének egyéni képviselője. Nem lehet tovább várni, és végignézni, ahogy összeomlik a közszolgáltatások sora, nem lehet tovább várni, mert olyan pedagógus hiány alakulhat ki, amely a következő generáció oktatását veszélyezteti. – mondta az LMP politikusa.

A zöldpárt éppen ezért követeli a közalkalmazottak azonnali béremelését, továbbá követelik a bértábla átalakítását, hogy az induló bér egyezzen meg a mindenkori minimálbérrel, a legfelső kategória pedig kövesse azt, hiszen ma tíz évvel magasabb a nyugdíjkorhatár, mint a rendszerváltás után. Az LMP szerint ezzel együtt elengedhetetlen, hogy a közalkalmazottak bére inflációkövetővé váljon, ezzel elkerülve a legfontosabb állami szolgáltatásokat ellátók életszínvonal csökkenését. Továbbá Csárdi úgy fogalmazott, hogy a kormánynak meg kell akadályoznia a közalkalmazottak és közszolgálati dolgozók bérének értékvesztését, ezért évente kétszeri, inflációkövető béremelést kell biztosítani számukra. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja úgy kalkulál, hogy mindez idén 250-300 milliárdos többletköltséggel jár, amelyet a társasági adó új, 25 százalékos felső kulcsának bevezetéséből tudna a kormány finanszírozni.

Az ügy érdekében petíciót is indítanak, mondta el Csárdi. Arra kérnek mindenkit, hogy támogassák kezdeményezésüket és írják alá az alábbi linken elérhető felhívást. 

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is