Mobil cserépkályha, napelem-telepítés, tűzifa ára – ezekre kerestek rá a magyarok a rezsicsökkentés visszametszésének bejelentése után

Farkas Bazsi 2022-07-21 12:35:00
A Google statisztikái alapján a napelemekre a legtöbben Pest, a tűzifára Zala, a szénre pedig Komárom-Esztergom megyében kerestek rá.

Ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés az internetes keresések alapján is a napelemek, a kandallók és cserépkályhák iránt a kormány rezsicsökkentésre vonatkozó bejelentése után, derült ki az Avantgarde Digital kommunikációs ügynökség elemzéséből. A Google statisztikái alapján a napelemekre a legtöbben Pest, a tűzifára Zala, a szénre pedig Komárom-Esztergom megyében kerestek rá.

Július 13-án jelentette be a magyar kormány, hogy a rezsicsökkentést az átlag magyar háztartás fogyasztásának mértékéig tartja fenn.

Ma, július 21-én Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy az áram piaci ára a rezsicsökkentett ár közel duplája, míg a gáz esetében több mint hétszerese lesz. 

Az Avantgarde kutatásából kiderült, hogy a gáz esetében a magyarok helyettesítő termék után néztek, a Google 1-túl 100-ig terjedő népszerűségi indexének maximális, 100-as értékét érték el a cserépkályhára vonatkozó keresések és a hordozható cserépkályha iránti érdeklődés 700%-kal nőtt. A kandallók gyakorlatilag minden típusa iránti érdeklődés szintén soha nem látott magasságokba ugrott, a kandallók árára 110%-kal többen kerestek rá.

Az otthon töltött e-autók fogyasztása az áramszámla komoly hányadát teheti ki és az intézkedések hatására a villanyautósok körében is megindult a számolgatás, ezt igazolja, hogy az elektromos autók fogyasztása kifejezésre is korábban nem tapasztalt mértékben kerestek rá.

A napelemekre vonatkozó keresések száma komoly növekedésnek indult, a legtöbben Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében puhatolóztak ebben az irányban. A solar panelekkel kapcsolatban főleg az 5 kW-os napelemrendszerek, illetve a telepítés árára voltak kíváncsiak. A napelem telepítés kifejezést 650%-kal, a napelem rendszer árak keresőszavakat 300%-kal többen ütötték be a keresőbe. A napelemek népszerűsége az elmúlt években egyébként is folyamatosan nőtt az internetes keresésekben.
A tűzifa esetében többnyire az árára voltak kíváncsiak az emberek, jellemzően Pest, Zala, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A szén árára 1500%-kal többen kerestek rá, mint korábban.

Jelentős növekedésnek indultak az egyes energiaszolgáltatók ügyfélszolgálatának elérhetőségére vonatkozó keresések is, arról nem is beszélve, hogy ezzel összefüggésben a már említett 100-as maximumot érte el a diktálás és átalány kifejezés is. A gáz átalány módosítására még soha nem kerestek rá annyian, mint az elmúlt napokban.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.