Ötödik napja tüntetnek a katás változások ellen, hétfőn a Margit hidat blokkolták le a tüntetők

ugytudjuk.hu 2022-07-18 08:38:00
Viszonylag feszült a helyzet a Margit hídon, ahol a tüntetők se buszt, se villamost nem akarnak átengedni.

Hétfőre is tüntetés szerveztek a biciklifutárok a kormány katás módosításai miatt, és ez az jelenti, hogy zsinórban ötödik napja foglalnak el Budapesten hidakat a tüntetők.

A demonstrációt reggel hét órára hirdették meg, és az Azonnali helyszíni tudósítója szerint a hír megírásának pillanatában már néhány százan vannak ki a Margit híd budai hídfőjénél. A hídon eleinte mindkét irány felé egy-egy sáv szabadon volt,

de kisvártatva a teljes forgalmat leblokkolták a futárok, hiába kérték a szervezők, hogy a villamosokat engedjék át, a résztvevők úgy döntöttek, hogy nem fogják, és ebből nagy feszültségek adódnak.  

Azonnali - Futárok tüntetnek hétfő reggel a Margit hídon | Facebook | By Azonnali | Helyszínen tartózkodó kollégánk elmondása szerint párszáz futár gyűlt össze reggel 7-re a hídon a katázás ellehetetlenítése, illetve a rezsicsökkentés...

743 views, 66 likes, 4 loves, 7 comments, 4 shares, Facebook Watch Videos from Azonnali: Helyszínen tartózkodó kollégánk elmondása szerint párszáz futár gyűlt össze reggel 7-re a hídon a katázás...

A helyszínen eddig egy politikust fedeztek fel Hadházy Ákos parlamenti képviselő személyében, de kint van az aktivista Molnár Áron, Noár is, aki a közösségi médiában hívott csatlakozásra.

A tüntetésen számos felszólaló nyilvánult meg, legtöbben a megélhetésük ellehetetlenítését kifogásolták, és bár reggel kilenc körül a hivatalos tüntetés véget ért, a demonstrálók a helyükön maradtak, és azt skandálják, hogy egész nap ott lesznek.

Fotó: Cserdi Nóra/Azonnali

Az Azonnali tudósítója szerint néhányan a futárok közül azt tervezik, hogy a Nyugati környékét fogják elfoglalni, és el is indultak feléje. Miután elérték, a menet nem állt meg sokáig, hanem továbbindult az Oktogon felé a körúton.

A tömeg valamelyest szétszéledt, miután a Deák-téren át eljutottak az Astoria felé, ahol a már szokásos célpont felé, az Erzsébet híd felé vették az irányt. Az Azonnali tudósítója szerint bár kevesebben vannak, mint a Margit hídi kezdetkor, néhány százan még mindig maradtak. 

Közben körülbelül háromszáz készenléti rendőr jelent meg a Margit hídon, és az ott maradt két-háromszáz embert felszólították, hogy menjenek fel a járdára. Ennek többen nem tettek eleget, az út közepén maradókat sokkoló használatával oszlatták el a hídról erről Jámbor András parlamenti képviselő élő videóban számolt be a Facebook-oldalán:

Jámbor András - Oszlatás a Margit hídon! | By Jámbor András | Oszlatás a Margit hídon!

7.9K views, 203 likes, 45 loves, 391 comments, 295 shares, Facebook Watch Videos from Jámbor András: Oszlatás a Margit hídon!

A Ferenciek terén aztán az oszlatás hírére az előzőleg elindult második csoport úgy döntött, mégsem kockáztatják meg az Erzsébet híd elfoglalását, inkább visszamennek a Margit hídra. 

A megszorításellenes tüntetők a Kossuth-térre értek, ahol egy levelet fogalmaztak meg Orbán Viktornak, amit bárki aláírhat. Eben azt kérik, hogy tervezzék újra a rezsicsökkentés csökkentését, tolják el a kata módosításának bevezetését januárra és ne csak tolják el, de tervezzék is újra a kata módosítását.

Azonnali - A megszorítás ellenes tüntetők a Kossuth-térre... | By Azonnali | A megszorítás ellenes tüntetők a Kossuth-térre értek, ahol egy levelet fogalmaztak meg Orbán Viktornak, amit bárki aláírhat. Eben azt kérik, hogy...

756 views, 72 likes, 0 loves, 14 comments, 14 shares, Facebook Watch Videos from Azonnali: A megszorítás ellenes tüntetők a Kossuth-térre értek, ahol egy levelet fogalmaztak meg Orbán Viktornak, amit...

Ezután a tüntetők a képviselői irodaházakhoz indultak, de az Olimpia park mellett rendőrsorfal állta el az útjukat. Néhányan bementek a parkba, és megpróbálták kikerülni őket, de a rendőrök elkezdtek a parkban igazoltatni, és olyanokat is kivittek onnan, aki nem is tüntettek, csak békésen üldögéltek. 

Fotó: Cserdi Nóra/Azonnali

Címlapfotó: Cserdi Nóra/Azonnali

Szólj hozzá!

Büntetést kapott a szombathelyi Credo Rádió a Médiatanácstól

Nem teljesítették a vállalt közszolgálati arányt.

2,3 milliárd forintot fizet a korábbi gázkereskedő cég a Győr-Szolnak

Megegyezéssel ért véget a gázszerződés tavalyi felmondása miatt indított per.

Végleges: bezár a Takarékbank fiókja Jákon

Hiába írt levelet a polgármester, a pénzintézet kimondta az áment.

Itt az Indiana Jones 5 első előzetese

Jövő júniusban lesz a premier.

Végrehajtást indított a NAV a Szombathelyi Haladás ellen

Egyelőre nem tudni, hogy milyen tartozása van a focicsapatnak, de van, az biztos.

A Volán válasza alapján még egyáltalán nem fix, hogy januárban változatlan marad a menetrend Győrben

Dézsi polgármester szerint változatlan marad a menetrend januártól, a Volán válasza alapján viszont még semmi nem dőlt el.

December 14-én tartják a szombathelyi közmeghallgatást

A városházára várják a felszólalókat.

Újabb hibát találtak a MOL finomítójában

A kormányzati médiában megjelent hírrel már a benzinárstop végére készíthetik fel az embereket.

Még december 4-ig Győrben állomásozik Donáth Anna „igazságkiállítása”

A momentumos EP-képviselő plakátkiállítását a Vásárcsarnok előtt lehet megnézni.

Dobrev Klára és Ungár Péter a két legnépszerűbb ellenzéki politikus

A népszerűségi lista legvégén a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc neve található.

Egy gyerek nevében küldött ízléstelen üzeneteket a fiatal férfi

Az elektronikus naplóba lépett be, az iskola dolgozóinak küldött üzeneteket.

Szabadságvesztés lehet a vége a súlyos környezetszennyezésnek

Egy felnőtt és egy fiatalkorú a vád szerint a Kis-Sorok patakba dobott olyan fémhordókat és műanyag kannákat, melyekben fáradt olaj volt.

Változóan felhős, napos idő várható csütörtökön

Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg.

Január másodikán sztrájkolnak az autóbuszvezetők

A SZOLIDARITÁS Autóbusz-közlekedési Szakszervezet közleménye.

Eldőlt a kérdés: az Európai Bizottság az uniós pénzek befagyasztását javasolja

Magyarországon elsősorban a korrupció jelent problémát, a 7-es cikk szerint indul eljárás az országgal szemben.