Ötödik napja tüntetnek a katás változások ellen, hétfőn a Margit hidat blokkolták le a tüntetők

ugytudjuk.hu 2022-07-18 08:38:00
Viszonylag feszült a helyzet a Margit hídon, ahol a tüntetők se buszt, se villamost nem akarnak átengedni.

Hétfőre is tüntetés szerveztek a biciklifutárok a kormány katás módosításai miatt, és ez az jelenti, hogy zsinórban ötödik napja foglalnak el Budapesten hidakat a tüntetők.

A demonstrációt reggel hét órára hirdették meg, és az Azonnali helyszíni tudósítója szerint a hír megírásának pillanatában már néhány százan vannak ki a Margit híd budai hídfőjénél. A hídon eleinte mindkét irány felé egy-egy sáv szabadon volt,

de kisvártatva a teljes forgalmat leblokkolták a futárok, hiába kérték a szervezők, hogy a villamosokat engedjék át, a résztvevők úgy döntöttek, hogy nem fogják, és ebből nagy feszültségek adódnak.  

Azonnali - Futárok tüntetnek hétfő reggel a Margit hídon | Facebook | By Azonnali | Helyszínen tartózkodó kollégánk elmondása szerint párszáz futár gyűlt össze reggel 7-re a hídon a katázás ellehetetlenítése, illetve a rezsicsökkentés...

743 views, 66 likes, 4 loves, 7 comments, 4 shares, Facebook Watch Videos from Azonnali: Helyszínen tartózkodó kollégánk elmondása szerint párszáz futár gyűlt össze reggel 7-re a hídon a katázás...

A helyszínen eddig egy politikust fedeztek fel Hadházy Ákos parlamenti képviselő személyében, de kint van az aktivista Molnár Áron, Noár is, aki a közösségi médiában hívott csatlakozásra.

A tüntetésen számos felszólaló nyilvánult meg, legtöbben a megélhetésük ellehetetlenítését kifogásolták, és bár reggel kilenc körül a hivatalos tüntetés véget ért, a demonstrálók a helyükön maradtak, és azt skandálják, hogy egész nap ott lesznek.

Fotó: Cserdi Nóra/Azonnali

Az Azonnali tudósítója szerint néhányan a futárok közül azt tervezik, hogy a Nyugati környékét fogják elfoglalni, és el is indultak feléje. Miután elérték, a menet nem állt meg sokáig, hanem továbbindult az Oktogon felé a körúton.

A tömeg valamelyest szétszéledt, miután a Deák-téren át eljutottak az Astoria felé, ahol a már szokásos célpont felé, az Erzsébet híd felé vették az irányt. Az Azonnali tudósítója szerint bár kevesebben vannak, mint a Margit hídi kezdetkor, néhány százan még mindig maradtak. 

Közben körülbelül háromszáz készenléti rendőr jelent meg a Margit hídon, és az ott maradt két-háromszáz embert felszólították, hogy menjenek fel a járdára. Ennek többen nem tettek eleget, az út közepén maradókat sokkoló használatával oszlatták el a hídról erről Jámbor András parlamenti képviselő élő videóban számolt be a Facebook-oldalán:

Jámbor András - Oszlatás a Margit hídon! | By Jámbor András | Oszlatás a Margit hídon!

7.9K views, 203 likes, 45 loves, 391 comments, 295 shares, Facebook Watch Videos from Jámbor András: Oszlatás a Margit hídon!

A Ferenciek terén aztán az oszlatás hírére az előzőleg elindult második csoport úgy döntött, mégsem kockáztatják meg az Erzsébet híd elfoglalását, inkább visszamennek a Margit hídra. 

A megszorításellenes tüntetők a Kossuth-térre értek, ahol egy levelet fogalmaztak meg Orbán Viktornak, amit bárki aláírhat. Eben azt kérik, hogy tervezzék újra a rezsicsökkentés csökkentését, tolják el a kata módosításának bevezetését januárra és ne csak tolják el, de tervezzék is újra a kata módosítását.

Azonnali - A megszorítás ellenes tüntetők a Kossuth-térre... | By Azonnali | A megszorítás ellenes tüntetők a Kossuth-térre értek, ahol egy levelet fogalmaztak meg Orbán Viktornak, amit bárki aláírhat. Eben azt kérik, hogy...

756 views, 72 likes, 0 loves, 14 comments, 14 shares, Facebook Watch Videos from Azonnali: A megszorítás ellenes tüntetők a Kossuth-térre értek, ahol egy levelet fogalmaztak meg Orbán Viktornak, amit...

Ezután a tüntetők a képviselői irodaházakhoz indultak, de az Olimpia park mellett rendőrsorfal állta el az útjukat. Néhányan bementek a parkba, és megpróbálták kikerülni őket, de a rendőrök elkezdtek a parkban igazoltatni, és olyanokat is kivittek onnan, aki nem is tüntettek, csak békésen üldögéltek. 

Fotó: Cserdi Nóra/Azonnali

Címlapfotó: Cserdi Nóra/Azonnali

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.