LMP: zöld, válságálló munkahelyekre van szükség

Vágvölgyi Bálint 2022-07-16 15:03:41
Kanász-Nagy Máté arról is beszélt, hogy a közalkalmazottakat külön meg kell védeni, ők ugyanis reálértéken egyhavi bérüket elveszítették az infláció miatt.

Az LMP társelnöke szerint válság ellen zöld, válságálló munkahelyekre van szükség. Kanász-Nagy Máté a szombati budapesti, a Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában azt mondta, hamarosan harc lesz a munkahelyekért, mindenkinek örülnie kell, akinek van állása, még akkor is, ha alacsony a keresete.

Orbán Viktor szerint veszélyben vannak... - Kanász-Nagy Máté | By Kanász-Nagy Máté | Orbán Viktor szerint veszélyben vannak a munkahelyek - reagálás. - Kövessék online sajtótájékoztatómat!

487 views, 21 likes, 1 loves, 5 comments, 6 shares, Facebook Watch Videos from Kanász-Nagy Máté: Orbán Viktor szerint veszélyben vannak a munkahelyek - reagálás. - Kövessék online sajtótájékoztatómat!

Ezt a kormányfő olyan tizenkét éves gazdaságpolitika után jelentette ki, amely egyértelműen a nyugati nagytőkére, a multinacionális vállalatokra és a szénhidrogénfüggésre alapozott - hangoztatta a társelnök. Úgy vélekedett: bőven előre lehetett látni, hogy ha ennyire kiszolgáltatnak egy országot, akkor válság esetén veszélybe kerülnek a munkahelyek.

Ugyanakkor Orbán Viktornak ebben a helyzetben nem sajnálkoznia kellene, hanem cselekednie, mert van erre módja - mondta Kanász-Nagy Máté. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy zöldfordulat legyen a magyar gazdaságban, válságálló munkahelyeket kellene létrehozni. Úgy vélekedett: erre még a jelen helyzetben is lenne fedezet.

Elsősorban épületenergetikai beruházásokra gondolnak - közölte az ellenzéki politikus. Olyan országos szigetelési programot kellene indítani, amely biztosítja éves szinten százezer lakóingatlan korszerűsítését. Ezzel csökkenteni lehetne az energiafelhasználást, valamint évente több tízezer munkahely születne a kis- és középvállalkozásokban - hangoztatta.

A mostani válság kezelésére nyilvánvalóan többletbevételre van szükség. Ennek beszedésére bőven nyílik mód, de nem a kisadózókhoz kellene nyúlni, hanem a multinacionális vállalatokhoz, amelyek az elmúlt időszakban a krízisek ellenére is hatalmas profitra tettek szert - jelentette ki.

Kanász-Nagy Máté szerint lehetne emelni a társasági adót, ezzel biztosítva forrást a válság kezelésére. Az LMP társelnöke arról is beszélt, hogy a közalkalmazottakat külön meg kell védeni, ők ugyanis reálértéken egyhavi bérüket elveszítették az infláció miatt.

Megjegyezte: ha a miniszterelnök arról nyilatkozik, hogy sok munkahely meg fog szűnni, akkor fel kell készíteni a szociális rendszert erre a válsághelyzetre. Az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát vissza kell emelni kilenc hónapra - vélekedett Kanász-Nagy Máté.

Szólj hozzá!

Évente több százmillió őshonos állattal végeznek a macskák Ausztráliában

A házi kedvencek mindegyike átlagosan 110 őshonos állatot öl meg barangolásai, alkalmi vadászatai során.

Rendőrségi feljelentést tett az apa, akinek a lányának szétvágták a cipőjét az egyik szombathelyi iskolában

Nem csak rongálás de lopás is történt, mivel a lány tornazsákja eltűnt, benne egy edzőcipővel.

LMP Borkai bejelentésére: szórakoztató kampány elé nézünk

Őszinte kíváncsisággal várjuk, hogy Dézsi Csaba vagy Borkai Zsolt fogja-e hitelesebben megjeleníteni a konzervatív értékeket a városban, esetleg sor kerül-e az első jobboldali előválasztásra - írják a zöldek.

LMP: jelentősen növelni kell az egészségügy forrásait

Kanász-Nagy Máté arról beszélt, hogy pártja a magánegészségügy bevonását is szorgalmazza a diagnosztikai ellátásba.

Tornádó alakult ki Szombathely mellett

A tölcsér többször is elérte a felszínt.

21,5%-kal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest

Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább.

Megbírságolta a Médiahatóság a Körmend FM-et

Több szabálytalanságot is elkövetett a rádióadó.

Váltson Távhő e-számlára és vegyen részt a nyereményjátékban!

Nem csak egyszerűbb, gyorsabb, de rengeteg papírt is megspórolna így a Szombathelyi Távhőszolgáltató.

Népszámlálás: berobbant a győri agglomeráció

Miközben Győr lakossága kicsit fogyott, a környező településeken óriási népességnövekedés volt.

Járni fog a Szívügyünk Győr-bérlet a tanároknak is

Tovább foltozzák a parkolási rendeletet, jár az olcsóbb bérlet az iskolákban dolgozóknak is.

Július elsejétől indul meg a rendelés a József Attila utcai rendelőben Győrben

Június közepén átadják az épületet, ami már decemberben elkészült, de gondok voltak vele.

Dézsi Csaba András bérgyilkosokhoz hasonlította az Ugytudjuk.hu újságíróit

Újabb szintlépés a „gonosz kukkoló nyúlbéla”, az „idegbeteg” és a „tiszteletlen, füllentős, arrogáns, kiképzett provokátor” után.

Erősen gomolyfelhős idő lesz csütörtökön

Több helyen, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt ipari terület épülhet Ácson

Információink szerint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó termeléshez is kerestek területet a Komárom-Esztergom megyei település környékén korábban.