LMP: zöld, válságálló munkahelyekre van szükség

Vágvölgyi Bálint 2022-07-16 15:03:41
Kanász-Nagy Máté arról is beszélt, hogy a közalkalmazottakat külön meg kell védeni, ők ugyanis reálértéken egyhavi bérüket elveszítették az infláció miatt.

Az LMP társelnöke szerint válság ellen zöld, válságálló munkahelyekre van szükség. Kanász-Nagy Máté a szombati budapesti, a Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában azt mondta, hamarosan harc lesz a munkahelyekért, mindenkinek örülnie kell, akinek van állása, még akkor is, ha alacsony a keresete.

Orbán Viktor szerint veszélyben vannak... - Kanász-Nagy Máté | By Kanász-Nagy Máté | Orbán Viktor szerint veszélyben vannak a munkahelyek - reagálás. - Kövessék online sajtótájékoztatómat!

487 views, 21 likes, 1 loves, 5 comments, 6 shares, Facebook Watch Videos from Kanász-Nagy Máté: Orbán Viktor szerint veszélyben vannak a munkahelyek - reagálás. - Kövessék online sajtótájékoztatómat!

Ezt a kormányfő olyan tizenkét éves gazdaságpolitika után jelentette ki, amely egyértelműen a nyugati nagytőkére, a multinacionális vállalatokra és a szénhidrogénfüggésre alapozott - hangoztatta a társelnök. Úgy vélekedett: bőven előre lehetett látni, hogy ha ennyire kiszolgáltatnak egy országot, akkor válság esetén veszélybe kerülnek a munkahelyek.

Ugyanakkor Orbán Viktornak ebben a helyzetben nem sajnálkoznia kellene, hanem cselekednie, mert van erre módja - mondta Kanász-Nagy Máté. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy zöldfordulat legyen a magyar gazdaságban, válságálló munkahelyeket kellene létrehozni. Úgy vélekedett: erre még a jelen helyzetben is lenne fedezet.

Elsősorban épületenergetikai beruházásokra gondolnak - közölte az ellenzéki politikus. Olyan országos szigetelési programot kellene indítani, amely biztosítja éves szinten százezer lakóingatlan korszerűsítését. Ezzel csökkenteni lehetne az energiafelhasználást, valamint évente több tízezer munkahely születne a kis- és középvállalkozásokban - hangoztatta.

A mostani válság kezelésére nyilvánvalóan többletbevételre van szükség. Ennek beszedésére bőven nyílik mód, de nem a kisadózókhoz kellene nyúlni, hanem a multinacionális vállalatokhoz, amelyek az elmúlt időszakban a krízisek ellenére is hatalmas profitra tettek szert - jelentette ki.

Kanász-Nagy Máté szerint lehetne emelni a társasági adót, ezzel biztosítva forrást a válság kezelésére. Az LMP társelnöke arról is beszélt, hogy a közalkalmazottakat külön meg kell védeni, ők ugyanis reálértéken egyhavi bérüket elveszítették az infláció miatt.

Megjegyezte: ha a miniszterelnök arról nyilatkozik, hogy sok munkahely meg fog szűnni, akkor fel kell készíteni a szociális rendszert erre a válsághelyzetre. Az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát vissza kell emelni kilenc hónapra - vélekedett Kanász-Nagy Máté.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.