LMP: zöld, válságálló munkahelyekre van szükség

Vágvölgyi Bálint 2022-07-16 15:03:41
Kanász-Nagy Máté arról is beszélt, hogy a közalkalmazottakat külön meg kell védeni, ők ugyanis reálértéken egyhavi bérüket elveszítették az infláció miatt.

Az LMP társelnöke szerint válság ellen zöld, válságálló munkahelyekre van szükség. Kanász-Nagy Máté a szombati budapesti, a Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában azt mondta, hamarosan harc lesz a munkahelyekért, mindenkinek örülnie kell, akinek van állása, még akkor is, ha alacsony a keresete.

Orbán Viktor szerint veszélyben vannak... - Kanász-Nagy Máté | By Kanász-Nagy Máté | Orbán Viktor szerint veszélyben vannak a munkahelyek - reagálás. - Kövessék online sajtótájékoztatómat!

487 views, 21 likes, 1 loves, 5 comments, 6 shares, Facebook Watch Videos from Kanász-Nagy Máté: Orbán Viktor szerint veszélyben vannak a munkahelyek - reagálás. - Kövessék online sajtótájékoztatómat!

Ezt a kormányfő olyan tizenkét éves gazdaságpolitika után jelentette ki, amely egyértelműen a nyugati nagytőkére, a multinacionális vállalatokra és a szénhidrogénfüggésre alapozott - hangoztatta a társelnök. Úgy vélekedett: bőven előre lehetett látni, hogy ha ennyire kiszolgáltatnak egy országot, akkor válság esetén veszélybe kerülnek a munkahelyek.

Ugyanakkor Orbán Viktornak ebben a helyzetben nem sajnálkoznia kellene, hanem cselekednie, mert van erre módja - mondta Kanász-Nagy Máté. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy zöldfordulat legyen a magyar gazdaságban, válságálló munkahelyeket kellene létrehozni. Úgy vélekedett: erre még a jelen helyzetben is lenne fedezet.

Elsősorban épületenergetikai beruházásokra gondolnak - közölte az ellenzéki politikus. Olyan országos szigetelési programot kellene indítani, amely biztosítja éves szinten százezer lakóingatlan korszerűsítését. Ezzel csökkenteni lehetne az energiafelhasználást, valamint évente több tízezer munkahely születne a kis- és középvállalkozásokban - hangoztatta.

A mostani válság kezelésére nyilvánvalóan többletbevételre van szükség. Ennek beszedésére bőven nyílik mód, de nem a kisadózókhoz kellene nyúlni, hanem a multinacionális vállalatokhoz, amelyek az elmúlt időszakban a krízisek ellenére is hatalmas profitra tettek szert - jelentette ki.

Kanász-Nagy Máté szerint lehetne emelni a társasági adót, ezzel biztosítva forrást a válság kezelésére. Az LMP társelnöke arról is beszélt, hogy a közalkalmazottakat külön meg kell védeni, ők ugyanis reálértéken egyhavi bérüket elveszítették az infláció miatt.

Megjegyezte: ha a miniszterelnök arról nyilatkozik, hogy sok munkahely meg fog szűnni, akkor fel kell készíteni a szociális rendszert erre a válsághelyzetre. Az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát vissza kell emelni kilenc hónapra - vélekedett Kanász-Nagy Máté.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.