Két ukrán régióban is elkezdik bíróság elé állítani azokat, akik kritizálják az oroszokat

ugytudjuk.hu 2022-07-16 16:56:32
A hadsereg hiteltelenítése már Herszonban és Zaporizzsjában is elég egy eljáráshoz.

Minden jel szerint a jelenleg orosz kézen lévő Herszonban és Zaporizzsjában is elkezdődött az orosz uralom kiépítése: a már Moszkvához hűséges hatóságok megígérték, minden lakost bíróság elé állítanak, aki hitelteleníti az orosz hadsereget – írja a Novaja Gazeta.

Herszon régió orosz hatóságok által kinevezett feje, Vlagyimir Saldo rendeletet írt alá, amely tiltja „a szélsőséges tevékenység minden megnyilvánulását Herszon régió területén".

A dokumentum a szélsőségeket a katonai-polgári közigazgatás, választási bizottságok, társadalombiztosítási szervek és önkéntes szervezetek akadályának nevezte. Emellett tiltás alá került a „terrorizmus propagandája és minden hasonló tevékenység.” 

Jevgenyij Balickij, zaporizzsja régió oroszok által kinevezett vezetője is elmondta, hogy aláírt hasonló rendeletet „a törvényes rend biztosítása, a provokációk megelőzése és a társadalmi-politikai veszélyt jelentő tevékenységek ellensúlyozása érdekében.”

Ukrajna már korábban felszólította a környék lakosságát, hogy meneküljenek: Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes szerint az ukrán ellenőrzés alatt tartott területek jelenleg biztonságosabbak, mint az orosz fél által bekebelezettek, ugyanis utóbbiban a lakosságot sokszor emberi pajzsként használja a hadsereg.

(via Azonnali)

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.