Ungár: Az LMP nem lesz ott a Jobbik által kezdeményezett kormány-ellenzék egyeztetésen

Papp László Tamás 2022-07-11 14:10:15
A zöld párt frakcióvezetője részletesen indokolta, miért utasítja el az ötletet.

Ungár Péter Facebook-bejegyzésében így reagált Gyöngyösi Márton kezdeményezésére:

Gyöngyösi Márton arra tett javaslatot, hogy kormány és ellenzék teremtsen nemzeti egységet, és együtt találja meg a megoldást a brutális inflációra és a forint gyengülésére. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke úgy reagált, hogy támogatja az ötletet, csak legyen jelen a kormányfő, az MNB elnöke és minden gazdasági miniszter.Egy ilyen átfogó válsághelyzetben minden nemzeti egységes előmozdító javaslat alapvetően helyes”– mondta az LMP frakcióvezetője, aki azonban hozzátette:

Az LMP mégsem fog részt venni a Jobbik által kezdeményezett egyeztetésen.

Legfőképpen azért nem, mert ahogy mindannyian tudjuk, a kormány nem fog eljönni erre az eseményre. A kezdeményezés egyetlen értelme az lehetne így, hogy az ellenzék egységet mutat. Erre azonban akár a diagnózis, akár a terápia szintjén kevés esélyt látunk. Érdemi eltérések vannak az ellenzéki pártok között tartalmi kérdésekben: az elmúlt két évet arra szántuk, hogy ezeket próbáltuk meg teljesen eltüntetni, és finoman szóval se volt ez egy sikeres időszak”

– fogalmazott Ungár Péter, aki azt is leírta:

Azt reméltük, hogy ezt felismerve jelentette be többek között Gelencsér Ferenc és Gyöngyösi Márton is, hogy önállóan kívánnak politizálni és élesebb tartalmi vitákat szeretnének az ellenzéken belül. Most mégis úgy tűnik, hogy az első adandó helyzetben újra visszatérünk a régi nyomvonalhoz, ahol egy teljes hasonulási versenyt akarunk csinálni az ellenzéki politikából, és egymást hergelve olyan helyzeteket teremtünk, ahol minél több másik szereplőről tudjuk kimondani, hogy nem akarja az ellenzéki egységet. Mi ebben a versenyben tényleg nem akarunk részt venni

– szögezte le a zöld párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője.

„Kevés hasznát látjuk annak is, hogy összejövünk és egy végeláthatatlan sajtótájékoztató keretében heten egymás után két-két percben elmondjuk kicsit más szavakkal, hogy a Fidesz nem veszi komolyan az ellenzéket. Mi nem látjuk, hogy ez az állítás bármilyen szinten zavarná a kormánypártot, ők maguk is leginkább ezt kommunikáljuk.

Mi inkább azon dolgoznánk, hogy ne a Fidesz döntésén múljon, hogy komolyan vesz minket.

Ehhez szavazókra van szükség, a szavazókhoz pedig ügyek képviseletére. Ezért mi inkább arról beszélünk a nekünk járó nyilvánosságban, hogy a közalkalmazottak fizetését akár adóemelések árán is emelni kell, a klímabérletet pedig már hetekkel ezelőtt be kellett volna vezetni”

– tette hozzá Ungár.

Összeségében szerintünk kicsit kevesebb kormányrángatásra, kicsit kevesebb nagyot mondásra, ugyanakkor sokkal több őszinteségre van szükség. Márpedig, ha ehhez tartjuk magunkat, akkor nemet kell mondanunk arra, hogy összellenzéki szinten alig néhány hete arról beszéljünk, hogy a parlamenti mandátumot se kellene felvenni, majd most hirtelen nemzeti egységet akarunk teremteni egy olyan kormánnyal, amely ezt nem kívánja megtenni az ellenzéki pártokkal. Mi igyekszünk mindkét kilengéstől távol tartani magunkat, attól pedig végképp, hogy ezeket váltogassuk

– zárta posztját az LMP politikusa.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.