Ungár: Az LMP nem lesz ott a Jobbik által kezdeményezett kormány-ellenzék egyeztetésen

Papp László Tamás 2022-07-11 14:10:15
A zöld párt frakcióvezetője részletesen indokolta, miért utasítja el az ötletet.

Ungár Péter Facebook-bejegyzésében így reagált Gyöngyösi Márton kezdeményezésére:

Gyöngyösi Márton arra tett javaslatot, hogy kormány és ellenzék teremtsen nemzeti egységet, és együtt találja meg a megoldást a brutális inflációra és a forint gyengülésére. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke úgy reagált, hogy támogatja az ötletet, csak legyen jelen a kormányfő, az MNB elnöke és minden gazdasági miniszter.Egy ilyen átfogó válsághelyzetben minden nemzeti egységes előmozdító javaslat alapvetően helyes”– mondta az LMP frakcióvezetője, aki azonban hozzátette:

Az LMP mégsem fog részt venni a Jobbik által kezdeményezett egyeztetésen.

Legfőképpen azért nem, mert ahogy mindannyian tudjuk, a kormány nem fog eljönni erre az eseményre. A kezdeményezés egyetlen értelme az lehetne így, hogy az ellenzék egységet mutat. Erre azonban akár a diagnózis, akár a terápia szintjén kevés esélyt látunk. Érdemi eltérések vannak az ellenzéki pártok között tartalmi kérdésekben: az elmúlt két évet arra szántuk, hogy ezeket próbáltuk meg teljesen eltüntetni, és finoman szóval se volt ez egy sikeres időszak”

– fogalmazott Ungár Péter, aki azt is leírta:

Azt reméltük, hogy ezt felismerve jelentette be többek között Gelencsér Ferenc és Gyöngyösi Márton is, hogy önállóan kívánnak politizálni és élesebb tartalmi vitákat szeretnének az ellenzéken belül. Most mégis úgy tűnik, hogy az első adandó helyzetben újra visszatérünk a régi nyomvonalhoz, ahol egy teljes hasonulási versenyt akarunk csinálni az ellenzéki politikából, és egymást hergelve olyan helyzeteket teremtünk, ahol minél több másik szereplőről tudjuk kimondani, hogy nem akarja az ellenzéki egységet. Mi ebben a versenyben tényleg nem akarunk részt venni

– szögezte le a zöld párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője.

„Kevés hasznát látjuk annak is, hogy összejövünk és egy végeláthatatlan sajtótájékoztató keretében heten egymás után két-két percben elmondjuk kicsit más szavakkal, hogy a Fidesz nem veszi komolyan az ellenzéket. Mi nem látjuk, hogy ez az állítás bármilyen szinten zavarná a kormánypártot, ők maguk is leginkább ezt kommunikáljuk.

Mi inkább azon dolgoznánk, hogy ne a Fidesz döntésén múljon, hogy komolyan vesz minket.

Ehhez szavazókra van szükség, a szavazókhoz pedig ügyek képviseletére. Ezért mi inkább arról beszélünk a nekünk járó nyilvánosságban, hogy a közalkalmazottak fizetését akár adóemelések árán is emelni kell, a klímabérletet pedig már hetekkel ezelőtt be kellett volna vezetni”

– tette hozzá Ungár.

Összeségében szerintünk kicsit kevesebb kormányrángatásra, kicsit kevesebb nagyot mondásra, ugyanakkor sokkal több őszinteségre van szükség. Márpedig, ha ehhez tartjuk magunkat, akkor nemet kell mondanunk arra, hogy összellenzéki szinten alig néhány hete arról beszéljünk, hogy a parlamenti mandátumot se kellene felvenni, majd most hirtelen nemzeti egységet akarunk teremteni egy olyan kormánnyal, amely ezt nem kívánja megtenni az ellenzéki pártokkal. Mi igyekszünk mindkét kilengéstől távol tartani magunkat, attól pedig végképp, hogy ezeket váltogassuk

– zárta posztját az LMP politikusa.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban

Szólj hozzá!

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.

LMP: Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, hanem a multik

Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese szerint mára egyértelművé vált, hogy Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, a meghatározó döntések multinacionális vállalatok irodáiban születnek.

Leváltotta a győri Fidesz Hajtó Pétert a gazdasági bizottságból

A zöldbizottságba tették át a Borkai-párti exfideszest, a helyére ültettek.

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.