Az új Thor-film a legnagyobb agymenés a Marveltől a Galaxis Őrzői óta

Farkas Bazsi 2022-07-09 18:44:00
Harsány, vicces, de néha drámai. 

Játsszák már a hazai mozik is a Thor negyedik részét, a Szerelem és Mennydörgés alcímet viselő darabot. Bár úgy tűnik a Marvel a negyedik fázisra rendesen megfáradt és most már biztos, hogy a filmek nem fognak egy egésszé összehozott történetet prezentálni, a Thor Ragnarököt összehozó csapat korábbi jó referenciái miatt nekem mégis kötelező darab volt a Mennydörgés istenének legújabb kalandja.

Fotó: IMDB

Ahogy azt már jó előre beharangozták a film nagyban merít Jason Aaron Thor: A mennydörgés istene című képregényéből, ami remek alapanyag. A történet ellenlábasa, Gorr ugyanis teljesen érthető motivációval áll neki az istenek levadászásának, ami a film esetében az alapkonfliktust szolgáltatja. Mondjuk ennél több egyezés nincs is a képregény és a film között, ami nem feltétlenül baj, ugyanis ez a film egy szinte előre kiszámítható nagybetűs vidámpark mozi, a képregény pedig egy több idősíkon mozgó komplex történet. 

Na de lássuk mi is a film sztorija dióhéjban:

Fotó: IMDB

Thor a Galaxis Őrzőivel jár-kel a galaxisban, hogy amolyan zsoldosként segítsenek megoldani kisebb-nagyobb problémákat, amikor befut egy segélyhívás Sif-től, Thor pedig azonnal a segítségére siet. Ekkor derül ki, hogy Gorr a halálpallos birtokában állt neki levadászni az isteneket, ez pedig cselekvésre készteti a Mennydörgés Istenét, hogy felkutassa és levadássza azt, aki felkutatja és levadássza az isteneket. Közben feltűnik Jane is, aki immár a Mjölnirrel felfegyverkezve páholja el a rosszfiúkat. 

A történet eléggé faék egyszerű, a végkifejlet előre zongorázható, ám mégis annyi poén, jópofa megoldás, ütős zene van a filmben, hogy ez teljes mértékben egyensúlyozza. 

Fotó: IMDB

Taika Waititi ezúttal nem csak rendezte a filmet, de forgatókönyvírója is volt, ez pedig annyira érződik a mozi minden egyes percében, hogy nehézt azt bármikor is komolyan venni.
Néha olyan érzésem volt, mintha Waititi szórakozásból szándékosan feszegette volna a határokat, hogy mi az, amit még bele tud írni a könyvbe úgy, hogy a Marvel fejesei annak zöld utat adjanak. És milyen jó, hogy megtették.

A Thor a Marvel filmes karakterei közül a legtöbbet változott. Az első filmben még komolyan akarta venni magát a figura, aztán a második film hasonló stílusra való felfűzése nem igazán jött be a rajongóknak. Mondjuk ehhez a gyenge Malekit ellenpólus is hozzátett. A Ragnarök laza hangvételű, látványos és akciódús stílusa aztán egyből széles közönségre talált ezt a fajta vonalat vitte tovább most Waititi, csak még tovább csavarta az őrületmétert. 

Fotó: IMDB

A Thor - Szerelem és Mennydörgés tehát nem az a film lesz, amelynek történetén még otthon is gondolkozni fogsz, viszont az biztos, hogy a poénokat újra és újra felidézed majd. Igazi laza, vicces, látványos, nyári könnyed kikapcsolódás.

Értékelés: 8/10.

Akinek ajánlom: Kecskepásztoroknak mindenképpen, és azoknak is, akiknek már régóta viszketett a tenyere Zeusztól.

Akiknek nem ajánlom: Fogorvosoknak, na ők kilesznek.

Szólj hozzá!

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.