Bocsánatot kell kérnie a kormánypropagandának Donáth Annától

ugytudjuk.hu 2022-07-07 18:22:55
A Momentum európai parlamenti képviselője pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen, akik azt kamuzták be, hogy a politikus egy lányt zaklatott.

A mai napon a bíróság első fokon igazat adott Donáth Annának abban a perben, amit a momentumos képviselő a propaganda ellen indított, írja a párt közleménye.

Donáth Annáról 2019 augusztusában kezdtek el megjelenni olyan cikkek a propagandában amik szerint az édesapja munkahelyén egy lányt zaklathatott.

A Momentum EP-képviselője tagadta a vádakat és pert indított a propagandatermékek ellen. 2020-ban az összes általa indított sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, most két évvel később a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság. 

Az elsőfokú ítélet szerint a fideszes propagandának el kell távolítania az összes olyan cikket, amiben valótlanul állították, hogy Donáth Anna egy lányt zaklatott.

Emellett bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak. 

Donáth Anna az ítélet kapcsán elmondta,

már a bíróság szerint is egyértelmű, hogy a  TV2, az Origo és a Ripost a hatalom politikai fegyvere.

A momentumos EP-képviselő szerint ebből is látszik, hogy a hazugság, a hazug lejáratás vált a rendszer egyik legfontosabb elemévé.

Valódi győzelmet mégsem hirdethet egyetlen ellenzéki politikus sem, hiába kötelezi akár helyreigazításra, akár kártérítésre a propagandát a bíróság. Az elvesztett bírósági perek a propaganda alapműködésének járulékos költségei: a helyreigazítások az eredeti hazugságról értesülők töredékéhez jutnak csak el. De ez nem tántoríthat el minket – küzdenünk kell azért, hogy eljöjjön a pillanat, amikor a hazugságot végre felváltja az igazság

– írta Donáth Anna a Facebook-oldalán.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.