Nincs gyermekorvos Kőszegen, egy orvos napi másfél órában helyettesít

Farkas Bazsi 2022-07-06 10:36:46
Hiába keresnek, nem találnak doktort a feladatra.

2022. január elsejétől megszűnik a gyermekorvosi ellátás Kőszegen - írtuk korábbi cikkünkben

Básthy Béla (Fidesz-KDNP), Kőszeg polgármestere megkeresésünkre úgy tájékoztatott, hogy az 1. és 2. számú házi gyermekorvosi körzeteket ellátó orvosok több évtized után nyugdíjba mentek.

A képviselő-testület a 2021. november 25-i ülésen úgy döntött, hogy a körzetekben ezután maga az önkormányzat lesz az egészségügyi szolgáltató és Kiss Gabriella, Izer Ildikó, valamint Szalados Katalin doktornők helyettesítésben végzik el a páciensek ellátását.

Básthy levelében nyomatékosította, hogy a gyermekorvosi ellátás nem szűnik meg, ám a feladatellátás módjában és az orvosok személyében bizony lesz változás. 

Ez a rendszer 2022. június 30-ig volt érvényben, vagyis július 1-től újfajta megoldást kellett találni arra, hogy a gyermekorvosi ellátás továbbra is működjön Kőszegen.

A város több ízben is adott fel hirdetést a praxisok betöltésére, jelentkező azonban, úgy tudjuk, nem volt.

Kerestük a polgármestert, Básthy válaszában azt írta, hogy 2022. május 26-án arról döntött a képviselőtestület, hogy a praxisokban továbbra is helyetesítéssel oldják meg az ellátást. Ez augusztus 31-ig marad így.

Egy poszt került ki a Kőszeg város Facebook-oldalára, ami további részleteket közöl. Eszerint az orvosi ellátást egyetlen doktor, Szalados Katalin látja el helyettesítésben, naponta másfél órás időtartamban. 

A tanácsadást pedig Izer Ildikó vállalta magára, heti 2 órában lehet felkeresni a doktornőt.

Mind a rendelést, mind pedig a tanácsadást előzetes telefonos bejelentkezés után lehet igénybe venni.

Nagyon sajnálatos, hogy a városvezetés és a polgármester nem tesz meg kellőképpen mindent azért, hogy ez a nehéz helyzet megoldódjon - mondta az Ugytudjuk.hu-nak Harkai Norbert (Összefogás Kőszegért) önkormányzati képviselő. Kemény döntéseket kell meghozni az ügyben, és olyan feltételeket kell teremteni, hogy vonzó legyen Kőszegre jönni gyermekorvosnak. Olyan dolgokra gondolok, mint szolgálati lakás, ingyenes parkoló használat, vagy éppen mondjuk egy korlátlan fitness bérlet. A mostani helyettesítés nem a legjobb megoldás, hiszen az orvos és a beteg viszony az egy nagyon intim dolog. Elvárható lenne, ha az orvos - különösen a gyerekeknél - évekre visszamenőleg ismerné a pácienst. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.