Németh Zsolt: az ellenzéknek meg kell érteni azt, hogy média és kampányfinanszírozás nélkül ma már semmilyen eredményről nem lehet beszélni

Fehér Buda 2022-06-27 15:00:32
A sárvári képviselő arról ír, hogy az időközi választások fényében a Híd a Jövőnkért Egyesület 2024-ben önállóan indít majd képviselőjelölteket.

Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület sárvári képviselője egy közleményt juttatott el a szerkesztőségünkhöz, amelyben a vasárnapi időközi választások eredményeit elemzi. A teljes közleményt változtatás nélkül közöljük:

Egyrészről nagyon szomorú, hogy olyan eredmények születnek az időközi választásokon, amelyeket tegnap este láthattunk. Az eredményeknek megvan a miértje, de ami Sárváron történt, az sajnos sokkal többről szól, és talán különösen elszomorító. A sárvári ötös körzetben az ellenzék közös képviselőjeként egy olyan független embert indított, aki az ország leggyengébb eredményét produkálta, és sajnos a legrosszabb jelölt volt.

Ennek a kampánynak az összes hibája és hiányossága három plusz egy ember felelősségeként jelenik meg. Farkas János, akinek kellő önkritikával kellene rendelkeznie, de sajnos önkontroll már nincsen. Szabó Lajos, aki maga sem tudja megmondani, hogy valójában és hogyan kell csinálni, de úgy gondolja, hogy minden rossz jobb, mint a semmi. Varga Zsolt, akiről én személy szerint is azt hittem, hogy taktikusabb, de látszik, hogy mára már semmilyen taktikai érzékkel sem rendelkezik. És ne hagyjuk ki a sorból azt az identitászavart sem, amelyet Klimits István képvisel.

A 17 százalék és a 84 szavazat az ország leggyengébb és legrosszabb teljesítménye, amelyről nehéz bármilyen felmentő gondolatot, vagy gondolatokat megfogalmazni. Amennyiben az említett urak továbbra is rombolják az ellenzék pozícióit, úgy 2024-ben, a következő önkormányzati választásokon Klimits István a saját körzetében ellenfél nélkül is simán ki fog kapni Szabó Zoltántól, és a megfoghatatlan Mindenki Sárvárért Mozgalom jó esetben egy, vagy két listás mandátummal rendelkezik majd. Nos, ha ez az ellenzék koncepciója, akkor ehhez sem a Híd a Jövőnkért Egyesület, sem személyesen, önkormányzati képviselőként nem adja, és nem adom a nevem.

Ettől a gyalázatos teljesítménytől azért is szeretnék elhatárolódni, mert egyértelműen kiolvasható az a tény, hogy az ötös számú körzetben kivétel nélkül mindenki, aki a Fideszre akart szavazni, ott volt az urnáknál, az ellenzéki táborból pedig azok a nyugdíjasok sem mentek el, akiknek Farkas János megköszönte a segítséget. 2019-ben amikor még én indultam közös jelöltként, akkor kevesebb volt a különbség köztem és dr. Szabó Gyula között, mint amennyi szavazatot Farkas János szerzett. Hogy értsék a sárváriak, Farkas János tegnapi szavazatszáma mindössze a 25 százaléka annak, amit nekem két és fél évvel ezelőtt sikerült produkálnom. Farkas János és társai bemutatták, miképpen kell 75 százalékot romló teljesítményt megvalósítani. Egy szóval értékelve: katasztrófa.

Fontos, hogy megemlítsük a médiát. Az ellenzéknek meg kell érteni azt, hogy média és kampányfinanszírozás nélkül ma már semmilyen eredményről nem lehet beszélni. Ezt nagyon jól csinálja a Fidesz, gyalázatos az ellenzék produktuma. Az a nagy kérdés, hogy mindez a következő kettő évben egy picit is képes lesz-e változni, vagy az ellenzéki oldalon, mindenhol az országban Farkas Jánosok lesznek. A Híd a Jövőnkért Egyesület végignézte a folyamatokat, leszűrte a konzekvenciákat, és továbbra is azon az állásponton van, hogy 2024-ben értelmes fiatalokkal és tapasztalt kollégákkal együtt akár polgármesterjelöltet is állítson, és minden körzetbe megméresse magát.

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.