A Falco a bajnok!

Farkas Bazsi 2022-06-26 20:16:00
Lesimázták a sárga-feketék a Körmendet a döntő ötödik meccsén. 

Falco-Volvo Autó Alpok Szombathely - Egis-Körmend 99-70 (27-18, 28-16, 20-11, 24-25)

Rájátszás, döntő, 5. mérkőzés
Szombathely, Arena Savaria
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás Ferenc (dr. Gincsai János Péter)

Szombathely: Váradi 8, Somogyi 22/6, Benke 14/3, Golomán 11/3, Keller 4. Cserék: Perl 17/3, Clark 5/3, Kovács 2, Barac 12, Sövegjártó 4/3, Verasztó -.

Körmend: Doktor -, White 10/6, Takács 6, Szavics 6/3, Gordon 13. Cserék: Stokes 4, Kiss 6/6, Ferencz -, Durázi -, Martinez 3, Herny 12/9, Krivacsevics 10.

A mindent eldöntő ötödik mérkőzésre került sor a bajnoki fináléban, amelyben két vasi csapat, a Szombathely és a Körmend csapott össze. Rögtön egy kisebb meglepetéssel indult a meccs, ugyanis a piros-feketéknél Stokes csak a kispadon kapott helyet, Doktor Péter volt ott a kezdőben.

Golomán közeli kosarával lett meg a döntő első két pontja, Szavics egy hármassal válaszolt. Golomán a sarokból is betalált távolról, majd Somogyi lépett be üres területre, jobban kezdtek a sárga-feketék (7-3). Doktor elrontott kísérletét követően Benke rohant végig a pályán, 2+1 lett a jutalma (10-3). Váradi duplája is célt ért, időt kellett kérnie Antonisz Konsztantinidesznek (12-3). Takács faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát, de a ráadás büntetőt kihagyta. Somogyi percei következtek, zsinórban nyolc pontot is szerzett, kétszámjegyű lett a különbség a felek között (20-5). Két jó hármassal zárkóztak volna a körmendiek, de a támadóoldalon továbbra is megállíthatatlan volt a Szombathely (24-11). Bár a tizenöt pontos hátrányból tudott faragni a piros-fekete alakulat, sőt, be is jött tíz alá, összességében meggyőző fölénnyel zárták az első negyedet a hazaiak. 27-18.

 

A második felvonás elején mindkét oldalon kimaradtak az akciók, végül Perl büntetője törte meg a gólcsendet, ráadásul Henry sportszerűtlen hibát vétett (28-18). A sárga-feketék hátvédje egy középtávolit is a helyére küldött, majd Keller is kosarat szerzett, 5-0-val kezdte így ezt a tíz percet a Falco (32-18). Gordonnak lett meg az első kosara a mérkőzésen, ám Perl négy ponttal válaszolt, kezdett megint ellépni a Szombathely, időt kért a Körmend (36-20). Megállíthatatlanok voltak a hazaiak, sorozatban jöttek a gyors kosarak, Gordon egy visszatett támadólepattanóval és egy centerezéssel tudott szépíteni (38-24). Váradi fordult le az emberéről, majd Gordon állhatott a vonal mögé, ám Benke is kosarat dobott (42-25). Újabb remek periódust produkáltak a sárga-feketék, miközben a Körmend kezdett egy kicsit szétesni, átlépte a húszat a különbség (48-27). Érdemi változás nem történt a játék képét illetően a hátralevő időben, a félidőre nagy előnybe került a Szombathely. 55-34.

A fordulás után White betörése volt eredményes, majd Henry tudott dobni egy büntetőt. Úgy tűnt, hogy egy kicsit megakadt a Szombathely a nagyszünetet követően, amikor jött Benke labdaszerzése és zsákolása (57-37). Huzamosabb ideig meg tudott maradni húsz alatt a Körmend, de vészesen közel nem tudott férkőzni a hazaiakhoz, Gordon centerezését követően 59-42 volt az állás. Egyből ritmust váltottak a szombathelyiek és két gyors kosárral megint növelték a differenciát, Antonisz Konsztantinidesz időt kért (63-42). Egyre csak hízott a különbség a csapatok között, Benke tripláját követően már huszonhat volt közte (68-42). A vendégek vezetőedzője egy technikait is kapott, ezzel próbálta feltüzelni az övéit, de tovább nőtt a különbség (70-42). Somogyi hármasával már a harmincat is közé tették a sárga-feketék, már egy nagyobb kiütés is a láthatáron volt. 75-45.

 

A záró játékrész már nem tartogatott meglepetéseket, a szombathelyiek ünnepeltek, míg a korábban több bravúrt is végrehajtó, de a végére teljesen elfáradó körmendiek próbálták csökkenteni a különbséget. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely az ötödik meccsen nyújtotta a legjobb formáját, már az első percektől kezdve magabiztosan vezetett, így megszerezte története negyedik bajnoki címét. 99-70.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Többször is változik a Dunakapu téri piac helyszíne a hónapban

Városi rendezvények miatt kell költöznie a piacnak.

Az önkormányzatokkal működne együtt az LMP az erdőpusztítás ellen

Azt kérte, a helyhatóságok tiltsák meg saját tulajdonú erdőik kitermelését.

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.