Nyert a Falco Körmenden!

Farkas Bazsi 2022-06-24 20:33:00
Ötödik meccs dönti el, melyik csapat nyeri a bajnoki címet.

Egis Körmend - Falco-Volvo Autó Alpok Szombathely 62-77 (22-21, 15-19, 7-22, 18-15)

Rájátszás, döntő, 4. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Földházi Tamás Péter, Papp Péter (Dernei Gábor)

Körmend: Stokes 9/3, White 17/3, Takács 11, Szavics 2, Gordon 12. Cserék: Kiss -, Ferencz 7/6, Durázi 2, Henry 2.

Szombathely: Váradi 15/6, Somogyi 5, Benke 10/6, Golomán -, Keller 12/3. Cserék: Perl 15/6, Clark -, Kovács 3/3, Barac 17.

A bajnoki aranyérem megszerzésének reményében lépett pályára az Egis Körmend, míg a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata próbálta kiharcolni az ötödik mérkőzést a fináléban.

Több hibával kezdtek a felek, végül Takács szerezte meg a mérkőzés első pontjait Gordon blokkja után (2-0). Váradi csak egy büntetőt dobott be a kettőből, majd Gordon osztott ki egy újabb nagy blokkot. Többször is eladta a labdát a hazai alakulat az első pár percben, de ezeket a lehetőségeket nem használta ki jól a Szombathely, végül Benke sarokhármasa a fordítást jelentette (2-4). Takács újfent bátran tette fel a labdát, majd Keller állhatott a vonal mögé (4-5). Váradi ezúttal nem hibázott, míg White 50%-kal célzott (5-7). Benke védekezett jól, majd újfent faultoltak a hazaiak, de Váradi most csak a másodikat értékesítette (5-8). White maradt üresen a festékben, feljött egyre a Körmend, amikor jött Váradi triplája (7-11). Ferencz egyből egy hármassal szállt be a kispadról, majd erre jött még zsinórban négy pont a hazaiaktól, fordított az Egis Körmend (14-11). Barac középtávolija ért célt, de White egy távolit is a helyére küldött (17-13). Kovács tudott válaszolni középről, de White ezekben a percekben tarthatatlannak bizonyult (19-16). Mindkét oldalon jöttek a kosarak a végjátékban is, bár csökkent, megmaradt a hazai előny. 22-21.

Takács továbbra is jól kosárlabdázott, ő tudott válaszolni Barac közelijére, kisvártatva pedig Milos Konakov kapott technikai hibát, Ferencz Csaba büntetett (25-23). Perl egy triplával tudta átvenni a vezetést az övéinek, Takács egy büntetővel egyenlített (26-26). Perl újabb hármasba állt bele, ám nem adta könnyen magát a piros-fekete alakulat, Szavics büntetőivel megint hazai oldalon volt az előny (30-29). Benke és Keller összjátéka célt ért, majd Somogyi harcolt ki sportszerűtlen hibát, majd Benke tett vissza egy támadólepattanót (30-34). A többihez hasonlóan ez a találkozó is kőkemény volt, kőkemény védekezéssel. White vitt végig egy gyorsindítást, hogy aztán Takács egy félhoroggal egyenlítsen (34-34). Váradi csinált egy 2+1-es akciót, de a ráadás büntető kimaradt (34-36). A nagyszünetig nem történt változás, megőrizte minimális előnyét a Szombathely. 37-40.

A fordulás után is feszült volt az összecsapás, több hiba is jött mindkét oldalon, végül Perl egy betöréssel szerezte meg az első pontokat a második félidőben, ez egyébként az eddigi legnagyobb szombathelyi előnyt jelentette (37-42). Váradi egy rendkívül távoli hármast dobott be, kezdett meglépni a Falco, jókor tudott váltani a Körmend (41-45). Jó akció végén Barac faulttal együtt tett fel egy közelit, bement a büntetője is (41-48). Mindkét oldalon jött egy-egy kosár, Keller sarokhármasával pedig elment tízzel a Szombathely, a mérkőzésen először (43-53). Antonisz Konsztantinidesz időkérése után Benke szerzett labdát, zsákolni is tudott, egy újabb jó védekezést követően pedig előbb Barac dobott be egy büntetőt, majd Benkétől jött egy tripla is, tizenhattal lépett meg a Szombathely (43-59). Nem tudtak kilábalni a gödörből a piros-feketék, Perl is csinált egy 2+1-es akciót, ezekben a percekben nagy fölényben kosárlabdáztak a sárga-feketék (43-62). A negyed hátralevő részében azt meg tudták akadályozni a hazaiak, hogy húsz fölé ne hízzon a vendég előny, de így is megnyugtató vezetést dolgozott ki a Szombathely. 44-62.

Egyelőre nem tudott túllendülni a Körmend, White előbb két büntetőt, majd egy triplát is kihagyott, kisvártatva pedig Ferencz vétett sportszerűtlen hibát. Keller büntetői bementek, ezzel pedig meglett a közte húsz is (44-64). Stokes pontjaival próbált zárkózni az Egis Körmend, Ferencz Csaba kipontozódása után pedig White csinált egy 2+1-es akciót (51-64). Tovább görgette a vendégek gondjait, hogy Perl a lábát húzva besétált az öltözőbe, ráadásul óriási futásba került a Körmend, Stokes egy triplát is dobott, visszajött tízre a hazai csapat (54-64). Keller szépen centerezett, ráadásul ezúttal nem tudott válaszolni a Körmend, Keller újabb kosarat szerzett (54-68). Keller a védőoldalon is elő tudott lépni, majd Somogyitól jött egy közeli (54-70). Kevesebb, mint négy perc volt hátra, kezdett eldőlni a találkozó. Barac büntetői is célt értek, így bár hiába kapaszkodott még vissza egyszer a Körmend, ezúttal már nem maradt ereje a felzárkózásra. A Falco együttese a fordulás után robbantott és kiharcolta az ötödik mérkőzést a fináléban, amelyet vasárnap rendeznek, Szombathelyen. 62-77.

Szólj hozzá!

Talált bankkártyával élt vissza ez a férfi Győrben

Aki felismeri jelentkezzen a rendőrségen.

Bécs spórol a díszkivilágítással

Önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti.

Ismét barokk esküvő Győrben!

A szombati ceremónián egy győri és écsi fiatal fogad egymásnak örök hűséget.

Többször is változik a Dunakapu téri piac helyszíne a hónapban

Városi rendezvények miatt kell költöznie a piacnak.

Az önkormányzatokkal működne együtt az LMP az erdőpusztítás ellen

Azt kérte, a helyhatóságok tiltsák meg saját tulajdonú erdőik kitermelését.

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.