Kiállításokkal, koncertekkel és gyermekprogramokkal is várják az Őrségi Vásárra látogatókat

Farkas Bazsi 2022-06-24 17:01:44
Lesz Blahalusiana, Soulwave és Charlie koncert is.

Nemcsak a régió legnagyobb népi kézműves termékeket felvonultató kirakodóvására, hanem több települést átfogó, több ezer embert megmozgató különleges hangulatú kulturális fesztivál is az Őrségi Vásár, amelynek három napos programsorozatát ezen a hétvégén tartják, negyvenedszer - közölték az MTI-vel a szervezők.

Őrimagyarósdon a helyi értéktár kincseit bemutató tárlat nyílik, Felsőjánosfán Bischofné Hesinger Katalin festményeiből, Pankaszon pedig a helyi hímző szakkör munkáit, Bajánsenyén pedig az esküvőkhöz és a keresztelőkhöz fűződő vasi népszokásokat mutatja be egy-egy péntek délután megnyíló kiállítás.

Az Őrségi Vásár hivatalos megnyitója szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik Őriszentpéter központjában, előtte a Körmendi Fúvószenekar térzenével szórakoztatja a közönséget.

Délelőtt gyermekprogramokkal, délután pedig néptáncbemutatóval, népszerű sanzonokkal szórakoztatják a vásári közönséget. Délután öt órakor a Blahalusiana, este a Soulwave zenekar koncertjét láthatják és hallhatják az érdeklődők. A napot késő este tűzijáték zárja.

Vasárnap délelőtt tíz órától szabadtéri istentisztelet kezdődik, majd folytatódnak a vidám családi programok, Molnár Orsi gyermekkoncertjével, Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita, majd a Kalimpa Színház gyerekműsorával.

Délután Kaczor Feri, később a Showder Klub stand-up előadói, este pedig Charlie koncertje szórakoztatja a közönséget.

Szombaton Őriszentpéteren megtekinthető az Őrségi Vadászati Kiállítás, és várják a látogatókat az Őrségi Nemzeti Park Natura 2000 Látogatóközpontjában is.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.