Már használhatják az utasok az intermodális peront a kőszegi vasútállomáson

Fehér Buda 2022-06-23 14:00:16
Az autóbuszok közvetlenül a vasúti peron mellett tudnak megállni, így a lehető legkönnyebb az átszállási lehetőség az utazóközönség számára.

Az összes hatósági engedély megérkezett, így június 23-tól már használhatják az utasok az ún. intermodális peront Kőszegen. A GYSEV Zrt. és a Volánbusz ezzel ismét újdonságot vezet be a közösségi közlekedésben: az autóbuszok közvetlenül a vonatok mellett állnak meg, így a peron kényelmes átszállási lehetőséget biztosít. Az intermodális peront a Kőszeg – Szombathely vasútvonal teljes felújítása projekt munkálatai keretében alakította ki a GYSEV Zrt. 

Fotó: GYSEV

A GYSEV Zrt. idén március végén jelentette be, hogy elkészült a Kőszeg-Szombathely közötti vasútvonal felújítása. A projekt keretében megújult Kőszeg vágányhálózata, valamint a vasúti pálya a két város között. Kőszeg állomáson, valamint hét megállóhelyen új magasperon, korszerű peronbútorzat készült, modern utastájékoztatás várja az utasokat, tudtuk meg a GYSEV közleményéből.

A fejlesztés során alakították ki a különlegességnek számító, úgynevezett intermodális peront: ennek lényege, hogy az autóbuszok közvetlenül a vasúti peron mellett tudnak megállni, így a lehető legkönnyebb az átszállási lehetőség az utazóközönség számára.

A GYSEV és a Volánbusz szakemberei szerint a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javul az utaskomfort, emelkedik a szolgáltatási színvonal. A közös peronos, közvetlen átszállási lehetőséggel mintegy 200 méterrel kevesebbet kell gyalogolnia az utasnak, ha buszról vonatra, vagy vonatról buszra szeretne átszállni. 

Tovább könnyíti a két közlekedési mód közötti átjárást, hogy 2022. június 1-től a megvásárolt vasúti vagy autóbuszbérlet Kőszeg és Szombathely között már bármely, menetrend szerinti vonat- és autóbuszjáratra érvényes.

Fotó: GYSEV

„A kőszegi intermodális peron is segít minket a stratégiai céljaink elérésében: a közösségi közlekedési módok átjárhatósága, az intermodalitás alapvető célunk, hiszen ezzel tudunk igazi versenyre kelni az egyéni közlekedéssel szemben. Ma már megújult, megszépült vasútvonal várja az utasokat Kőszeg és Szombathely között, akik mostantól egy könnyű átszállással folytathatják útjukat, akár autóbusszal, akár vonattal érkeznek” – hangsúlyozta Ungvári Csaba, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Dr. Bói Loránd, a Volánbusz Zrt. általános vezérigazgató-helyettese örömét fejezte ki, hogy a mai naptól életbe lépő fejlesztésnek köszönhetően már Kőszegen is egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb szolgáltatások várják az utasokat. Az új intermodális peronról ezentúl 193 buszjárat indulhat, megkönnyítve így a Nagykanizsa-Sopron, Lenti-Bükfürdő, Szombathely-Sopron, Sopron-Nagykanizsa, Szombathely-Kőszeg, Szombathely-Perenye-Kőszeg, Szombathely-Lukácsháza-Kőszeg, Kőszeg-Horvátzsidány, Kőszeg-Csepreg-Bükfürdő, Szombathely-Kőszeg-Peresznye-Zsira, Kőszeg-Csepreg-Simaság-Újkér, Kőszeg-Csepreg-Bükfürdő, Kőszeg-Pusztacsó-Kőszegpaty, Kőszeg-Cák-Velem-Bozsok, Sárvár-Bükfürdő-Kőszeg, Kőszeg-Csepreg-Bükfürdő-Simaság viszonylatokon közlekedő, évente közel egymillió utas életét.

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.

Egy csoport blokkolja a forgalmat az Erzsébet-hídon

Rendőrök intézkednek a helyszínen.