Legalább 10 embert rúgtak ki a Borstól és a Metropoltól

Farkas Bazsi 2022-06-22 18:19:53
Az Azonnali információi szerint kisebb vérfürdőt tartottak a kormánypárti lapoknál.

Összesen körülbelül 10 embernek mondtak fel ma, azaz június 22-én, délelőtt a Borsnál és a Metropolnál. A kirúgottak ezúttal többnyire képszerkesztők és tördelők. A pletykák szerint erre azért volt szükség, hogy

helyet csináljanak a Ripost7-nél dolgozóknak,

a lap ugyanis a közeljövőben – hiába az áremelés – megszűnik.

A helyzet keserű komikuma, hogy miután 2018-ban a KESMA átvette a Borsot, 2019-ben pedig bejelentették, hogy a(z akkori) Lokállal együtt Ómolnár Miklós irányítása alá kerül, Ómolnár az azévi céges karácsonyon nyugtatónak szánt beszédett mondott, hogy senki ne aggódjon, ő sem úgy szeretne bevonulni a sajtótörténetbe,

mint aki elsüllyesztette a Borsot.

Akkoriban ugyanis az a pletyka járta, hogy bár az összehangolás bejelentése után még sokáig semmi nem történt, mindenkit kirúgnak a Borstól, hogy a már akkor is vergődő, ám Ómolnárhoz jóval lojálisabb ripostos csapattal töltsék fel a lapot. És bár a Bors azóta is működik, az akkori társaságból a mostani kirúgások után legfeljebb 5-6 fő maradhatott.

A felmondások Kovács Tibor 2019. tavaszi távozásával kezdődtek, aki egyébként a Bors, a Dél-Magyarország és a Kisalföld kiadójának, a 2018 óta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, azaz a KESMA alá tartozó Lapcom Zrt. vezérigazgatója volt.

Őt követte 2021 elején Kovács Vince, a lap főszerkesztője. Kovács állítólag egy ideje készült már a távozásra, mivel

elégedetlen volt a kormányközeli médiavállalatnál zajló folyamatokkal,

és a Blikknél folytatta a munkát. A lap belső viszonyait jól ismerő forrásaink egyébként megjegyezték, hogy bár négyszemközt Kovács szeretett bosszankodni az elfideszesítés miatt, a vezetéssel soha nem éreztette, hogy nem értene egyet.

Az ő helyét ideiglenesen az akkori főszerkesztő-helyettes, Kövess László kapta meg, aki azóta is csak általános print főszerkesztő-helyettesként szerepel az impresszumban, hiszen a valódi főszerkesztői pozíciót Ómolnár tölti be.

A főszerkesztő felmondásával közel egyidőben több felmondás is történt, Takács Gabriella, a lap másik főszerkesztő-helyettese a Central Médiacsoporthoz tartozó Story és Best magazinokhoz igazolt. Mindkettőjükkel több újságíró is távozott a sztár és aktuális rovatokból.

A következő időszakban

apránként morzsolódtak le az emberek,

voltak, akik megmaradtak a médiában, és voltak, akik teljesen más területen helyezkedtek el.

Az ő helyeiket többnyire ripostosokkal töltötték fel, hiszen a tervek is arról szóltak, hogy a két szerkesztőség egyre inkább összeolvad. A második vonalba például printhez főszerkesztő-helyettesnek Végh László érkezett, a Ripost egykori szerkesztője, Ómolnár jobb-, az online-hoz pedig Pálfi Kriszta, Ómolnár balkeze került.

A helyzet úgy alakult, hogy kirúgni tényleg nagyon keveseket rúgtak ki, mert a borsosok,

ahogy tudtak, menekültek a laptól.

A felmondások és a csapatösszevonás egyébként jól illeszkednek abba a trendbe, amit az utóbbi időben a kormánysajtóban lehet látni.

Előbb megszűnt a FourFourTwo focis lap, azt követte City7 nevű kormánypárti lap. A kormánypárti lapok többségét kiadó Mediaworks az elmúlt napokban öt nyomdájából kettőt is bezárt a magyar gazdasági helyzet romlásával magyarázva, a Magyar Nemzet és a hetilappá alakított Ripost7 is árat emelt, ami – ha lehet hinni a találgatásoknak – így sem fogja megmenteni.

Ahogy az Azonnali cikkezett róla, a Kisalföld című lapnál öt embernek mondtak fel, a Délmagyarnál és Zalai Hírlapnál pedig a szerkesztőség felét küldték el.

Forrás: Azonnali

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.