Jön Török Ádám és Beatles is szól majd a szombathelyi városháza teraszáról

Farkas Bazsi 2022-06-22 18:56:49
Idén nyáron is lesznek teraszkoncertek, mutatjuk mikor kire lehet majd csápolni.

Július 1. péntek 19.00

Török Ádám és a Mini Akusztik Trió – Legendák Bartóktól a Kereszteslovagig

Vendég: Holdosi Attila és Nagy Bakonyi Boglárka

Jelen korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, zenei szervezője Török Ádám, a műfaj hazai ősmotorja, egyik kiemelkedő egyénisége 71 éves és 51 éve van a színpadon. Pályafutása során a stílus szinte minden fontos hazai eseményénél előtérben volt. Életműve bizonyítja, hogy szövegei, előadói stílusa, zenei ötletei, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz, spirituális erő, nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is hatással van. Ádám zenéje üzenet, híd és kapcsolat az utána jövő generációknak
“Számtalan magyar rock-bluest írtam. Mindig azon munkálkodtam, hogy a dalaim magyar nyelven szólaljanak meg. Fontosnak tartottam, hogy a magyar zenéhez idomítsuk a bluest, a rockot és a progressziv zenét. Igyekeztem a Közép-európai magyar értékeket megőrizni, előtérbe helyezni. Ennek köszönhetően híresek lettek Papp Gyulával közösen készített Bartók feldolgozásaink.”

A Mini Akusztik Trió: Kézdy Luca – hegedű, Török Ádám – fuvola, ének, Papp Gyula – zongora, orgona, vokál


Július 8. péntek 19.00

The Bits – No1’ Beatles emlékzenekar

Vendég: Alterego zenekar


Ki ne ismerné a Beatlest? A zenekar, mely a 60-as években beírta magát a történelembe, mi több egyedüliként a történelemkönyvekbe és gyökeresen megváltoztatta a könnyűzenét. 
A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy színpadra vigye élőben, koncertszerűen ezeket a dalokat eredeti nyelven, ragaszkodva a zenei alapokhoz. Miért Supergroup? A zenekart alkotó négy zenész jól ismert budapesti blues és Angolszász-vonulatú zenekarok frontemberei, akik számtalanszor megfordultak Nyugat-európai színpadokon és a tengeren túlon is. A tagok Beatles szeretete, tapasztalata és zene iránti alázata garantálja a profi megszólalást és az ebből következő jó hangulat maradandó élményt szerez az őket hallgató fiataloknak és örökifjaknak.
 
A zenekar tagjai: Derecskei Zsolt, Bakó Balázs, Iliás Ádám és Szabó Gergely

 

Július 22. péntek 19.00

Kellene Kis Kert – Funky, gipsy, népzenei talpalávaló

Vendég: Dorkacoustic

A szombathelyi zenekar magja 2016 táján alakult. Egy hegedű és egy cajon duója kezdte el azt a zenei felfedezést, ami később – megőrizve az erős improvizatív jelleget kvartetté bővült egy gitárral és egy nagybőgővel. A frontember hegedül és énekhangjával új köntösbe öltöztet népzenei szövegeket. Hegedűjátékában ötvözi a népzenét, a ritmikus brácsajátékot, a manouche jazzt és a komolyzenét is. Három zenésztársa az ő zenei ötleteitől megihletődve öltözteti tovább a dalokat. A végeredmény egy jó kis funky, gipsy, népzenei, acid jazz talpalávaló. A zenekar a 2020-as Veszprémi Utcazene Fesztivál győztese és az Öröm a Zene Tehetségkutató Év felfedezettje díj nyertese.

Tagok: Horváth „Dudu” Dániel – hegedű, ének, Kulhay András – gitár, Török Olivér- nagybőgő, Mészáros Szabolcs - ütőhangszerek

Július 29. péntek 19.00

Savaria Rézfúvós Együttes – Táncoltató Piros Tornacipők

Vendég: Mágikus Mintha Akusztik


A Savaria Rézfúvós Együttes a Savaria Szimfonikus Zenekar hivatalos együttese.
Egyedi hangzásvilágukat megalapozta a több évtizedes múlt hagyományaihoz való hűség ötvözése az új utakat kereső fiatalos lendülettel. Repertoárjuk a reneszánsz kor zenéjétöl napjaink könnyűzenéjéig számos stílust és műfajt átölel. Nyitottak minden stílus felé, a klasszikus zenétől az operetten és a filmzenéken túl szívesen játszák a mai kor könnyűzenei slágereit is. Magyarországi koncerttermek mellett Európa számos országának hangversenytermeiben megfordultak. 

Az együttes tagjai: Németh Imre, Ujhelyi Péter, Kovács Róbert, Juhász Tibor, Szentgyörgyvári Tibor, Gazdag János.

A koncertek ingyenesek! Mivel azonban a férőhelyek száma limitált, ezért a koncertek megtekintése előzetes regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni lehet e-mailben a teraszkoncert@szombathely.hu címen 2022. június 22-től! Személyenként 2 jegy igényelhető!

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.