Jön Török Ádám és Beatles is szól majd a szombathelyi városháza teraszáról

Farkas Bazsi 2022-06-22 18:56:49
Idén nyáron is lesznek teraszkoncertek, mutatjuk mikor kire lehet majd csápolni.

Július 1. péntek 19.00

Török Ádám és a Mini Akusztik Trió – Legendák Bartóktól a Kereszteslovagig

Vendég: Holdosi Attila és Nagy Bakonyi Boglárka

Jelen korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, zenei szervezője Török Ádám, a műfaj hazai ősmotorja, egyik kiemelkedő egyénisége 71 éves és 51 éve van a színpadon. Pályafutása során a stílus szinte minden fontos hazai eseményénél előtérben volt. Életműve bizonyítja, hogy szövegei, előadói stílusa, zenei ötletei, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz, spirituális erő, nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is hatással van. Ádám zenéje üzenet, híd és kapcsolat az utána jövő generációknak
“Számtalan magyar rock-bluest írtam. Mindig azon munkálkodtam, hogy a dalaim magyar nyelven szólaljanak meg. Fontosnak tartottam, hogy a magyar zenéhez idomítsuk a bluest, a rockot és a progressziv zenét. Igyekeztem a Közép-európai magyar értékeket megőrizni, előtérbe helyezni. Ennek köszönhetően híresek lettek Papp Gyulával közösen készített Bartók feldolgozásaink.”

A Mini Akusztik Trió: Kézdy Luca – hegedű, Török Ádám – fuvola, ének, Papp Gyula – zongora, orgona, vokál


Július 8. péntek 19.00

The Bits – No1’ Beatles emlékzenekar

Vendég: Alterego zenekar


Ki ne ismerné a Beatlest? A zenekar, mely a 60-as években beírta magát a történelembe, mi több egyedüliként a történelemkönyvekbe és gyökeresen megváltoztatta a könnyűzenét. 
A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy színpadra vigye élőben, koncertszerűen ezeket a dalokat eredeti nyelven, ragaszkodva a zenei alapokhoz. Miért Supergroup? A zenekart alkotó négy zenész jól ismert budapesti blues és Angolszász-vonulatú zenekarok frontemberei, akik számtalanszor megfordultak Nyugat-európai színpadokon és a tengeren túlon is. A tagok Beatles szeretete, tapasztalata és zene iránti alázata garantálja a profi megszólalást és az ebből következő jó hangulat maradandó élményt szerez az őket hallgató fiataloknak és örökifjaknak.
 
A zenekar tagjai: Derecskei Zsolt, Bakó Balázs, Iliás Ádám és Szabó Gergely

 

Július 22. péntek 19.00

Kellene Kis Kert – Funky, gipsy, népzenei talpalávaló

Vendég: Dorkacoustic

A szombathelyi zenekar magja 2016 táján alakult. Egy hegedű és egy cajon duója kezdte el azt a zenei felfedezést, ami később – megőrizve az erős improvizatív jelleget kvartetté bővült egy gitárral és egy nagybőgővel. A frontember hegedül és énekhangjával új köntösbe öltöztet népzenei szövegeket. Hegedűjátékában ötvözi a népzenét, a ritmikus brácsajátékot, a manouche jazzt és a komolyzenét is. Három zenésztársa az ő zenei ötleteitől megihletődve öltözteti tovább a dalokat. A végeredmény egy jó kis funky, gipsy, népzenei, acid jazz talpalávaló. A zenekar a 2020-as Veszprémi Utcazene Fesztivál győztese és az Öröm a Zene Tehetségkutató Év felfedezettje díj nyertese.

Tagok: Horváth „Dudu” Dániel – hegedű, ének, Kulhay András – gitár, Török Olivér- nagybőgő, Mészáros Szabolcs - ütőhangszerek

Július 29. péntek 19.00

Savaria Rézfúvós Együttes – Táncoltató Piros Tornacipők

Vendég: Mágikus Mintha Akusztik


A Savaria Rézfúvós Együttes a Savaria Szimfonikus Zenekar hivatalos együttese.
Egyedi hangzásvilágukat megalapozta a több évtizedes múlt hagyományaihoz való hűség ötvözése az új utakat kereső fiatalos lendülettel. Repertoárjuk a reneszánsz kor zenéjétöl napjaink könnyűzenéjéig számos stílust és műfajt átölel. Nyitottak minden stílus felé, a klasszikus zenétől az operetten és a filmzenéken túl szívesen játszák a mai kor könnyűzenei slágereit is. Magyarországi koncerttermek mellett Európa számos országának hangversenytermeiben megfordultak. 

Az együttes tagjai: Németh Imre, Ujhelyi Péter, Kovács Róbert, Juhász Tibor, Szentgyörgyvári Tibor, Gazdag János.

A koncertek ingyenesek! Mivel azonban a férőhelyek száma limitált, ezért a koncertek megtekintése előzetes regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni lehet e-mailben a teraszkoncert@szombathely.hu címen 2022. június 22-től! Személyenként 2 jegy igényelhető!

Szólj hozzá!

Tízéves rekordot is megdönthetnek az idei viharkárok

A biztosítók adatai szerint csak júniusban 2, 2 milliárd forint kár keletkezett.

Feloldották a forgalomkorlátozást Lébénynél

Teherautó borult fel, ezért volt sávlezárás.

Zivatar és napsütés is lesz

Erős széllökések lehetnek.

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.