Egy korty pántlikás pálesz és aztán pá lesz

KORG . 2022-06-18 14:56:15
A Zanox pálinkával bevéve másnapos hungarikum.

Úgy tűnik, az ifjabb nemzedéket is megihlette a pántlikás nép-nemzeti pálinkakultúra feltámasztása. Az elsőfilmes Baranyi Benő például ezt választotta története üzemanyagául. Dolgozata, a Zanox, avagy kockázatok és mellékhatások címmel most került a mozikba. 

A sztori nem rossz. A filmileg amúgy sem elkényeztetett tizenéves korosztály biztosan kajálná. Már ha járna moziba, de ezt nem nagyon teszi. Pedig jókat derülhetne a minduntalan elcsúszó, bugyuta érettségin, az azt követő vad házibulin. Vagy a horrorisztikus búcsú estén, a méla tanárokon, a panel-uniform házinéniken. Meg persze a jó és néha kissé idióta beköpéseken.

Zanox - Kockázatok és mellékhatások (16) új magyar vígjáték előzetes

Zanox - Kockázatok és mellékhatások // május 26-tól a mozikban!A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont leh...

 „Édesem, mindegy mit, de mondj valamit, ami az angolra hasonlít" – szinte könyörög az érettségin az angoltanárnő a bámulatosan bambulni tudó Jankának (Erdős Lili). Aki azért nem annyira kuka, hogy a bukta után ne az legyen az első kérdése barátnőjéhez: „Jössz este bulizni?  

Misi, sztorink főhőse (Bálint Előd) szereti a bambulós Jankát, de tele van gátlásokkal. Az osztálybuliba sem megy el és nem hajlandó a kacsintós tanár úr tanácsát megfogadni - „Én az egyes tételt húznám, Misi" - „Én meg a nyolcast" – vágja rá. Rá is farag. De aztán történik valami...

Előkerül a magyarság legfőbb támasza a bajban és vérzivatarban – a pálinka, becézve pálesz. Misi ezt egy kísérleti, antidepresszáns gyógyszerre slukkolja, a Zanoxra. Innentől a történet jó húsz percre éppen olyan zavarossá válik, mint Misi agya. Tipikus elsőfilmes bakikba botlunk. Ez aztán oda vezet, hogy az amúgy reményteljes, alig másfélórás film közepén keletkezik egy jókora fekete lyuk...

Szerencsére átvészelhető a zavarosság, és jön a jutalom: a film utolsó harmada igazán beindul. Itt nyer értelmet a pálesz-időhurok, a játék az érettségivel és egy gyilkos túlontúl sikeres megfékezése. A sztoriba, az időhurok folytán, még az is belefér, hogy Misi és Janka összejön, meg hogy Janka csak kivágja az időben már harmadszorra visszahozott érettségin:

Ájem angol jesztudé, tájm és a mani tenkjű" – ezek után boldogan ad kettest neki az angoltanárnő.

De a pálesz nem mindig úgy működik, ahogy kéne. Így aztán újabb és újabb bonyodalmak keletkeznek és a film a végén egészen szellemes és fergeteges testet ölt a vásznon. Ekkor sajnálhatjuk igazán, hogy a rendező nem írta meg rendesen a forgatókönyvet. Általában azt is, hogy nincs köztünk Andy Vajna, aki nem tűrt volna el hasonló pongyolaságokat.

Szerencsére – bár benne volt a pakliban – a Zanox nem üti ki a nézőt, a másnaposság pedig legyűrhető. 

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.