Gulyás: Szombathely előbb fizesse ki a volt városi strand területét a kormány majd ezután adja oda az erre szánt pénzt

Fehér Buda 2022-06-17 11:30:00
A Kormányinfón szegeztük neki a kérdést a kancellária miniszternek, hogy mikor utalja át a kormány a parkoló árát. Nem teljesen így szólt a megállapodás.

Hosszas története van már Szombathely volt városi strandjának, utolsó önkormányzati kézben lévő szeletének. A város tavaly értékesítette ezt az ingatlant, majd röviddel ezután kampány témává vált az értékesítés.

Voltak ugyanis olyan hangok, amik azt mondták, hogy az önkormányzat vásárolja vissza a társasház építésnek szánt területet, majd létesítsen ide parkolót, amire kórházi dolgozók szakszervezete szerint különösen nagy igény van.

Az önkormányzat kigyalogolta, hogy a vállalkozó adja vissza a területet, a ráfordított költségekkel együtt 81 millió 700 ezer forintba kerül az adásvétel. A szerződést megírták, a teljesítés dátuma pedig augusztus 31 lett.

Csakhogy az önkormányzat egészen addig nem tudja ezt kifizetni amíg a kormány nem biztosítja a vásárlásra az összeget. Illetve mivel ez alapján a város drágábbért vásárolná vissza a területet, mint amennyiért eladta, felmerülbe a hűtlen kezelés lehetősége is. 

Pénteken délelőtt tartott kormányinfót Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter. A laptársunk, az Azonnali kérdésére Gulyás elmondta, hogy

csak akkor kapja majd meg Szombathely a Markusovszky utcai terület megvásárlására szánt összeget, ha azt már a város előzetesen megvette.

Gulyás már többször megígérte, hogy a Markusovszky utcai, a strand melletti terület megvásárlására kormányzati forrásból lesz fedezet, 81 millió 700 ezer forintról van szó, ám ezt még nem kapta meg a város.

A miniszter elmondta, hogy Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesternek is megírta, és Szombathelyen is elmondta, hogy Hende Csaba (Fidesz-KDNP) tett egy ajánlatot, amely a kormány szerint megfelelő. Ha ennek az önkormányzat eleget tesz, tehát visszavásárolja a területet annak érdekében, hogy parkoló létesülhessen ott, akkor a kormány ezt megtéríti.

Szólj hozzá!

Tízéves rekordot is megdönthetnek az idei viharkárok

A biztosítók adatai szerint csak júniusban 2, 2 milliárd forint kár keletkezett.

Feloldották a forgalomkorlátozást Lébénynél

Teherautó borult fel, ezért volt sávlezárás.

Zivatar és napsütés is lesz

Erős széllökések lehetnek.

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.