Gulyás: Szombathely előbb fizesse ki a volt városi strand területét a kormány majd ezután adja oda az erre szánt pénzt

Fehér Buda 2022-06-17 11:30:00
A Kormányinfón szegeztük neki a kérdést a kancellária miniszternek, hogy mikor utalja át a kormány a parkoló árát. Nem teljesen így szólt a megállapodás.

Hosszas története van már Szombathely volt városi strandjának, utolsó önkormányzati kézben lévő szeletének. A város tavaly értékesítette ezt az ingatlant, majd röviddel ezután kampány témává vált az értékesítés.

Voltak ugyanis olyan hangok, amik azt mondták, hogy az önkormányzat vásárolja vissza a társasház építésnek szánt területet, majd létesítsen ide parkolót, amire kórházi dolgozók szakszervezete szerint különösen nagy igény van.

Az önkormányzat kigyalogolta, hogy a vállalkozó adja vissza a területet, a ráfordított költségekkel együtt 81 millió 700 ezer forintba kerül az adásvétel. A szerződést megírták, a teljesítés dátuma pedig augusztus 31 lett.

Csakhogy az önkormányzat egészen addig nem tudja ezt kifizetni amíg a kormány nem biztosítja a vásárlásra az összeget. Illetve mivel ez alapján a város drágábbért vásárolná vissza a területet, mint amennyiért eladta, felmerülbe a hűtlen kezelés lehetősége is. 

Pénteken délelőtt tartott kormányinfót Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter. A laptársunk, az Azonnali kérdésére Gulyás elmondta, hogy

csak akkor kapja majd meg Szombathely a Markusovszky utcai terület megvásárlására szánt összeget, ha azt már a város előzetesen megvette.

Gulyás már többször megígérte, hogy a Markusovszky utcai, a strand melletti terület megvásárlására kormányzati forrásból lesz fedezet, 81 millió 700 ezer forintról van szó, ám ezt még nem kapta meg a város.

A miniszter elmondta, hogy Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesternek is megírta, és Szombathelyen is elmondta, hogy Hende Csaba (Fidesz-KDNP) tett egy ajánlatot, amely a kormány szerint megfelelő. Ha ennek az önkormányzat eleget tesz, tehát visszavásárolja a területet annak érdekében, hogy parkoló létesülhessen ott, akkor a kormány ezt megtéríti.

Szólj hozzá!

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.