Megszavazták a fideszes képviselők a kaposvári megszorításokat: a legszegényebbek járnak a legrosszabbul

ugytudjuk.hu 2022-06-16 16:46:21
Kora délután ért véget a kaposvári közgyűlés csütörtöki ülése, ahol Szita Károly javaslatára a Fidesz megszavazta a tömegközlekedési díjak, illetve gyermekvédelmi és szociális ellátások térítési díjainak emelését. Ezzel pont a legkiszolgáltatottabb réteget sarcolja meg a város.

Hiába tiltakoztak az ellenzéki képviselők, Szita Károly és a fideszes többség eltökélt volt a megszorító intézkedések megszavazásában.

A fideszes képviselők és a polgármester, többek között, felemelték a buszvezetőnél megváltható buszjegy árát 25 százalékkal, illetve a havi bérlet árát 19,5 százalékkal

ahogy azt a kpsvr.hu nyomán tegnap megírtuk. Az összes tömegközlekedési díjtétel átlagosan 12,8 százalékkal emelkedik július 1-jétől.

A lap friss cikke szerint Felder Frigyes (LMP) kifogásolta, hogy pont a legzöldebb közlekedési formát sarcolja meg a Fidesz és alaptalannak nevezte a díjemelést, mert Péccsel és Szombathellyel összehasonlítva sokkal kevesebb járat közlekedik és már így is drágább a kaposvári tömegközlekedési szolgáltatás. Szita Károly nem válaszolt a díjemeléssel kapcsolatban feltett kérdésekre, és nem is szólt hozzá az előterjesztéshez.

A fideszes képviselők a szociális ellátások díjait is felemelték. Jelenleg Kaposváron 587 fő részesül szociális étkezésben, az áremelés 502 főt, tehát az ellátottak több, mint 85 százalékát fogja érinteni. Egyesek térítési díja 19 százalékkal fog emelkedni.

Az ellátottak többsége rendkívül rossz anyagi körülmények között él, így néhány ezer forint is sokat számít nekik havonta. Szita Károly és a fideszes képviselők éppen őket sarcolják meg a térítési díjak emelésével.

A házi segítségnyújtás díjemelését is megszavazta a kaposvári fideszes többség. Kaposváron 116 fő veszi igénybe a szolgáltatást, mindnyájukat érinteni fogja az emelés, különböző mértékben. Lesz olyan, akinek 70 forinttal fogják óránként emelni a térítési díját, de lesz olyan is, akinek 225 forinttal.

A jelenlegi 740 forintos óradíjat alapul véve a 225 forintos emelés 30 százalékos árnövekedésnek felel meg.

Emelkedni fog a rászoruló idősek étkezésének díja, illetve a fogyatékkal élők étkezési ellátásának díja is.

Pintér Attila (MSZP) emlékeztetett arra, hogy Szita Károly előszeretettel hangoztatta korábban, hogy „a bajban adni kell és nem elvenni.” Most baj van, de a Fidesz mégis elvesz a kaposváriaktól. Felder Frigyes (LMP) elképesztőnek nevezte, hogy a válságban a Fidesz pont a legszegényebb réteg terheit emeli, akiket amúgy is hatványozottan súlyt az elemiszerek 20-30 százalékos emelkedése, hiszen jövedelmük jelentős részét élelmiszerre költik.

A kpsvr.hu szerint Szita Károly itt is néma maradt, nem válaszolt a felvetésekre, a fideszes képviselők pedig megszavazták a legszegényebbeket sújtó díjemeléseket.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.