Idén nem lesz virágosztás Győrben

Papp László Tamás 2022-06-16 11:13:00
Legalábbis mi nem leltük ennek nyomát, illetve az önkormányzatot is hiába kérdeztük róla.

Az elmúlt években, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármestersége alatt éppúgy, mint tavaly Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) idején a győri önkormányzat több ízben szervezett lakossági virágosztást.

A napokban mintegy százezer egynyári virág kerül ki a város köztereire. Zajlik a zöld területek gondozása, amelyek megfelelő állapotáról már mintegy negyven helyen automata öntözőrendszer gondoskodik” – emelte ki Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, aki emlékeztetett arra, ilyen rendszer telepítése kezdődött a héten a Móricz Zsigmond rakparton is. A lakossági virágosztással kapcsolatban elmondta, mintegy kétezren jelentkeztek a megadott határidőig, és fejenként húsz növényt lehetett igényelni, ami többszöröse az eddigi években megszokott igénynél. A jelentkezőket hamarosan értesítik az átvétel helyéről és módjáról – írta a győri önkormányzat tavaly, ebben a 2021. május 19-i közleményben.

A közterületi virágtelepítéssel mi is találkoztunk a napokban a belvárosban. 

Fotó: Papp László Tamás

A járványhelyzet okozta bezártságban felértékelődött a kertészkedés szerepe, hiszen ha szép, rendezett a környezetünk, ha valami szépet hozunk létre, az a lelkünknek is jót tesz.” – fogalmazott akkor Dr. Dézsi Csaba András, aki a korabeli cikk szerint maga is kivette a részét a virágok kiosztásából. 

A polgármester hozzátette, ezt mutatja, hogy minden eddiginél többen, kétezren igényeltek egynyári virágot, ami mintegy negyvenezer kiosztott palántát jelent. Mint mondta, a város a közterületek virágosításával, a lakosság a saját környezetük díszítésével tud hozzájárulni a városszépítéshez.

Nagyon örülünk a lehetőségnek, hiszen minden évben virágosítjuk a házunk környékét.” – mondta egy házaspár a fenti riportban, miután átvették a virágokat. Volt, aki azt hangsúlyozta, hogy milyen szép virágos a város, és a virágosztás révén ehhez tudnak ők is hozzájárulni. Egy idősebb hölgy megjegyezte, arra készült, hogy sokáig kell sorban állnia, de örömmel tapasztalta, hogy milyen gyorsan halad a kiosztás. Az igénylőktől azt kérték, viseljék gondját a virágoknak, hogy sokáig díszítsék közvetlen környezetüket.

A közterületi virágok ezúttal is kikerültek, (például ezek itt a kórháznál), azt is láttuk, hogy locsolják őket, de a lakossági virágosztásról nem találtunk hírt.

Fotó: Papp László Tamás

Érdeklődtünk az önkormányzatnál, idén hány virág került ki a városi közterületekre, illetve 2022-ben fejenként hány virágot igényelhetett a lakosság, hányan jelentkeztek, s mennyi virág került/kerül kiosztásra? De nem válaszoltak, s mi a világhálón is csak korábbi évekből leltünk a témában hírekre. Így nem derült ki, hogy a megszorításoknak esett-e áldozatul a lakossági virágosztás?

Ha lenne bármiféle fejlemény, természetesen megírjuk.

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.