Idén nem lesz virágosztás Győrben

Papp László Tamás 2022-06-16 11:13:00
Legalábbis mi nem leltük ennek nyomát, illetve az önkormányzatot is hiába kérdeztük róla.

Az elmúlt években, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármestersége alatt éppúgy, mint tavaly Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) idején a győri önkormányzat több ízben szervezett lakossági virágosztást.

A napokban mintegy százezer egynyári virág kerül ki a város köztereire. Zajlik a zöld területek gondozása, amelyek megfelelő állapotáról már mintegy negyven helyen automata öntözőrendszer gondoskodik” – emelte ki Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, aki emlékeztetett arra, ilyen rendszer telepítése kezdődött a héten a Móricz Zsigmond rakparton is. A lakossági virágosztással kapcsolatban elmondta, mintegy kétezren jelentkeztek a megadott határidőig, és fejenként húsz növényt lehetett igényelni, ami többszöröse az eddigi években megszokott igénynél. A jelentkezőket hamarosan értesítik az átvétel helyéről és módjáról – írta a győri önkormányzat tavaly, ebben a 2021. május 19-i közleményben.

A közterületi virágtelepítéssel mi is találkoztunk a napokban a belvárosban. 

Fotó: Papp László Tamás

A járványhelyzet okozta bezártságban felértékelődött a kertészkedés szerepe, hiszen ha szép, rendezett a környezetünk, ha valami szépet hozunk létre, az a lelkünknek is jót tesz.” – fogalmazott akkor Dr. Dézsi Csaba András, aki a korabeli cikk szerint maga is kivette a részét a virágok kiosztásából. 

A polgármester hozzátette, ezt mutatja, hogy minden eddiginél többen, kétezren igényeltek egynyári virágot, ami mintegy negyvenezer kiosztott palántát jelent. Mint mondta, a város a közterületek virágosításával, a lakosság a saját környezetük díszítésével tud hozzájárulni a városszépítéshez.

Nagyon örülünk a lehetőségnek, hiszen minden évben virágosítjuk a házunk környékét.” – mondta egy házaspár a fenti riportban, miután átvették a virágokat. Volt, aki azt hangsúlyozta, hogy milyen szép virágos a város, és a virágosztás révén ehhez tudnak ők is hozzájárulni. Egy idősebb hölgy megjegyezte, arra készült, hogy sokáig kell sorban állnia, de örömmel tapasztalta, hogy milyen gyorsan halad a kiosztás. Az igénylőktől azt kérték, viseljék gondját a virágoknak, hogy sokáig díszítsék közvetlen környezetüket.

A közterületi virágok ezúttal is kikerültek, (például ezek itt a kórháznál), azt is láttuk, hogy locsolják őket, de a lakossági virágosztásról nem találtunk hírt.

Fotó: Papp László Tamás

Érdeklődtünk az önkormányzatnál, idén hány virág került ki a városi közterületekre, illetve 2022-ben fejenként hány virágot igényelhetett a lakosság, hányan jelentkeztek, s mennyi virág került/kerül kiosztásra? De nem válaszoltak, s mi a világhálón is csak korábbi évekből leltünk a témában hírekre. Így nem derült ki, hogy a megszorításoknak esett-e áldozatul a lakossági virágosztás?

Ha lenne bármiféle fejlemény, természetesen megírjuk.

Szólj hozzá!

Tízéves rekordot is megdönthetnek az idei viharkárok

A biztosítók adatai szerint csak júniusban 2, 2 milliárd forint kár keletkezett.

Feloldották a forgalomkorlátozást Lébénynél

Teherautó borult fel, ezért volt sávlezárás.

Zivatar és napsütés is lesz

Erős széllökések lehetnek.

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.