Holnap kezdődik a vasi kosárfinálé, a Falco és a Körmend edzője is izgalmas első meccsre számít

Vágvölgyi Bálint 2022-06-14 17:29:08
Milos Konakov szerint inkább az idegek harca lesz ez a párharc, Antonisz Konsztantinidesz szerint csapata minden lehetőséget meg fog ragadni a győzelemért.

Szerda este megkezdődik a bajnoki finálé a férfi kosárlabda-élvonal 2021/2022-es kiírásában, ahol vasi el Clásicót, azaz Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend párharcot rendeznek. Az első helyen kiemelt sárga-feketék előbb a Szegeded, majd az Albát fektették két vállra a rájátszás első két körében, míg a playoffot a harmadik helyről kezdő körmendi csapat az Oroszlányt és a Kecskemétet ejtette ki. A két vezetőedző a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilakozott a mérkőzés előtt.

Milos Konakov, Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Nagy a rivalizálás a két csapat között, biztosan nagy lesz az egymás elleni párharc a Körmenddel a fináléban. Nem számítok már különösen nagy meglepetésre egyik együttestől sem, véleményem szerint ez inkább az idegek harca lesz. Okosnak kell lennünk és labdabirtoklásról labdabirtoklásra kell játszanunk. Amikor augusztusban az első edzésre megérkeztem akkor az volt a célunk, hogy itt legyünk és boldog vagyok, hogy ez sikerült. Természetesen készen állunk és mindent ki fogunk adni magunkból, hogy 1-0-val kezdjük a döntőt.

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: Nagyon boldogok és büszkék vagyunk arra, amit véghez vittünk ezidáig. Hatalmas kihívás áll előttünk, hiszen akár bajnokok is lehetünk. Minden lehetőséget meg fogunk ragadni, hogy ezt megcsináljuk. Persze ezúttal lesz a legnehezebb a dolgunk, nem lebecsülve sem az Oroszlányt, sem a Kecskemétet. Az elmúlt évek eredményeit tekintve Magyarország legjobb csapatával játszunk, a Falcóval. Egy minőségi, tapasztalt együttesről beszélünk, amelyet remek magyar és külföldi játékosok alkotnak. Ebben a szériában tökéletes meccseket kell játszanunk, hogy ha el akarjuk nyerni az aranyérmet. Nagyon tiszteljük az ellenfelünket, a Szombathelyt, Milos Konakovot és a játékosokat is, de minden lehetőséget meg kell ragadnunk. Sok képességünket megmutattuk már a szezon során, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani mindegyik találkozón, legyen akár három, négy, vagy öt meccses a párharc, hogy az első helyen végezzünk. Az első meccsen általában a hazai csapaton van a nyomás, ebben az esetben a Falcón, de mivel a Szombathely sok kiélezett csatát megvívott már, ezért a játékosok tudják, hogyan kezeljék ezeket a helyzeteket és hogy hogyan reagáljanak az ilyen meccsekre. Éppen ezért nagyon-nagyon agresszívnak kell lennünk, elsősorban védekezésben, mert ha hátul nem leszünk jók, akkor nem lesz esélyünk. Ezután pedig meg kell találnunk az ellenfelünk védekezésbeli gyengepontjait. Remélem, hogy mindenki – ezalatt értve a játékosokat, a szurkolókat és a játékvezetőket – abszolút professzionálisan áll majd a mérkőzésekhez és akkor már csak élveznünk kell. Mindenki egy nagyon izgalmas döntőt akar látni, amely méltó a két klub történelméhez.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Egis Körmend

Rájátszás, döntő, 1. mérkőzés
Szombathely, Arena Savaria, szerda, 19:00

Falco: Váradi - Somogyi - Benke - Golomán - Keller.

Körmend: Stokes - White - Martinez - Szavics - Gordon.

Szólj hozzá!

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.