Kijátszottam – The Wolf Amoung Us

Nagy Donát 2022-06-12 16:38:18
Évszázadokkal ezelőtt a mesevilág karaktereinek, azaz a fabuláknak el kellett hagyniuk saját világukat, és Amerikába menekültek. Megtörve és rejtőzködve éltek, míg nemrég egy szörnyű gyilkosság történt. A megoldásra pedig csak a sheriff, azaz Farkas deríthet fényt.

Volt egy időszak, amikor a mai tévés sorozatokhoz hasonlóan egyes játékok is epizodikusan jelentek meg. A legnépszerűbbek talán a Telltale-féle Vissza a jövőbe, és a Walking Dead szériák voltak; pedig ezeken túl létezett egy másik világ, ami ráadásul szerintem sokkal jobb is az előbbieknél. Ez a The Wolf Amoung Us.

 Az öt epizódban kiadott játék alapjául egy 2003 óta létező képregény szolgál. Több évszázaddal ezelőtt a számunkra is ismert mesekaraktereknek el kellett hagyniuk Mesevilágot, és az akkor még gyarmati Amerikába menekültek át, ahol megalapították Mesevárost. A gazdagabbak varázserőt tudnak vásárolni, amivel elrejthetik valódi énjüket az átlagemberek, azaz a mondénok elől, a szegényebbek viszont vagy bujkálnak, vagy a Farmra kerülnek.

Bár mindenki új lappal kezdett, ebben a világban nincs igazán jó. A fabulák korruptak, részegesek, olykor agresszívek is. A meggyötört sorsuk miatt felgyülemlett frusztrációt pedig rajtunk, azaz Farkason próbálják levezetni. Mindez pedig akkor sem változik, amikor egyiküket brutálisan megölik, a nyomozást pedig mi, a mesekarakterek sheriffje kezdjük el.

 A megismert szereplők és helyszínek (no meg a zene!) zseniálisak, a noáros-lilás, rajzfilmes grafika elvarázsol. A gyilkosság utáni nyomozás alatt megismerhetjük a mesehősök elitrétege és a lecsúszottak között tátongó szakadékot, és azt a sok megkeseredett szereplőt, akiket a remek szinkronszínészek keltenek életre. A történet egyébként erős közepes, nem ezzel lopta be magát a szívembe a játék világa; igazán kemény döntési helyzetek nincsenek, és a szóbeli válaszaink között is hiába variálunk, túl sok ráhatásuk nem lesz a cselekményre. Inkább egy interaktív filmben érezzük magunkat.

 A játékmenet a korábbi Telltale produkciókhoz hasonlóan itt is a klasszikus point and click és az akciójáték elemeket keveri. Az átvezetők között helyszíneket kutatunk át, végig kattintgatjuk a tárgyakat, mindenről beszélünk mindenkivel, majd egyszer csak forró lesz a helyzet, és jön egy kis "gyorsan kattintgatós rész". Azonban hiába lyukas itt-ott a sztori, a karakterek és azok egymás közti viszonya elviszik a hátukon a The Wolf Amoung Us-t.

A 2013-ban megjelent játékhoz egyébként készül már az új, 2. évad, azaz egyelőre nem kell végleg elköszönnünk Farkastól.

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.

Egy csoport blokkolja a forgalmat az Erzsébet-hídon

Rendőrök intézkednek a helyszínen.