Megnyitott Király Gábor egyesületének hotele Szombathelyen, ami milliárdos állami támogatásból épült fel

Farkas Bazsi 2022-06-11 13:48:00
Végre valami elkészült a Modern Városok Programban!

A teraszra kipakolt székek és asztalok várják a vendégeket Szombathelyen a Király Sportlétesítmény frissen elkészült Park Hotel feliratú épülete előtt. 

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Még 2019 októberében jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely szerint a Király Sportegyesület a Sportlétesítmény fejlesztésére összesen 

4 milliárd 505 millió 212 ezer 585 forintot kap a központ költségvetés terhére.

Az EMMI később adott válaszából az derült ki, hogy a költségvetési forrásból a Király Sportlétesítmény "A" épületének rekonstrukcióját, egy "C" épület (rehabilitációs központ) létesítését és a meglévő füves pályák felújítását finanszírozták.

A most megnyitott hotelben a booking adatai szerint egy éjszaka reggelivel, két fő részére 36 ezer 80 forint.

A sportlétesítmény “A” épületet is közel kész állapotban van, ám információink szerint ezt az épületet még nem adták át.

Kerestük a Király Sportegyesületet, ahol azt ígérték jövő hét elején részletes közleményben mutatják be az állami támogatással megvalósult beruházást.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

A létesítmény bővítésébe egyébként 2018-ban kezdett bele Király, a "B" jelű épületet akkor 1 milliárd forintból húzák fel, amit a csúcstartó kapus az állammal felesben fizetett. 

2015. novemberében látogatott el Orbán Viktor miniszterelnök Szombathelyre, hogy bejelentse mi minden épült meg a városban a Modern Városok Program keretében. Akkor a felsorolásban többek között szerepelt, de még a mai napig meg nem valósult új intermodális csomópont, a Fedett Uszoda wellness részleggel való bővítése, a Romkert rekonstrukciója és a Gotthard-kastély felújítása.

Ami szintén a programban szerepelt és azóta megvalósult, az a dozmati víztározót, az Illés Akadémia új épülete, a Képtár rekonstrukció, a Schrammel-gyűjtemény épülete és a Király Sportlétesítmény bővítése.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

A Szombathely a mostani önkormányzat ciklusban eddig egyetlen forint szabadon felhasználható összeget sem kapott a központi költségvetés terhére. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester legutóbb azzal fordult a kormányhoz, hogy a zalaegerszegi támogatással megegyező 15 milliárd forintos csomagot kaphasson a város a belterületi utak felújítására. Információink szerint válasz eddig a kormánytól nem érkezett a kérésre. 

Szólj hozzá!

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.