Idén több, mint 300 ezer forinttal nőtt a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjének fizetése

Farkas Bazsi 2022-06-11 07:25:00
995 ezer forintért igazgatja a létesítményt Gál Sándor, a Fidesz szombathelyi elnökségének tagja.

A szombathelyi áprilisi közgyűlésen volt téma az önkormányzati cégek és intézmények vezetőinek fizetésemelése. A fizetések egyrészt nem voltak egységesek, másrészt pedig sok esetben az intézményvezetők bére határozta meg, hogy mennyi fizetést kapnak a dolgozók. A városvezetés úgy határozott, hogy egy cég, a Szomhull kivételével bruttó 850 ezer forintot kapnak az ügyvezetők. A kukás cég vezetője pedig havi bruttó 700 ezer forintban meghatározott intézményre lesz jogosult.

A Fidesz-KDNP frakció tagjai ellenezték a javaslatot. 

Melega Miklós, a frakció tagja például így fogalmazott a jegyzőkönyv szerint

(...) ne felejtsük el, hogy év elején a kulturális intézmények vezetői kaptak egy 20 %-os, elég tisztességes mértékű béremelést és 600.000.- Ft-ról, 720.000.- Ft-ra emelkedett a bérük, ami azt gondolom, hogy nem egy rossz arányú béremelés. És most ezt megfejelve az ő esetükben még egy pár hónappal később további 130.000.- Ft-tal akarják megtoldani. Én úgy gondolom, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben és nem látván azt, hogy ez a  háborús helyzet vajon milyen gazdasági folyamatokat indukál és vajon ez hogy csapódik le esetleg az ipari termelés visszaesésében és egyáltalán a város bevételei hogyan alakulnak. Egy ilyen sok milliós plusz többletet vállalni, hogy a jelenlegi 600.000.- Ft-ról a cégvezetőknek rögtön 850.000.- Ft-ra, illetve mindenkinek 850.000.- Ft-ra emelnék, talán egy kivételével a fizetését, ezt úgy érzem, hogy egyrészt túlzásnak érzem, tehát indokolatlanul nagy emelésnek tartom, illetve kérdésesnek látom, hogy a jelenlegi helyzetben ez mennyire felelős döntés és ennek hogyan lesz megteremtve a fedezete? (...)

Illés Károly a Fidesz-KDNP frakció vezetője rövid így foglalta össze a dolgot:

Csatlakozva frakciótársamhoz, mi sem tudjuk támogatni, tehát frakciónk nem tudja támogatni az ilyen jellegű béremelést. 

Érdekes, hogy míg a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselők sokallták a szombathelyi intézményvezetők béremelését, addig párttársuk, Gál Sándor, a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjének fizetése a tavalyihoz képest sokkal magasabbra emelkedett, mint az önkormányzati cégvezetőké.

Gál ügyvezetősége mellett a szombathelyi Fidesz elnökségi tagja, továbbá Bucsu független színekben választást nyert polgármestere.

A Sportkomplexumot működtető céget 2021 június 28-án vette át az állam. 

Tavaly még átlagosan 683 ezer 333 forintos bruttó havi jövedelme volt Gálnak, és emellett 41 ezer 667 forint béren kívüli juttatásra is jogosult volt.

Idén már bruttó 995 ezer forintos havi fizetést visz haza az ügyvezető és 66 ezer 666 forintos egyéb béren kívüli juttatás is megilleti.

Telefonon elértük Melega Miklóst, akitől azt szerettük volna megtudni, hogy mi a véleménye arról, hogy az állami cégnél jóval magasabb fizetést kap egy ügyvezető, mint a szombathelyi önkormányzati vállalatoknál.

Melega azt mondta, hogy ebben a témában nem szeretne nyilatkozni lapunknak. 

Szólj hozzá!

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.

LMP: Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, hanem a multik

Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese szerint mára egyértelművé vált, hogy Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, a meghatározó döntések multinacionális vállalatok irodáiban születnek.

Leváltotta a győri Fidesz Hajtó Pétert a gazdasági bizottságból

A zöldbizottságba tették át a Borkai-párti exfideszest, a helyére ültettek.

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.