Idén több, mint 300 ezer forinttal nőtt a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjének fizetése

Farkas Bazsi 2022-06-11 07:25:00
995 ezer forintért igazgatja a létesítményt Gál Sándor, a Fidesz szombathelyi elnökségének tagja.

A szombathelyi áprilisi közgyűlésen volt téma az önkormányzati cégek és intézmények vezetőinek fizetésemelése. A fizetések egyrészt nem voltak egységesek, másrészt pedig sok esetben az intézményvezetők bére határozta meg, hogy mennyi fizetést kapnak a dolgozók. A városvezetés úgy határozott, hogy egy cég, a Szomhull kivételével bruttó 850 ezer forintot kapnak az ügyvezetők. A kukás cég vezetője pedig havi bruttó 700 ezer forintban meghatározott intézményre lesz jogosult.

A Fidesz-KDNP frakció tagjai ellenezték a javaslatot. 

Melega Miklós, a frakció tagja például így fogalmazott a jegyzőkönyv szerint

(...) ne felejtsük el, hogy év elején a kulturális intézmények vezetői kaptak egy 20 %-os, elég tisztességes mértékű béremelést és 600.000.- Ft-ról, 720.000.- Ft-ra emelkedett a bérük, ami azt gondolom, hogy nem egy rossz arányú béremelés. És most ezt megfejelve az ő esetükben még egy pár hónappal később további 130.000.- Ft-tal akarják megtoldani. Én úgy gondolom, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben és nem látván azt, hogy ez a  háborús helyzet vajon milyen gazdasági folyamatokat indukál és vajon ez hogy csapódik le esetleg az ipari termelés visszaesésében és egyáltalán a város bevételei hogyan alakulnak. Egy ilyen sok milliós plusz többletet vállalni, hogy a jelenlegi 600.000.- Ft-ról a cégvezetőknek rögtön 850.000.- Ft-ra, illetve mindenkinek 850.000.- Ft-ra emelnék, talán egy kivételével a fizetését, ezt úgy érzem, hogy egyrészt túlzásnak érzem, tehát indokolatlanul nagy emelésnek tartom, illetve kérdésesnek látom, hogy a jelenlegi helyzetben ez mennyire felelős döntés és ennek hogyan lesz megteremtve a fedezete? (...)

Illés Károly a Fidesz-KDNP frakció vezetője rövid így foglalta össze a dolgot:

Csatlakozva frakciótársamhoz, mi sem tudjuk támogatni, tehát frakciónk nem tudja támogatni az ilyen jellegű béremelést. 

Érdekes, hogy míg a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselők sokallták a szombathelyi intézményvezetők béremelését, addig párttársuk, Gál Sándor, a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjének fizetése a tavalyihoz képest sokkal magasabbra emelkedett, mint az önkormányzati cégvezetőké.

Gál ügyvezetősége mellett a szombathelyi Fidesz elnökségi tagja, továbbá Bucsu független színekben választást nyert polgármestere.

A Sportkomplexumot működtető céget 2021 június 28-án vette át az állam. 

Tavaly még átlagosan 683 ezer 333 forintos bruttó havi jövedelme volt Gálnak, és emellett 41 ezer 667 forint béren kívüli juttatásra is jogosult volt.

Idén már bruttó 995 ezer forintos havi fizetést visz haza az ügyvezető és 66 ezer 666 forintos egyéb béren kívüli juttatás is megilleti.

Telefonon elértük Melega Miklóst, akitől azt szerettük volna megtudni, hogy mi a véleménye arról, hogy az állami cégnél jóval magasabb fizetést kap egy ügyvezető, mint a szombathelyi önkormányzati vállalatoknál.

Melega azt mondta, hogy ebben a témában nem szeretne nyilatkozni lapunknak. 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.