A Szomhull szállítja el ezentúl Vasszécsenyből a hulladékot

Farkas Bazsi 2022-06-10 15:24:00
Az előző szolgáltató kedden szemétszállítás helyett leveleket hagyott a lakóknak.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, kedden nem szállította el a szemetet Vasszécsenyből az STKH. A szolgáltató egy levelet hagyott a lakók kukáin, amelyben az írta, hogy 

a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást ellátni „nem áll módjukban”.

Az ügy hátterében az áll, hogy 2021 januárjában közbeszerzést írt ki a vasszécsenyi önkormányzat, amelyen az STKH vagyis a Sopron és Térsége Nonprofit Kft. lett a befutó. Csakhogy a település polgármestere, Zsolnai Zoltán hiába küldte el a közbeszerzésnek megfelelő szerződést, a cég egy módosított kontraktust küldött vissza, amely előnytelen volt a település számára, így azt Zsolnai nem írta alá.

A huzavona innen kezdődött, és úgy tűnik, hogy az STKH sarokba próbálta szorítani Vasszécsenyt azzal, hogy kilátásba helyezte, nem szállítják el a szemetet. 

Település vezetői azonban gyorsan léptek, és egy gyors ajánlattételi eljárásban a szombathelyi Szomhullt választották ki, a céggel ma pedig már szerződést is kötöttek, így jövő héttől ők szállítják el a hulladékot.

A részleteket a polgármester levélben küldte meg szerkesztőségünknek, íme:

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.