Ungár Péter: növelni és inflációkövetővé kell tenni kell a közalkalmazotti béreket

ugytudjuk.hu 2022-06-07 15:00:35
Az LMP frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az állami szférában dolgozóknak jelenleg kevesebbre futja a fizetésükből, mint egy éve.

Az LMP szerint egységesíteni kell a közalkalmazotti bértáblát és emelni kell a béreket, ezen kívül inflációkövetővé kell tenni azokat.

Ungár Péter frakcióvezető keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az állami szférában dolgozóknak jelenleg kevesebbre futja a fizetésükből, mint egy éve. Bár az egyes szektorokban voltak emelések, azt mind elvitte az infláció. Mára a közalkalmazottak a legrosszabbul fizetett munkavállalók.

A politikus példákat is sorolt: egy kezdő pedagógus mindössze 40 százalékát kapja egy árufeltöltő bérének.

Az állam, mint munkaadó még arra sem képes, hogy a bérek vásárlóerejét megőrizze - jelentette ki.

Ungár Péter kérdést kapott Niedermüller Péter DK-s politikus kijelentéséről, miszerint a határon túli magyarok Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon.

Az LMP frakcióvezetője arra kérte a VII. kerületi polgármestert, hogy inkább "foglalkozzon a kerület ügyeivel és a világmegfejtéseit tartsa meg magának", ugyanis nem ez az első megszólalása, amivel csak a konfliktust tudja generálni.

A magyar-angol futballmeccsen történtekről kijelentette: a britekben lehet egy jogos bűntudat azért, mert a jelenleg harmadik világnak nevezett földrészek "hátán gazdagodtak meg", de tudatosítani kellene bennük, hogy Közép-Európának ehhez a fajta imperializmushoz nincs köze. A bűntudat miatti gesztusokkal kapcsolatban feltette a kérdést: vajon Szenegálban, ahol azért ilyen szegények, mert Nagy-Britanniában gazdagon élnek, segít-e bárkinek, ha a futballisták letérdelnek.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.