Hiába húzott bele a Kecskemét a meccs végén, lépéselőnybe került a Körmend

Fehér Buda 2022-06-07 19:55:00
Az utolsó negyedben majdnem megfordult az állás.

Harcosabban kezdett a Körmend, az első támadásnál két támadólepattanót is leszedtek a piros-feketék, White aratta le a babérokat két büntetővel (2-0). Karahodzsics zsákolt, amire Szavics triplája érkezett a túloldalon, erre Milutinovics válaszolt egy betöréssel (5-4), írja a BB1.hu. Újabb triplát dobtak a hazaiak, majd Gordon zsákolt egy szerzett labda után (10-4). Itt egy kicsit megragadt a KTE, Gordon és Stokes pontjaira csak Milutinovics tudott reagálni. A piros-feketék egészpályás letámadása eredményes volt, átlépte a tízet is a differencia, időt kért Forray Gábor (20-8). White és Pollard is csak egy-egy büntetőt dobott be, majd újra Gordont találták meg a festékben (23-9). Továbbra is remek dobóformával kosárlabdázott az Egis Körmend, miközben a hazaiak védekezése is működött, magabiztos, húszpontos előnyt dolgoztak ki tíz perc után a hazaiak. 36-16.

Pollard 2+1-es akciója nyitotta a második etapot, Ferencz egy szép egykezes dobással válaszolt (38-19). Próbált mindent megtenni a Kecskemét azért, hogy csökkentse a hátrányát, elsősorban Pollard vette a hátára az övéit, így pedig vissza is jöttek tizenötre a vendégek (39-24). Egyre jobban nyomtak a vendégek, Jaramaz kosarával már csak tizenegy volt közte, amire Takács válaszolt büntetőből (43-30). Megtorpant a Körmend, miközben egyre csak jött fel a Kecskemét, hiába volt korábban több, mint húsz is a differencia, teljesen nyílt lett a találkozó a félidőre. 45-39.

A fordulás után Szavics értékesített két büntetőt, majd Durázi távolija ért célt, újfent kétszámjegyű volt a különbség. Wittmann récén meglett az első kecskeméti kosár a második félidőben, közel két percet kellett rá várni, majd egy kisebb gólcsend következett, amit Gordon tört meg egy büntetővel (52-41). Ideig-óráig be tudott nézni tíz pont alá a KTE, de az áttörés egyelőre váratott magára, időt kértek a vendégek (58-47). Mindkét csapatnél maradtak ki büntetők, de így is megnyugtató fölényben játszott a Körmend, White egypontosai után 62-49 volt az állás a hazaiak javára. Két technikai hibát is kaptak a vendégek, így pedig megint kezdtek egyre jobban ellépni a vasiak, ezúttal nem tudott kozmetikázni a negyed végéig a KTE. 68-53.

Kiss két kosarat is szerzett az utolsó felvonás elején, de előbb Gordon, majd White válaszolt, ráadásul oda is ütöttek neki közben, igaz, a ráadást kihagyta (72-57). Kiss újabb pontokat tett hozzá, de Ferencz hármasa célt ért a túloldalon (75-59). Jaramaz révén megpróbált egy újabb felzárkózási kísérletet megkezdeni a KTE, ezért időt is kért Antonisz Konsztantinidesz (75-62). Távolival jelentkezett a Körmend, ezzel pedig bár még volt vissza öt perc. Így csordogált sokáig a mérkőzés, majd amikor már eldőlni látszott a találkozó, bejöttek a kecskeméti fiatalok akik elképesztő játékkal negyvenöt másodperccel a vége előtt felhozták négyre az övéiket (84-80). Innen viszont már nem tudtak csodát tenni, lépéselőnybe került a párharcban a Körmend. 86-80.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 86-80 (36-16, 9-23, 23-14, 18-27)

Rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Frányó Péter, Söjtöry Tamás (Forrai Sámuel)

Körmend: Stokes 11/3, White 9, Martinez 3/3, Szavics 7/3, Gordon 15. Cserék: Doktor -, Takács 8, Ferencz 12/6, Henry 12/3, Durázi 5/3, Kiss M. -, Krivacsevics 4.

Kecskemét: Pollard 15/3, Jaramaz 12, Milutinovics 10/3, Kucsera -, Karahodzsics 9. Cserék: Tóth B. 8/3, Tóth P. -, Wittmann 7, Ivkovic 6/6, Kiss D. 13, Botka -, Velkey -.

Szólj hozzá!

Az önkormányzatokkal működne együtt az LMP az erdőpusztítás ellen

Azt kérte, a helyhatóságok tiltsák meg saját tulajdonú erdőik kitermelését.

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.