Gyűlik a szemét Vasszécsenyben, másfél év huzavona után beintett a szolgáltató

Farkas Bazsi 2022-06-07 20:31:00
Új kukás cég jelentheti a megoldást.

Ma reggel a menetrendszerűen érkező kukásautót várták Vasszécsenyben, az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. munkatársai azonban nem ürítették ki az edényeket, hanem helyette egy levelet hagytak, amelyben a cég azt üzeni

a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást ellátni nem áll módjukban.

A településen a cég másfél évvel ezelőtt közbeszerzésen nyerte el a hulladékszállítási feladatot. Információink szerint azonban az önkormányzat hiába küldte meg a szerződést az STKH azt nem írta alá. A cég módosításokkal küldte vissza a kontraktust, amit viszont ebben a formában a település nem akart szignózni.

A szolgáltatás eddig így is zavartalanul folyt a településen. Úgy értesültünk, hogy az STKH május 25-én levélben kereste meg a polgármesteri hivatalt azzal, hogy ha továbbra is szerződés nélkül maradnak, akkor június 1-én leállítják a szemét elszállítását. A múlt héten ennek ellenére még elszállították a hulladékot, ma azonban már nem ürítették ki a kukákat. 

Vasszécseny Facebook-oldalán a következő közleményt adta közzé Zsolnai Zoltán (Független) polgármester:

Tisztelt vasszécsenyi Lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy Önkormányzatunk sajnálattal vette tudomásul, hogy az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft., mint Közszolgáltató a kihelyezett szemeteskukák tartalmát - mint ahogy azzal Önök is szembesülhettek - nem szállította el a mai nap reggelén.

Ehelyett azokon mindössze egy rövid tájékoztatót helyeztek el, melyben a közszolgáltatási szerződés hiányára hivatkoznak, mint a feladat ellátásának akadályára.
A Lakossággal együtt Önkormányzatunk is ezúton szerzett tudomást a Közszolgáltató döntéséről, melynek módjával és idejével nem értünk egyet.

A kialakult helyzetre vonatkozóan, minden körülménnyel kapcsolatban rövid időn belül a rendelkezésre álló információk alapján tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, de egyelőre szíves türelmüket kérjük, míg a hatóságokkal, a Közszolgáltatóval és a működtetésért felelős Minisztériummal szükséges egyeztetések lefolytatásra kerülnek.

Bízom benne, hogy a hulladéktörvényben előírt feltételek biztosítását, illetve egyéb szolgáltatások helyreállítását az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. közbenjárásunkra mielőbb el fogja végezni. Amennyiben az érintett Közszolgáltató nem vállalja a hulladék elszállítását, úgy az rövidesen más szolgáltató által meg fog valósulni.

Kérjük, hogy az ügyről elsősorban az Önkormányzat által kiadott közleményekből tájékozódjanak, mellőzve az álhíreket és azok terjesztését, melyek félreértéseket okozhatnak!

A hulladékszállításról szóló végleges tájékoztatás a település minden lakója számára hivatalos formában, postai úton kerül kiküldésre!
Megértésüket és türelmüket megköszönve,

Zsolnai Zoltán
polgármester

Információink szerint holnap reggel tartanak tanácskozást az ügyben, újabb részletekkel ez után fogunk szolgálni.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.