Az utolsó percekben csúszott le a 3-0-ás sima döntőbe jutásról a Falco

Fehér Buda 2022-06-07 19:54:00
Körömrágósra sikerültek az utolsó percek.

Benke azonnal egy triplával nyitott, Fakuade egy szép összjáték után válaszolt (3-2), írja a BB1.hu.

 
 Több támadás is kimaradt, majd jól bekezdtek a felek, felváltva jöttek a pontok, Lukács hármasával kezdett meglépni az Alba (6-10). Keller gyorsan reagált egy kettessel, majd Davis büntetőjével folytatódott a mérkőzés (8-11). Jól tartotta ezt a párpontos előnyét a vendég együttes, amikor Benke ráván visszavette a vezetést a Falco, de sokáig nem örülhetett, ugyanis Lukács zsákolt (14-15). Omenaka több ember között is fel tudta tenni a labdát, Barac egy saroktriplával egyenlíteni tudott (17-17). Hiába vezetett a negyed nagy részében a Fehérvár, Somogyi egy triplája jókor jött a hazaiaknak, amire Stark csak egy duplával tudott válaszolni. 20-19.

 

Megmaradt a nagy iram a második játékrészre is, Omenaka újabb pontjaival megint lépéselőnybe került az Alba, majd Perl csinált egy 2+1-es akciót (25-24). A hátvéd egyre jobban kezdett belelendülni a játékba, de szépen eloszlottak a vendégeknél a pontok, így fej-fej mellett haladtak a felek (29-29). Hiába egy hazai tripla, Davis egyéni akciójával tapadt ellenfelére a Fehérvár, de ezúttal huzamosabb idaig meg tudta tartani az előnyét a Szombathely (36-32). Pongó hármasa célt ért, majd Váradi és Omenaka büntetőzött (37-36). Elkapta a ritmust a Falco, a mérkőzésen először el is mentek héttel a hazaiak, időt kért Matthias Zollner. Ezt követően hiába ment kilenccel is a Szombathely, egy villámgyors futással és Vojvoda vezérletével újra visszajött kettőre az Alba Fehérvár, ezúttal Milos Konakov hívta le az övéit (45-43). Az egyenlítés is meglett a vendégeknek, ám Kovács jó játékkal jelentkezett a félidő előtt. 49-45.

 

A fordulás után triplával nyitottak a szombathelyiek, azonnal jött Lukácstól két büntető a túloldalon (52-47). Perl dobott egy nehéz középtávolit, erre Vojvoda reagált két egypontossal (54-49). Erről az 5-8 pontos hazai előnyről egyik fél sem tudott ellépni hosszú percekig, több eladott labda és kihagyott dobáskísérlet tarkította ezeket a perceket (57-51). Golomán egy büntetőt dobott be, míg Smith kettőt, majd kezdett lendületbe jönni a Fehérvár, időt is kért Milos Konakov (58-57). Hiába jelentkezett ezután kosárral a Szombathely, Vojvoda egy 2+1-es akcióval kiegyenlített (60-60). Perl büntetői célt értek, ám Vojvoda ihletett fomában játszott, a helyére küldött egy triplát is, újra a vendégeknél volt az előny (62-63). Barac sem hibázott a vonalról, majd Perl fejezett be egy gyorsindítást, ráadásul oda is ütöttek neki. Továbbra is kiélezett, küzdelmes volt a meccs (67-63). Vojvoda egyszerűen megállíthatatlan volt, szinte egymaga tartotta meccsben az övéit ebben a periódusban, de Perl személyében emberére talált, aki ezúttal egy trojkát dobott (70-64). A negyed utolsó percében azonban négy pontot is tudott szerezni az Alba, 70-68-ról jöhetett a negyedik felvonás.

 

Keller egy félhorogal nyitotta a záró etapot, majd Perlt kellett lecserélni, mert vérzett a szeme környéke (72-68). Váradi kapott egy technikai hibát, melyet Vojvoda büntetett egy egypontossal, kisvártatva pedig Pongó betörése ért célt (72-71). Lukács visszatett támadólepattanójával újra fordítani tudott a Fehérvár, hat perc volt hátra (72-73). Mindkét oldalon becsúszott egy-egy eladott labda, aztán Perl állhatott oda a büntetővonalra (73-73). Somogyi ziccere ért célt, miközben már hosszú percekig nem tudott gyűrűbe találni az Alba, időt kért Matthias Zollner (75-73). Fakuade nehéz dobással egyenlített, kicsivel több, mint három és fél perc maradt. Golomán állt bele egy triplába, be is talált, Pongótól jött a válasz (78-77). Barac csak az egyik büntetőjét dobta be, miközben Vojvoda hármasa célt ért, újra az Alba vezetett (79-80). Somogyi jó labdát adott Baracnak, megint a hazaiaknál volt az előny, belül jártunk ekkor a két percen (81-80). Kivédekezte a vendégek akcióját a Falco, majd Barac centerezett szépen, Stark egy villámgyors hármassal reagált (83-83). Perl közelije lejött, a lepattanó az Albáé lett tizenhárom másodperccel a vége előtt, Stark pedig egy másodperccel a vége előtt feltett egy ziccert, ezzel pedig megnyerte a meccset az Alba Fehérvárnak, amely így életben maradt a párharcban. 83-85.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Alba Fehérvár 83-85 (20-19, 29-26, 21-23, 13-17)

Rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Praksch Péter Árpád, Goda László (dr. Gincsai János Péter)

Falco: Váradi 8/3, Somogyi 7/3, Benke 7/3, Golomán 10/9, Keller 6. Cserék: Perl 22/3, Clark 4, Kovács 7/3, Barac 12/3, Hawkins -.

Alba: Pongó 9/3, Vojvoda 25/12, Lukács 13/3, Fakuade 4, Davis 9. Cserék: Stark 15/3, Takács -, Smith 2, Szabó 3/3, Omenaka 5.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.