Németh Zsolt: Leuraltan, nagyon komoly anyagi javadalmazás mellett, családi „kisajátításban” működik a városi média Sárváron

Fehér Buda 2022-06-05 16:01:35
A sárvári képviselő szerint a városi média ügyvezetőjének keresete aránytalanul magasabb, mint például az assziszentciális egészségügyi dolgozóké.

Németh Zsolt (Híd a Jövőnkért Egyesület), sárvári képviselő a májusi képviselőtestületi-ülésen kikérte azt a közadatot, hogy mennyit keres a Sárvári Média Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Németh akkor azzal érvelt, hogy a városnak meg kell mutatnia, hogy az ügyvezető mennyit keres, hogy a városlakók eldönthessék, arányos-e az ő keresete mondjuk egy tanáréval, rendőrével, vagy tűzoltóéval. Kondora István polgármester ekkor azt ígérte, a képviselő az ülést követő héten megkapja az adatokat.

Megkerestük Németh Zsoltot, aki elmondta, valóban megkapta ezeket az adatokat, ebből látszik, hogy az ügyvezető igazgató milyen anyagi kondíciókkal rendelkezik. Kérdéseinkre a képviselő elmondta, hogy többször akadt már abból probléma, hogy az ellenzéki képviselők nem jelenhettek meg a városi médiában, holott azt közpénzből tartják fennt.

„Az elmúlt években többször hangot adtunk annak a szerintünk sajnálatos ténynek, hogy a média országosan, és a városunkban is, milyen elfogult módon működik. A dolog a konstruktivitásból a 2019-es választások előtt és azt követően átalakult a teljes lehetetlenség irányába, az ellenzék vagy ellenzékiség azóta meg sem tud jelenni a helyi médiában.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Még a választást megelőzően voltak olyan jelenségek, amikor egyes nyilatkozatok ugyan még előfordulhattak, de annak az esetenkénti tartalma, amely konkrétan megírásra került, sajnos eltávolodott az általunk elmondottaktól. Nyílván ez azért történt, mert a választáson akkor is kötelező volt a győzelem. Aztán ez a helyzet nem normalizálódott, hanem inkább olyan irányba eszkalálódott, hogy mára semmilyen nyilatkozattételi lehetőség nincs az ellenzéki képviselők részéről. Ez egy olyan helyzet, amit jelenleg csak tudomásul venni lehet, bárki részéről, függetlenül attól, hogy ez így rendjén van-e, avagy nincs. 

Ami viszont ennek kapcsán fontos, hogy ma a Sárvári Média Nonprofit Kft. a városban leuraltan, nagyon komoly anyagi javadalmazás mellett, immáron családtag bevonásával működik. Az önkormányzat által biztosított éves költségvetés, mely a sárvári emberek adóforintjaiból tevődik össze, egy rendszerhű, esetenként információformáló családot is gazdagít, amely aránytalanul magas a sárvári más értelmiségi csoportokhoz viszonyítva. 

Ha megnézzük az oktatást, és a közigazgatást vagy az egészségügy asszisztenciális szakterületeit, akkor elgondolkodtató, hogy az ottani keresetek esetenként mennyivel alacsonyabbak, a sárvári média egyébként rendszerkiszolgáló szintjéhez képest. Persze, ha ez a sárváriaknak jó, akkor akár azt is lehet mondani, hogy mindenre, sőt, mindenre is jut pénz bőven. Az én értékrendem szerint az egészséges verseny, és egy versenyben való megfelelő helytállás, az sokkal inkább kívánatos és előremutató, ezáltal jobban díjazandó, minthogy a rendszer kiszolgálásaképpen megjelenő, egyes kiemelt személyeket dédelgetünk, és burokban tartunk.”

A cikkünk megjelenése előtt megkerestük a Sárvári Média Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját is, Fonyó Roberta ezt a reagálást juttatta el hozzánk:

„Németh Zsolt politikusként tett politikai véleményének tényszerűségével kapcsolatban meglehetősen határozott véleményem van, de önkormányzati cégvezetőként nincs lehetőségem politikai reakciók megfogalmazására. Tisztelettel azt javaslom képviselő úrnak, hogy politikusként politikai ellenfeleket válasszon magának, ha még talál valakit, aki szóba áll vele.”

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.