Az LMP azonnali béremelést és a sztrájkjogok visszaállítását követeli a pedagógusoknak

Fehér Buda 2022-06-05 11:00:11
A párt szerint a közalkalmazotti bérek inflációkövető emelése halaszthatatlan, mert fizetésük elértéktelenedik.

Nemrég érkezett szerkesztőségünkhöz az LMP közleménye, amelyben arról írnak, hogy a párt azonnali béremelést és a sztrájkjogok visszaállítását követeli a pedagógusoknak. A teljes közleményt a továbbiakban közöljük:

Az LMP azonnali béremelést és a sztrájkjogok visszaállítását követeli a pedagógusoknak!

Az LMP szerint a közalkalmazotti bérek inflációkövető emelése halaszthatatlan, mert fizetésük elértéktelenedik. Szomorú tény: a bérekre rakódó adó- és járulékterhek miatt nettóban az Unióban a magyar pályakezdő pedagógusok bére csak Bulgáriát előzi pár ezer forinttal.

A magyar kormány átvette a multinacionális vállalatok módszereit annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben elnyomja a magyar dolgozók munkavállalói jogait. Pedig egy magát felelősnek gondoló kormánynak nem a multik, hanem a magyar emberek érdekeit kell szolgálnia. Élő példa, hogy az új Orbán-kormány első döntései közé tartozott a pedagógusok demokratikus sztrájkjogának ellehetetlenítése, amit azonnal vissza kell vonni.

Ráadásul Orbán Viktor ökle, Parragh László szerint a pedagógusok béremelése olyan utópia, mint ingyen sört osztogatni. Különösen sértő ez a cinikus megjegyzés, miközben a pedagógusok megalázóan alacsony közalkalmazotti bért kapnak, amit még jobban elértéktelenedik a rekord magas infláció miatt. Ezzel szemben Lázár János azzal bolondítja az országot, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát, amit nehéz elképzelni, mert jelenleg bruttó 588 ezer forint a különbség a magyar és osztrák pályakezdő tanár fizetése között. Parragh Lászlónak üzenjük: nem a mi javunkra.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba az oktatás területén végzett ámokfutást, emeljen végre fizetést az ágazatban és ne csorbítsa a tanárok jogait!

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,

az LMP társelnökei

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.