Ők kaptak kitüntetést idén pedagógusnap alkalmából Szombathelyen

ugytudjuk.hu 2022-06-02 17:20:00
A Bartók teremben rendezett ünnepségen 25 pedagógus kiemelkedő munkáját ismerték el.

Csütörtök délután tartották a szokásos, pedagógusnapi ünnepséget Szombathelyen, a Bartók Teremben.

Az idei díjazottak listája:

„Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díj” adományozható annak az oktató-nevelő munkát segítő, nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott dolgozónak, aki hosszabb időn át hozzájárult a pedagógiai munka eredményességéhez.”

E kitüntetést kapták:

Kajtár István – a Szombathelyi Gazdag Erzsi Óvoda karbantartója, kézbesítője

Takács Hajnalka – a Szombathelyi Szűrcsapó Óvoda dajkája

Szilvágyiné Szalay Erika – a Szombathelyi Vadvirág Óvoda óvodatitkára

Rába Gáborné – a Szombathelyi Aréna Óvoda dajkája

Pegán Orsolya – a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ étkezési csoportvezetője

A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” adományozható annak a pedagógusnak és oktatónak, aki a gyermekek harmonikus személyiség-formálásában több éven át tartó kiemelkedő munkát végzett.

A díj két fokozatban adományozható.

A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” II. fokozatát kapták:

Fitosné Szakály Gabriella – a Szombathelyi Barátság Óvoda óvodapedagógusa

Glavanits Erika – a Szombathelyi Hétszínvirág Óvoda gyógypedagógusa

Pallos Eszter – a Szombathelyi Maros Óvoda óvodapedagógusa

Lékai Péter Gyuláné – a Szombathelyi Donászy Magda Óvoda óvodapedagógusa, mesterpedagógusa, munkaközösség vezetője

Kiss Katalin – a Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tanára

Lechnerné Márkus Judit – a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanítója

Meruczáné Fülöp Zsanett – a Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Technikum és Kollégium tanára, osztályfőnöke, munkaközösség vezetője

Póhrné Horváth Andrea – a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum közismereti tantárgyat oktató középiskolai oktatója

A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” I. fokozatát kapták:

Pákainé Varga Krisztina – a Szombathelyi Gazdag Erzsi Óvoda óvodavezető helyettese

Horváth Takács Ágnes – a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvoda óvodavezető helyettese

Bognárné László Judit – a Szombathelyi Játéksziget Óvoda óvónője

Nagy Sándorné – a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítója

Hollerné Gazdag Ilona – az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium mesterpedagógusa

Hancz Gábor Tamás – a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium nevelési igazgatóhelyettese

Varga Andrea Stefánia – a Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola intézményvezető helyettese

Horváth Andrea – a Paragvári Utcai Általános Iskola tanára

„Szombathely Oktatásügyéért-díj” adományozható annak a személynek, aki kiemelkedő munkájával segítette a város oktatásügyének fejlődését.

A kitüntetést 4 pedagógus vehette át:

A Szombathely Oktatásügyéért díjat kapja:

Kapolcsi Kinga – a Szombathelyi Pipitér Óvoda vezetője

2003-ban óvodapedagógus szakon kitüntetéssel végzett a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán. Főiskolai évei alatt Köztársasági ösztöndíjban, az egyetem érdekében végzett eredményes munkája elismeréséül Rektori Dicséretben részesült. 2005-ben német nemzetiségi óvodapedagógus végzettséget szerzett. Anyai ágon német nemzetiségű, mindig szívügyének tekintette a német nemzetiségi nyelvi nevelést az óvodában. 2009-ben szerzett közoktatásvezető pedagógus szakvizsgát a Szegedi Tudományegyetemen. 2004-től dolgozik a Szombathelyi Pipitér Óvodában. Elkötelezett a Montessori pedagógia mellett, melyről 2007-ben szerzett képesítést. 2012 óta az óvoda vezetője. Tudatosan képezi magát, fontos számára a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás.  Aktív szerepet vállalt az óvoda jelenlegi arculatának kialakításában. Több bemutató foglalkozás és jógyakorlat valósult meg az évek során. Az óvoda Montessori Bázisóvodaként is működik. Szorgalmazza a határon túli német nemzetiségi együttműködést. Vezetése során az óvoda teljesen megújult.  

Bogáthné Erdődi Judit – az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese

1990-ben általános iskolai matematika tanár és okleveles könyvtáros diplomát szerzett a Berzsenyi Dániel Tanárképző főiskolán. 1995-ben német nyelvtanári diplomát szerzett.  1998-tól annak megszűnéséig a Vas Megyei Pedagógiai Intézet Mérési és Értékelés Csoport munkatársa lett.  Értékelés eszközöket fejlesztett, tanácsadói, képzői és elemzői feladatokat látott el, pedagógusi vizsgálatokban és kutatásokban vett részt. Szegedi egyetemen elvégezte a pedagógiai értékelési szakértő képzést. 2006-tól a Pedagógusi Szolgáltató Központ csoportvezetője, majd igazgatóhelyettese lett. Szervezte a szakmai szolgáltatásokat, irányította a szaktanácsadást. 2007-ben középiskolai informatika tanári diplomát szerzett a Veszprémi Egyetemen. 2013-tól szakértői feladatokat lát el pedagógus minősítési eljárásokban és tanfelügyeletben. 2015 óta az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese. Szakmai felkészültsége, empatikus személyisége és segítőkészsége, valamint precíz és pontos munkavégzése megbecsülést vívott ki a pedagógus társadalomban.  

Varga Tamás – a Gothard Jenő Általános Iskola tanára, a természettudományi munkaközösség vezetője

1991-ben biológia-kémia szakos tanárként végzett a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán. Már a főiskolás évek alatt közéleti szerepet vállalt, a Németh László Szakkollégium aktív tagjaként és a Borbás Vince Környezetvédő Klub titkáraként tevékenykedett. Két évig a BDTF Növénytani Tanszékén botanikai asszisztensként szakmai terepgyakorlatokat szervezett, herbáriumokat kezelt, botanikai és mikológiai szakmai- és laborgyakorlatokat vezetett. 1993 óta dolgozik a Gothard Jenő Általános Iskolában, melynek 2006-2011. között igazgatója is volt. Folyamatosan képezte magát. 2000-ben közoktatási vezető, majd mestertanár diplomát szerzett.  Mentor. Diákjai többször szerepeltek a környezetvédelmi és kémia tanulmányi versenyek megyei és országos döntőiben. Iskolája az ő közreműködésével Környezeti Nevelési Referenciaintézmény, Tehetségpont és Örökös Ökoiskola. Oktatási és sportszervező. Az oktatásirányítás, környezeti nevelés és diáksport területén végzett munkájával hozzájárult a város oktatásügyi tevékenysége országos szintű elismertségének megalapozásához is.   

Németh Sándorné – nyugalmazott pedagógus, az Oladi Általános Iskola egykori igazgatóhelyettese

1981-ben Pécsett matematika-fizika szakos általános iskolai tanárként végzett. 37 éven keresztül egészen nyugdíjazásáig az Oladi Általános Iskolában tanított. Szaktanárként, munkaközösségvezetőként, osztályfőnökként, a diákönkormányzat vezetőjeként, igazgatóhelyettesként egyaránt példaértékű munkát végzett. 10 éven át igazgatóhelyettesként irányította a felső tagozat pedagógiai munkáját. Az oktatás-nevelést érintő minden területen gyarapította tudását. 2010-ben pedagógiatanár mesterszakon diplomázott. Fizika szaktanácsadó, majd matematika szaktanácsadóként is dolgozott. Színvonalas tanév-előkészítőket, műhelymunkát, konzultációkat, szakmai fórumokat tartott. A tehetséges tanulók versenyeztetésében is nagy szerepet vállalt. A Magyar Digitális Oktatásért Egyesület segítő tagjaként hozzájárult a magyarországi MTMI oktatás digitális tartalmi és módszertani megújításához. A tartósan kiemelkedő szakmai munka, nagyfokú tudás, példaértékű hivatástudat és empatikus pedagógiai kapcsolattartás jellemzi, mely szerteágazó szakmai közéleti tevékenységgel párosul.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.