Facebookon és a bíróságon megy egymásnak a Jobbik, de beszélni nem akarnak róla

Fehér Buda 2022-06-01 11:00:00
Izgalmas helyzet alakult ki a ki tudja, hányadik alkalommal szakadó pártban: politikusaik a közösségi médiában borítják egymásra az asztalt, de a sajtótól elzárkóznak.

Hétfő este tulajdonképpen asztalt borított a Jobbik, hogy aztán kedd délelőttre már hallgatás legyen mindenről: Jakab Péter elnök a Facebookon jelentette be, nemcsak a párt etikai bizottságánál kezdeményezte helyettese, egyben az elmúlt hónapokban a legstabilabb szövetségesének számító Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a pártból, de egyúttal fel is jelenti hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt.

Az ezek szerint a bíróságra is készülő Potocskáné már Facebookon is csak szűkszavúan reagált a korrupciós vádakra, és annyit írt, a lelkiismerete tiszta, továbbra is szolgálja a Jobbik közösségét. 

Kevéssé maradt csendben viszont Dunakeszi jobbikos önkormányzati képviselője, Varga Zoltán Péter, aki úgy döntött, ő Jakab ellen kezdeményez etikai vizsgálatot. Varga elmondta megdöbbentette Jakab bejelentése, ami szerinte már azzal sértette a Jobbik alapszabályát, hogy belső megbeszélés helyett a nyilvánosság előtt ment neki a párt frakcióvezetőjének, írja a laptársunk, az Azonnali.

A három érintett egy dologban megegyezik: miután a közösségi médián különböző formában futott végig egy-egy posztjuk az üggyel kapcsolatban, nyilatkozni már nem akartak. Varga az Azonnalinak annyit tett hozzá, ő mindent leírt Facebookon, amit tud a Potocskáné-Jakab ellentétről, és ő itt nem oldalt választ, hanem etikai vétséget látott

„A Jobbik megfelelő bizottságai el fognak járni a feladatuknak megfelelően” - mondta Varga, aki azért Facebookon azt is hozzátette, annyira nem ért egyet a párt jelenlegi irányvonalával, hogy az utóbbi időben esetleges kilépése következményeinek is utánanézett. 

Az Azonnali kereste a két főszereplőt: Potocskáné Kőrösi Anita sms-ben válaszolta, hogy nem kíván nyilatkozni,

Jakab Péternek pedig a Jobbik sajtóosztályán keresztül tettük fel többek közt azt a kérdést, hogy ha állítása szerint azért nem távolítják el Földi Istvánt a pártból egy vélt párton belüli, szexuális bűncselekmény miatt, mert megvárják vele a nyomozás eredményét, akkor miben más ebből a szempontból Potocskáné Kőrösi Anita esete, akit a feljelentéssel egyszerre akar kitenni, de csak tömören annyit kaptunk válaszként, Jakab nem kíván nyilatkozni a sajtónak.

A nyáron még az ellenzék egyik legerősebb politikai erejének tűnt Jobbik április 3. után megint problémákkal néz szembe: a pártok egy része és az elemzők is őket teszik felelőssé az összefogott ellenzék váratlanul csúfra sikerült bukásáért (Jakab egyébként Gyurcsány Ferenccel együtt Márki-Zay Pétert gondolja fő bűnösnek), a tisztújító kongresszus előtt pedig nagy botrány lett abból, hogy a szintén jobbikos Szilágyi György élettársát állítása szerint Földi Máté meg akarta erőszakolni egy pártrendezvényen. Jakab Péter azt mondta, semmit sem tudott erről.

A politikust a problémák ellenére viszonylag simán szavazták meg pártelnöknek a májusi tisztújításon Stummer Jánossal szemben, pedig a 2022 előtt kirakott vagy menekült jobbikosok egyre nyíltabban kritizálták Jakab vezetési stílusát.

Szólj hozzá!

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.