Simán hozta a negyeddöntő harmadik meccsét, már előnyben az Egis Körmend

Vágvölgyi Bálint 2022-05-24 19:53:00
Pénteken lezárhatják a párharcot a vasiak.

White triplájával indult a találkozó, Molnár zsákolásával válaszolt az Oroszlány (3-2). Hiába Gordon kosara, Molnár újfent üresen maradt a túloldalon - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Feszült volt a találkozó, már az első negyedben volt a játékosok között egy kis szóváltás, de ami ennél is lényegesebb volt, hogy kezdett ellépni a Körmend, időt is kért Sebastjan Krasovec (12-4). White kosarával már a tíz is meglett közte, de Mesicek azonnal el tudta állítani a vérzést egy hármassal (14-7). Próbálkozott az OSE, de egyelőre minden kosárra volt reakciója a vasiaknak, így nem tudott közelebb férkőzni a vendég alakulat (23-14). A hátralevő időben érdemi változás nem történt a játék képét tekintve, magabiztos előnyt épített ki az első negyedben az Egis Körmend, de egy nagy hajrával feljött hatra az Oroszlány. 27-21.

Henry szerzett kosarat a második negyed elején, Mesicek távolról reagált, így pedig már csak öt volt közte, igaz, erre azonnal jött öt pont a körmendiektől, visszaállt a tízpontos differencia, White egylábas középtávolija után időt pedig kért Sebastjan Krasovec (36-24). Ferencz már a második távoliját szerezte, míg a túloldalon Mesicek távoli duplája esett be, de White is jól célzott, elkezdett nyílni az olló (41-26). Bár arra is volt lehetősége a körmendieknek, hogy húsz ponttal is elmenjenek, ezen belül tudott maradni az Oroszlány, elsősorban Mesicek és Ihring ponterős játékának köszönhetően, sőt, Calhoun büntetője után már csak tizenegy volt a különbség (46-35). Gordon mindkét egypontosát a helyére küldte, ami mint végül kiderült, a félidő utolsó kosarai voltak. 48-35.

A fordulás után Stokes és Mesicek kosaraival nyitottak a csapatok, majd előbbi még kétszer eredményes tudott lenni (54-37). Hiába próbálkoztak a vendégek, továbbra sem tudtak közelebb férkőzni, magabiztosan kosárlabdázott a Körmend, amely Stokes tripláját követően már húsz ponttal vezetett (59-39). Egy vendég időkérés után Parrish kosarára Durázi válaszolt egy zsákolással, nem tudott váltani az Oroszlány, kezdett eldőlni a találkozó (65-43). A záró etap előtt még egy kicsit tudott kozmetikázni az eredményen az OSE, de ez csak arra volt elég, hogy bejöjjenek húsz alá a vendégek. 67-49.

A záró felvonás elején Calhoun vétett sportszerűtlen hibát, Henry büntetői mentek be (69-49). Carev és Ruják is hozzátett két-két pontot, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz is időt kért (69-53). Gordon közelije után Parrish nehéz saroktriplát szerzett, majd Mesicek büntetői is behullottak (71-58). Jókor jött Gordon zsákolása a hazaiaknak, így meg tudták állítani a vendégek nagy felzárkózási kísérletét. Bár minden egy lapra feltéve próbált támadni az MVM-OSE Lions, innen már nem volt visszaút a vendégeknek, az Egis Körmend magabiztosan kosárlabdázva húzta be a mérkőzést, ezzel megfordítva a párharc állását. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy egy meccs végi összezördülés miatt Henry és Mesicek is a kiállítás sorsára jutott, miután összeakaszkodtak. 84-71.

A párharc állása: 2-1 a Körmendnek.

Egis Körmend – MVM-OSE Lions 84-71 (27-21, 21-14, 19-14, 17-22)

Körmend: Stokes 13/3, White 18/3, Takács -, Szavics 21/6, Gordon 16. Cserék: Kenéz -, Martinez -, Ferencz 8/6, Durázi 2, Henry 6.

Oroszlány: Ihring 13/3, Mesicek 26/6, Carev 11/3, Calhoun 8/3, Molnár 4. Cserék: Ruják 2, Parrish 7/3, Dorogi -, Tóth -.

Szólj hozzá!

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.