Esélyt sem adott a Szegednek a Falco

Vágvölgyi Bálint 2022-05-24 21:34:00
Ismét a szombathelyieknél az előny.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Falco, Golomán triplája után 8-2-re vezettek a második percben. Persons nem gondolkozott sokat, egy távolival szépített az ellentámadásból. Persons közelije után Keller is triplát dobott, Cook pedig próbált faragni a különbségből - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Perl betörésével már 19-11 volt, amikor Persons újabb távolit hintett. Az amerikai irányító extra volt ebben a szakaszban, de a túloldalon Perl is hozta a ponterős formáját. Az első negyed után hét ponttal vezettek a szombathelyiek (28-21).

 

A második negyedben sem változott a játék képe, Persons egymaga próbálta meccsben tartani a szegedieket. Hazai oldalon megoszlottak a kosarak, hét-nyolc pont körül vezettek. Az olló Somogyi triplája után kezdett nyílni, ekkor már tizenkettő volt közte. Cook és Davis is próbálkozott, de ez kevés volt az igazán szoros álláshoz. Váradi közelije után még Davis triplája belefért a negyed végén, ezzel tíz pontra feljött a Szedeák a nagyszünetre (49-39).

Cook büntetőivel vette kezdetét a második félidő, amire Keller válaszolt az ellentámadásból. Cook betörése után Golomán újabb hármasát értékesítette. Persons egyre többet hibázott, így a 27. percben Perl, majd Somogyi egy-egy távolija után kialakult az addigi legnagyobb különbség, 19 pontos előnye lett a Falcónak. Barac büntetője után már húsz is volt közte, de sikerült faragnia a Szedeáknak a hátrányából (74-59).

 

Ahogy arra számítani lehetett, az utolsó negyed már nem tartogatott izgalmakat. Perl közelije, majd Váradi távolija adta meg az alaphangot. Davis még mutatott valamit a szombati formájából, de Keller hármasával 82-62-re vezettek a szombathelyiek hat perccel a vége előtt. Innen már nem volt visszaút, a végén mindkét oldalon lehetőséghez jutottak a cserejátékosok is (96-74).

A párharc tehát 2-1-ről folytatódik, Szegeden eldöntheti a továbbjutást a Falco.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 96-74 (28-21, 21-18, 25-20, 22-15)

Falco: Somogyi 13/6, Benke 12/6, Clark 6, Golomán 11/9, Keller Á. 13/6. Csere: Perl 23/3, Verasztó 2, Sövegjártó -, Takács Z. -, Váradi 8/6, Hawkins 2, Barac 6.

Szeged: Person 17/9, Balogh S. 2, Cook 12, Bognár 9, Alston -. Csere: Keller I. -, Polányi 3/3, Mayer 3/3, Filipovics 8, Kerpel-Fronius B. 2, Szatmár 4, R. Davis 14/9.

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.

Egy csoport blokkolja a forgalmat az Erzsébet-hídon

Rendőrök intézkednek a helyszínen.