Nem csak a helyi tőkésosztály tollasodik a Kuopió parki parkolólemez építésével Győrben

Pintér Bence 2022-05-23 18:23:00
Az összesen 2 és fél milliárd forintból 733 milliót kapott az elmúlt évtizedben országosan nagyon jó projekteket elnyerő Penta Kft.

Nemrég számoltunk be róla, hogy ugyan volt olcsóbb ajánlat, a győri Adyvárosban, a Kuopio parkban épülő parkolólemez épületének építését Paár Attila érdekeltsége, a Fodor Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és az FK Systems nyerte el. A projekt ezen része így 483 millió forintba kerül,

de ezzel közel sincs vége, hiszen az összesen 2,5 milliárdos projektben a parkolólemez környéke és a park is megújul valamennyire.

A Településfejlesztési és Városstratégiai Főosztály üvegzseb-adataiból például kiderül, hogy szintén ebben a projektben a város 733 millió forintot fizetett ki a Penta Kft.-nek, ami a fent említett cégekkel szemben nem helyi, hanem gödöllői illetőségű.

Neve pedig az oknyomozó újságírók munkáját követők számára ismerős lehet. A cég igazán a 2010-es évek közepén pörgött fel az akkor még Rogán Antal irányítása alatt álló budapesti belvárosban, de onnan kezdve kiemelkedő mennyiségű megbízást nyertek el, volt, hogy Mészáros Lőrinc elől happoltak el egy beruházást, de ellenzéki önkormányzatok is dolgoztak velük.

Hogy a Kuopio parki parkolólemez-projektben melyik cég pontosan mit és mennyiért csinál, arról nem adott tájékoztatást egyelőre a városvezetés.

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.