Az összellenzék nem indít jelöltet az egri időközi választáson

ugytudjuk.hu 2022-05-22 12:05:01
A Fidesz, a Mi Hazánk és független jelöltek között választhatnak majd a szavazók. Vermes Ádám, a Jobbik és a DK közös jelöltje szombaton bejelentette visszalépését.

Időközi választást tartanak Egerben, mert Berecz Mátyás az országgyűlési választások előtt lemondott az önkormányzati képviselőségtől.

A június 26-i, a 7. számú egyéni választókerületben kitűzött időközi önkormányzati képviselőválasztás szavazólapjain a jelöltek az esélyegyenlőség alapelvének érvényesülése érdekében nem a nevük ábécésorrendjében szerepelnek, hanem a választási bizottság által kisorsolt sorrendben 

- tájékoztatta a heol.hu-t dr. Bánhidy Péter jegyező. A sorsolás így május 23-án, hétfő délután fél ötkor lesz a polgármesteri hivatal földszinti rendezvénytermében.

A valasztas.hu szerint független jelöltként indul Domán Dániel, Oravecz János Tamás, ők már nyilvántartásba kerültek, azonban Mirkóczki Ádám polgármester és köre által támogatott Farkas Richárd is összeszedte az ajánlásokat valamint Bodnár Pálnak is van szűk másfél napja a gyűjtésre - írja laptársunk, az Egri Ügyek.

A pártok tekintetében furcsa helyzet alakult ki, ugyanis Vermes Ádám a Jobbik és a DK jelöltje - akinek indítása körülményei sem voltak egyértelműek - szombaton, Facebook-bejegyzésben jelentette be visszalépését.

Így maradt Bábel Ildikó a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Orosz Lászlóné a Fidesz-KDNP jelöltje, és az Egri Ügyek szerint a Megoldás Mozgalom is szeretne jelöltet állítani.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.